ροή ειδήσεων

Συγκλονιστική σκηνή: Κλαίει στον ώμο του εκτελεστή του πριν την αγχόνη

Σοκαριστικές, απίστευτες σκηνές που θυμίζουν δραματική κινηματογραφική ταινία, όπου ο θάνατος δια αγχόνης ήταν ατιμωτική ποινή που προοριζόταν μόνο σε κατάδικους οι οποίοι προέρχονταν...
από τις κατώτερες τάξεις και είχαν παραβεί το νόμο. Όμως στο Ιράν ο δημόσιος απαγχονισμός, ενώπιον δε «κοινού», ανήκει στο σήμερα.

Ετσι ο 20χρονος Αλιρέζα Μαφίχα και ο 23χρονος φίλος του Μοχάμαντ Αλί Σορούρι βρήκαν τραγικό θάνατο την περασμένη Κυριακή στην κρεμάλα που είχε στηθεί σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης.



Πέρα όμως από το σοκαριστικό της δημόσιας τιμωρίας και του τρόπου που πραγματοποιήθηκε αυτή, αυτό που συγκλονίζει είναι η ανθρώπινη στιγμή και το ξέσπασμα του μελλοθάνατου Μαφίχα, αλλά και η στάση του εκτελεστή του.

Λίγα λεπτά λοιπόν πριν οδηγηθεί στην αγχόνη ο 20χρονος, ανασαίνει γοργά, σταματά για λίγο μπροστά στη θέα της κρεμάλας και ξεσπά σε κλάματα ακουμπώντας το κεφάλι του στον ώμο του ανθρώπου που πρόκειται πολύ σύντομα να τον θανατώσει.

Το παράδοξο μάλιστα είναι πως οι δύο νεαροί εκτελέστηκαν, ενώπιον μάλιστα τριακοσίων περίπου παρευρισκομένων, καθώς καταδικάστηκαν για επίθεση και ληστεία που πραγματοποίησαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Το έγκλημα έγινε γνωστό όταν αναρτήθηκε βίντεο στο YouTube με πλάνα που τους έδειχναν, μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους, να ληστεύουν έναν άνδρα αλλά και να του επιτίθενται με κάτι που φαίνεται σαν μαχαίρι, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν. Το βίντεο λίγες ημέρες αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο κινητοποίησε τις αρχές για τον εντοπισμό των δραστών.



Οι δύο συνεργοί καταδικάστηκαν σε δεκαετή φυλάκιση και 74 μαστιγώματα, καθώς δεν συμμετείχαν ενεργά στη ληστεία αλλά βρίσκονταν στο τιμόνι μηχανών και περίμεναν τους Μαφίχα και Σορούρι.

Ο Αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζάνι σχολιάζοντας την εκτέλεση των δύο, δήλωσε πως αυτό που έκαναν «ήταν προσβολή στο Ισλάμ, στον Θεό και το κράτος, για αυτό εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού». Εξάλλου το Ιράν βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που σημειώνουν τον υψηλότερο αριθμό εκτελέσεων ετήσια, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.



Επί τη ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε την επαναφορά της θανατικής καταδίκης στην Ελλάδα....
theinsider.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/1/13 23:25

    Οι δικοι μας οι δικαστες τους δινουν και πενθημερες αδειες, και θα τους φερνουν και γυναικες να πηδανε.Το σκουληκι ο πακιστανος της Παρου ζητησε και ειδικο μενου .Γαμω τον -υποτιθεμενο-πολιτισμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/13 00:01

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ (ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ) ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ.
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΟΚ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΡΑΙΟΙ Χ.Α. ΚΤΛ)
    καιροσκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/1/13 12:40

      ελά ρε , φαντάσου όλες αυτές οι λέρες όταν έρχονται εδώ και βλέπουν πόσο πιο διαφορετικά είναι τα πράγματα και ειδικά όταν έχουν άτομα σαν και εσένα που τους κρατάνε τα αρχίδια , τί είναι ικανά να κάνουν....... ξέρουμε αναρχικοί-συριζαίοι κτλπ....

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/13 12:23

    ετσι επρεπε παντου να γινεται....ο πολιτισμος και η δημοκρατια μας γαμ...να μαθουν να μην απλωνουν τα χερια τους εκει που δεν πρεπει....εκει δεν τολμουν να κλεψουν και εδω ερχονται και σκοτωνουν...ε ποιος φταιει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *