ροή ειδήσεων

Παντρευτείτε την πρώτη σας ξαδέρφη, είναι ακίνδυνο!

Πλήρη ανατροπή των πεποιθήσεων στις δυτικές κοινωνίες για την ανάμειξη γονιδίων από άτομα της ίδιας οικογένειας φέρνει μία πολυετής έρευνα σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας...
Ο Αλαν Μπιτλς, από τους αφοσιωμένους ερευνητές θεμάτων κληρονομικότητας, αποφάσισε να βάλει σε ένα βιβλίο τα συμπεράσματα από 35 χρόνια δουλειάς. Και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αναστατώσει πολλούς, από απλούς αναγνώστες μέχρι ηγεσίες εκκλησιών, αλλά και τις υπηρεσίες των ληξιαρχείων, με όσα υποστηρίζει.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μέρντοχ στο Περθ της Αυστραλίας εξέδωσε πρόσφατα το Consanguinity in Context, μία απόδοση του οποίου θα μπορούσε να είναι «Τα όρια της συγγένειας», με στόχο να διαλύσει μύθους και παρανοήσεις για τους γάμους μεταξύ ατόμων που έχουν κοντινό βαθμό συγγένειας. Οπως λέει, η αύξηση της μετανάστευσης έχει φέρει αυτές τις συνήθειες τόσο την Αυστραλία όσο και γενικά στο δυτικό κόσμο, κατά συνέπεια θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει κανείς με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Κεντρικός στόχος μου είναι η πρόληψη γενετικών ασθενειών μέσω της καλύτερης κατανόησης και εκτίμησης του πώς μεταφέρονται τα γονίδια μέσα στις οικογένειες και τις κοινότητες», όπως λέει ο ίδιος.
Σήμερα στον πλανήτη υπάρχουν 1,1 δισ. άνθρωποι, ή πάνω από 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είτε είναι παντρεμένοι με συγγενή είτε είναι παιδιά τέτοιου γάμου. Η πρακτική είναι κοινή σε πολλές κοινότητες, μουσουλμανικές, βουδιστικές, ινδουιστικές και εβραϊκές, ακόμη και χριστιανικές, σημειώνει.

Η πάγια άποψη στη Δύση είναι ότι γάμοι μεταξύ πρώτων εξαδέρφων οδηγούν σε παιδιά με αρνητικά γονιδιακά χαρακτηριστικά, σημειώνει. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία τους στην πραγματικότητα είναι υγιή. Ακόμη και στο ποσοστό αυτών που έχουν κάποιο πρόβλημα, πολλές φορές οφείλεται σε μη γονιδιακά αίτια.

Οπως σημειώνει, η μέχρι τώρα επιστημονική καταγραφή αφορούσε κυρίως χώρες φτωχές, όπου οι συνθήκες ζωής υπονομεύουν την υγεία και την φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών. «Τα ευρήματα ετών έρευνας τεκμηριώνουν ότι οι κίνδυνοι υγείας από τους γάμους συγγενούς υπερεκτιμώνται, λόγω της κακής οργάνωσης της έρευνας, στην οποία δεν συνεκτιμώνται οι εξωγενείς παράγοντες», όπως σημειώνει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μπιτλς, η βρεφική θνησιμότητα ή η πιθανότητα σοβαρής ασθένειας στην βρεφική και παιδική ηλικία, είναι μόλις 4%-5% μεγαλύτερη για παιδιά από γάμους πρώτων εξαδέρφων.

Και όχι μόνο αυτό, καθώς μπορεί να υπάρχουν και γενετικά ... πλεονεκτήματα, όπως υποστηρίζει.

«Σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ενισχύονται οι δεσμοί της οικογένειας και διατηρούνται στο πλαίσιό της τα περιουσιακά στοιχεία», όπως σημειώνει, γεγονός πολύ κρίσιμο για τις χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Πηγή: dete.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/1/13 02:16

    και χριστιανός να μην είμαι και άθεος να είμαι το να παντρευτής την ξαδέρφη σου είναι ανωμαλία, μπέχρι και στην αρχαία Ελλάδα σπάνιες ήταν οι περιπτώσεις και μάλιστα κατακριτέες που γίνονταν μόνο στην περίπτωση για να διατηρηθεί η περιουσία στα χέρια της οικογένειας, αν είναι να πιστέψουμε και να δεχτούμε ότι λέει κάθε επιστήμονας, αυριο πρέπει να πάμε όλοι για φούντο. Ένα απλό παράδειγμα τί γίνεται αν τα πρώτα ξαδέρφια παντρεύονται μεταξύ τους...πάτε σε ένα Ελληνικό νησάκι, με ένα χωριουδάκι που ξεκινάει απο Ο... και δείτε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/13 10:21

    (Συγγνώμη):(Προς Ανώνυμο 19/1/13 - 2:17 π.μ.) Άσε τον κακόμοιρο άνθρωπο να πει αυτό που θέλει, χωρίς επισημάνσεις και υποδείξεις, τρέχετε από πίσω από το κάθε σχόλιο ως σαν ............. για να διορθώνετε τα ορθογραφικά λάθη σε 2 αράδες, έλεος πια, ήθελα να ήξερα μήπως σας εξιτάρει το γεγονός αυτό, σαν φετίχ μου κάνει,δεν είναι σχολείο εδώ, και ούτε κάποιος στο μπλοκ ήρθε για να μάθει γραμματική ή να ψυχαναμαλλιάζετε μπας και όταν γράψει κάτι στραβό βρεθούν "κάποιοι" σαν και σένα φίλε μου...... να βλέπουνε το δένδρο και να χάνουνε το δάσος, αμάν ποια..... αμάν.......

    *ορθογραφική κειμένου by google!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/1/13 14:34

      φίλε μου συμφωνώ 100% σε αυτό που λες και εγώ δεν γουστάρω τον σπασίκλα της ορθογραφίας που το μόνο που κάνει είναι να μην έχει άποψη αλλά να διορθώνει τους άλλους,απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση το διόρθωσα ο ίδιος!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/1/13 12:57

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.....

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΙΜΟΜΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/1/13 21:50

    δεν είναι ένας αυτός που διορθώνει!!Είμαστε 2 και καλά κάνουμε!Αγράμματα ζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/1/13 16:04

      Πρέπει να έχεις περάσει άσχημα παιδικά χρόνια, παιδικά τραύματα το λένε, παλιοχλεχλε, σπασικλακι. χλεμπονιάρη διόρθωνε την ορθογραφία μπας και σου πει κανένας μπράβο, θα ήθελα να σε περιλάβω να σου σπάσω τα μούτρα, χαφιεδοπμινε, που βρίζεις σαν κοπρόσκυλο του δρόμου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/1/13 00:03

      Αγαπητέ μου φίλε,έχεις όλα αυτά που χαρακτηρίζουν έναν κομπλεξικό Ροδίτη!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/1/13 01:24

    ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/1/13 16:40

    ΚΑΛΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟΚΟΜΕΙΟ? ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΑΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΤΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/13 19:07

      ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΡΠΑΘΟ ΖΩ...ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΤΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΙ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΚΑΣΧΗΜΑ ...ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΩΛΑΔΙΩΤΕΣ-ΑΠΕΡΙΤΕΣ-ΜΕΝΕΔΙΑΤΕΣ ΚΑΙ "ΠΗΑΓΑΔΙΑ ΦΥΣΙΚΑ", ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΑΤΟΙΟ

      Διαγραφή
    2. Αρχικά εγώ ζω και κατάγομαι από τη Κάρπαθο και συγκεκριμένα από την ΌΛΥΜΠΟ και σας πληροφορώ ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο!Ίσα ίσα που όλοι οι άνθρωποι εκεί θα σε καλοδεχτουν αν είσαι ξένος και δεν θα δεις κανένα "τέρας ".Για αυτό σας παρακαλώ δύο πράγματα:1)αν σχολιάζετε κάτι δημοσίως να μάθετε και ΟΡΘΟΓΡΑΦΊΑ 2)να λέτε αλήθειες και να ψάχνετε καλα αυτά που λέτε γιατί δεν ισχύουν

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1ο φλέγον ζήτημα: και κανένα πρόβλημα να μην υπήρχε πρώτη ξαδέρφη/πρώτο ξάδερφο παντρεύεσαι; Ακούγεται ήδη περίεργο… και είναι. Γιατί λες οκ, τρίτα, άντε δεύτερα ξαδέρφια μετά παραπάει… Ούτως ή άλλως δεν είναι λίγα τα παραδείγματα από την ιστορία. Η Κλεοπάτρα είναι η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό αλλά και απ’ την αρχαία Ελλάδα να ψάξεις θα βρεις πάρα πολλά … ήδη από την τότε μυθολογία ο Δίας «παντρεύτηκε» την αδερφή του την Ήρα!!!

    2ο ΕΞΙΣΟΥ φλέγον ζήτημα: για όσους ασχολήθηκαν με την ορθογραφία: νομίζετε ότι πραγματικά αυτό έχει σημασία; Προσωπικά, αν έβλεπα μία άποψη γραμμένη η μισή σε ανορθόγραφα πορτογαλικά, καρφάκι δεν θα μου καιγόταν.
    Για όσους ασχολήθηκαν με αυτούς που ασχολήθηκαν με την ορθογραφία: είναι πράγματι αποδεδειγμένο ότι ένα κείμενο χωρίς ορθογραφικά λάθη είναι ευανάγνωστο και αποδίδει το νόημα του με εύκολο και ακριβή τρόπο. Είναι επιλογή, βέβαια, κάποιου να γράφει όπως θέλει αλλά και είναι επιλογή και οποιουδήποτε άλλου να του κάνει παρατήρηση όταν βλέπει «τέρατα» της γραμματικής και του λεξιλογίου.

    3ο ζήτημα όχι και τόσο φλέγον: κυρίως πληροφοριακά ο επιστημονικός όρος είναι «ωμομιξία». Ο όρος αιμομιξία όπου αποδίδεται τέλος πάντων καταντάει υβριστικός.

    Τέλος αν το χωριουδάκι που αρχίζει από «Ο» είναι η Όλυμπος στην Κάρπαθο πολύ πιθανόν να ισχύουν ακόμη οι γάμοι με συγγενείς. Όμως ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε, αλλά έχω ακούσει και για άλλα περιστατικά και σε άλλα χωριά. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κλειστές κοινωνίες οι οποίες έχουν μάθει να ζουν με κάποιο τρόπο ζωής και με κάποιες συνήθειες για οποιοδήποτε λόγο τις απέκτησαν, πολύ φοβάμαι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

    Αλλά προς Θεού δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποκαλεί τους ανθρώπους αυτούς άσχημους και τα παιδιά τους τέρατα! Στον 21ο ζούσαμε την τελευταία φορά που κοίταξα και για αυτό οφείλουμε να μην είμαστε τόσο προκατειλημμένοι! Πλέον μια απλή επίσκεψη σε γενετιστή σου λύνει όλα τα προβλήματα προτού καν αποφασίσεις να κάνεις παιδιά.

    Προτού κλείσω το μήνυμα, θα ήθελα να γνωστοποιήσω πως έχω γονείς από Ρόδο και Κάρπαθο. Οπότε θα συμβούλευα ό,τι μ******* παραθέσατε αμφότεροι να τις ανακαλέσατε γιατί αποτελούν τουλάχιστον έναν δείκτη συμπλεγματικής προσωπικότητας και άγνοιας αν όχι δείκτη νοημοσύνης μονοψηφίου αριθμού.

    Ψαχτείτε λίγο προτού γράψετε τις κακίες σας, κακό δεν κάνει. Και αν αποφασίσετε τελικά να τις γράφετε τουλάχιστον να έχετε τα α****** να τις υπογράφετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/9/18 09:24

    Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπόρω να παντρευτώ την αδερφή της γυναίκας πρώτου ξαδέρφου ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/12/18 16:07

    Η Εκκλησια που απαγορευει τους γαμους μεταξυ συγγενων ας μας εξηγησει πως ξαναδημιουργηθηκε ο πληθυσμος της γης μετα απο τον κατακλυσμο απο οπου σωθηκαν μονο ο Νωε και η οικογενεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *