ροή ειδήσεων

Φραγκιάς: "Νιώθω... Τσαμπίκος"

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Κολοσσού Ρόδου, μίλησε ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Φραγκιάς για τη φετινή χρονιά και τον σύλλογο.
Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε...

"Δεν ξέρω αν αυτό είναι παρουσίαση, αφού τόσα χρόνια στη Ρόδο έχω χάσει τον αριθμό. Είναι σαν να έχω γυρίσει στο σπίτι μου. Έχω ξαναπεί ότι όλα εδώ είναι πολύ οικεία. Κάθε φορά που έρχομαι πάντως οι καταστάσεις είναι διαφορετικές. Την πρώτη φορά που ήρθα το 2002 η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική και το 2005 στην Α1. Την περσινή χρονιά νομίζω δεν θα την ξεχάσει κανείς, αφού τέτοιο καιρό είχαμε μόλις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ουσιαστικά είναι μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Το πώς έχει φτάσει ο Κολοσσός σ’ αυτό το σημείο, νομίζω ότι δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί, γιατί είμαστε μέσα στον πόλεμο και θέλουμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε περιπέτεια. Έχουμε μπροστά μας ένα γύρο και πρέπει να δούμε όλοι μαζί πως θα βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται.

Θέλουμε τον Κολοσσό να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα τη φετινή χρονιά και από κει και πέρα να δούμε τι μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια, ώστε η ομάδα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος αγαπάει τον Κολοσσό και το μπάσκετ και θα ήθελα με την ευκαιρία να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας στα έξι παιχνίδια που απομένουν στη Ρόδο να γεμίσουν το γήπεδο. Η ομάδα τους έχει πραγματικά ανάγκη. Ότι παράπονο και να υπάρχει απ’ οτιδήποτε πρέπει να ξεχαστεί, γιατί ο Κολοσσός αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο δείγμα γραφής σε αθλητικό επίπεδο στα Δωδεκάνησα. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βγάλουμε την ομάδα από το άσχημο πρόσωπο που έχει δείξει. Από κει και πέρα ο Κολοσσός είχε και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ατυχίας. Οι τραυματισμοί που έχει περάσει φέτος η ομάδα δύσκολα αντιμετωπίζονται και έχει χάσει δύο παιδιά που κράταγαν το σκοράρισμα. Τον Ντέντι που τραυματίστηκε και τον Τσαλδάρη που αποχώρησε. Όσο κι αν προσπαθούν τα παιδιά στην άμυνα, έχουμε σκοράρει στα τελευταία δύο παιχνίδια 59 πόντους με τον Παναθηναϊκό και 52 με τον Άρη, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει καθαρά πρόβλημα στην επίθεση. Αυτό δικαιολογείται από το μικρό ρόστερ , αφού σε κάθε παιχνίδι παίζουν 7 με 8 αθλητές. Υπάρχει κούραση.

Τα παιδιά δίνουν ενέργεια στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μην είμαστε τόσο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Χθες έκανε την πρώτη προπόνηση μαζί μας ο Όσμπι. Θέλαμε να φέρουμε ένα παιδί που θα μας βοηθήσει και στα παιχνίδια αλλά και στις προπονήσεις. Πλέον οι προπονήσεις γίνονται δύσκολα αυτές τις μέρες. Πιστεύω θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει λύσεις ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, όπου θέλουμε επιπλέον βοήθεια, αφού και ο Κουκουλάς θα μείνει εκτός για ένα περίπου μήνα. Επίσης, είμαστε στην αναζήτηση ενός ακόμη περιφερειακού παίκτη για να καλύψει κατά κάποιο τρόπο τους πόντους που παίρναμε από τον Τσαλδάρη. Αυτό γίνεται προκειμένου να αντιστρέψουμε την κακή εικόνα που είχε η ομάδα στον α’ γύρο. Είμαι γενικά αισιόδοξος σαν άνθρωπος, αν και η χρονιά θα είναι δύσκολη. Για τους τρεις μήνες που έχουμε μπροστά μας θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα, όλοι μαζί για να μπορέσει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η χρονιά και να κοιτάξουμε την επόμενη. Επειδή στον καθένα αναλογεί και ένα κομμάτι ατυχίας, πιστεύω ότι αυτό τελείωσε για μας".

Για τον Λαρόν Ντέντι: "Την Παρασκευή θα βγάλει ακτινογραφία και ήδη έχει μπει σε ατομικό πρόγραμμα εδώ και μία εβδομάδα. Έβγαλε το νάρθηκα και από τη Δευτέρα νομίζω ότι θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει με την υπόλοιπη ομάδα. Άρα με Νάτζφεϊ, Ντέντι, Όσμπι, Λάνγκφορντ και Βουγιούκα θα είμαστε πλήρης μέσα στη ρακέτα".

Για τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει ο Κολοσσός: "Όλα όσα είναι μέσα στο γήπεδο μας. Όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας, τα έξι παιχνίδια που είναι στο γήπεδο μας- και από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός- πρέπει να τα κερδίσουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να τα πάρουμε, κι αυτό το δείξαμε με βάση την εικόνα που παρουσιάσαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό".

Για το χρόνο που θα "δέσει" η ομάδα με τους νέους και τους παλιούς παίκτες: "Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Αυτό που λέμε πίστωση χρόνου, δεν υπάρχει. Δεν είμαστε στο καλοκαίρι. Βλέπω την ομάδα- όσο μπορώ να την δω… λόγω απουσιών στις προπονήσεις- και προσπαθούμε να εντάξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα νέα παιδιά. Δεν είμαι υπέρ των αλλαγών και αν θυμάστε πέρσι, δεν είχαμε καμία στο ρόστερ μας. Έτσι μπορείς να έχεις ένα προπονητικό πρόγραμμα. Τώρα κάνουμε κάποιες προσθήκες που χρειάζονται στην ομάδα. Επειδή, πολλές φορές βλέπω σκυφτά πρόσωπα, πάνω απ’ όλα το μπάσκετ είναι παιχνίδι. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε και λίγο, όμως αν αφήσουμε το βάρος να μας πιέζει στην πλάτη και στο μυαλό δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Τα πιο πολλά παιδιά της ομάδας είναι έμπειρα, έχουν παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ και μπορούν να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα είναι μία νίκη που θα επαναφέρει τα χαμόγελα και θα δούμε με περισσότερη αισιοδοξία το πρωτάθλημα. Στο Ρέθυμνο θα παλέψουμε και μετά ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ηλυσιακό".

Για τη ψυχολογία και το κλίμα στα αποδυτήρια: "Πολλές φορές λένε ''τα εν οίκω μη εν δήμω''. Σαφέστατα όταν μία ομάδα δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα, η ψυχολογία δεν είναι καλή. Τα πάντα ξεκινούν μέσα από τα αποδυτήρια στις ομάδες. Αν τα αποδυτήρια είναι υγιή, αυτό βγαίνει σαν εικόνα μέσα στο παρκέ, στις αποστολές και όταν οι παίκτες θα πάνε να πιουν καφέ. Δυστυχώς το κλίμα φέτος δεν είναι καλό και αυτό είναι μία πραγματικότητα. Όποιος πει κάτι το διαφορετικό, θα είναι ψεύτης. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να το αλλάξουμε, γιατί όταν έχεις παιδιά που έχουν παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ έχεις κάποια συν και κάποια πλην. Πιστεύω ότι μαζί θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα και το πιο σημαντικό είναι να κάνει η ομάδα τις νίκες που χρειάζεται. Μαζί μ’ αυτές θα επιστρέψει και η ‘’ευτυχία’’ στα αποδυτήρια, ώστε να πορευθούμε στο δύσκολο δρόμο μας".

Για το Μηνά Γκέκο και τους παίκτες: "Το έχω ξαναπεί, ότι ο Μηνάς είναι εξαιρετικός άνθρωπος και καλός προπονητής. Είχε ατυχίες και πάντα αυτή είναι η μοίρα των προπονητών μετά από άσχημα αποτελέσματα. Αυτά είναι μέσα στη ζωή. Πάντα μετά τις αλλαγές προπονητών, το μπαλάκι πάει και στους παίκτες. Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι ο υπεύθυνος για ότι κακό μπορεί να συμβεί στην ομάδα, αλλά από την άλλη πλευρά το μπαλάκι πάει και στους παίκτες. Να μην κρυβόμαστε, μάγοι δεν υπάρχουν στον αθλητισμό, που να πάρουν ένα ραβδάκι και να τα αλλάξουν όλα. Ίσως κάποιοι από τους παίκτες αντιληφθούν ότι έχουν ένα όνομα, μία ιστορία και πρέπει να παίξουν για τον εγωισμό και την υστεροφημία τους. Να μην χαθεί μία προσπάθεια πολλών ετών να πάει χαμένη. Υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι μέσα στα αποδυτήρια και καταλαβαίνουν αυτό που λέμε. Αν κάποιος δεν θέλει κάποιον άλλο, αυτοί είμαστε. Αναγκαστικά πρέπει να πορευτούμε μαζί και μετά από τρεις μήνες να δούμε τι θα κάνουμε".

Για την Ευρώπη και το γήπεδο: "Η επιθυμία όλων είναι να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη. Το 2002 το «Βενετόκλειο» δεν είχε τη μία κεντρική κερκίδα. Ανεβήκαμε στην Α1 και έγιναν τα έργα πολύ γρήγορα. Έμειναν οι κολώνες στο γήπεδο σαν παρακαταθήκη και ο κόσμος παρακολουθεί το παιχνίδι σαν να βλέπει… τένις. Για να μπορέσει να ανέβει επίπεδο ο Κολοσσός θα πρέπει να μετακομίσει. Θα έχει πολλαπλά οφέλη αν παίξει στην Ευρώπη. Στην Ουκρανία που βρισκόμουν, στην άκρη του πουθενά, όλοι ήξεραν που είναι η Ρόδος. Όταν ο Κολοσσός Ρόδου ταξιδεύει θα φαίνεται παντού το όνομα του νησιού, κι αυτό μόνο καλό είναι. Το νέο γήπεδο το 2002 το είδα σε dvd και σε μακέτες. Κάθε φορά το βλέπω και μου λένε ότι θα γίνει. Δέκα χρόνια μετά και δεν έχει γίνει. Αν δεν το δω, δεν θα το πιστέψω. Και όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα γιατί νιώθω… Τσαμπίκος και αισθάνομαι δικό μου το μέρος. Πρέπει να γίνει ένα γήπεδο, επιτέλους".
sport24.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *