ροή ειδήσεων

Παραπέμπονται για ανακριβή πόθεν έσχες Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας

Είχαν ξεχάσει να δηλ΄ψσουν κάτι ψωροεκατομμύρια μωρέ!!!
Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» οι Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας, όπως αποφάσισε... η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η απόφαση για τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου ήταν ομόφωνη, και αφορά το ποσό των 2,2 εκατ. δολαρίων που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαντωνίου «συνελήφθη» με αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην HSBC στον οποίο είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια (1,3 εκατ αρχικά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα ποσά). Ο ίδιος στην αρχή είχε ισχυριστεί πως πρόκειται για λογαριασμό που άνοιξε η κυρία Σταυρούλα Κουράκου με τον πρώτο της σύζυγο για την αποκατάσταση των δύο γιων τους.

Ωστόσο σε νεότερη κατάθεσή του ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε πως o επίμαχος λογαριασμός περιείχε κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές εκ των οποίων τα μισά χρήματα είναι δικά του.

Παράλληλα, παραπέμπεται με ψήφους 7 υπέρ και 4 κατά ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, για ποσό της τάξης του 1,1 εκάτ ευρώ που δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες του.

Ειδικότερα, ο κ. Δούκας, το 2009 εμφάνιζε καταθέσεις 2 εκατ. ευρώ ενώ το 2010 στο πόθεν έσχες του οι καταθέσεις παρουσίασαν μείωση μεγαλύτερη του 1 εκατομμυρίου ευρώ για την οποία προσκόμισε παραστατικά, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται ότι το ποσό βρίσκεται σε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα και το οποίο φέρεται να ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να καταθέσει στην επιτροπή όλα τα σχετικά παραστατικά που δείχνουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και πως «εκ’ παραδρομής» δεν δηλώθηκαν. Παρά ταύτα, μέλη της επιτροπής αναφέρουν πως «αν και δικαιολόγησε τα χρήματα που έλλειπαν, υποχρεούμαστε να τον παραπέμψουμε καθώς δεν τα είχε δηλώσει».

Σημειώνεται ότι η επιτροπή Πόθεν Έσχες συνεδρίασε και για τη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο αποφάσισε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το θέμα αυτό, αφού έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για σύσταση προανακριτικής επιτορπής.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *