ροή ειδήσεων

Πώς θα ζητήσετε αύξηση

Κόσμος φεύγει διαρκώς. Εσείς αναλαμβάνετε εργασίες και προγράμματα στο χώρο εργασίας σας, τα οποία αν και έχουν ενδιαφέρον δεν είναι άξια ιδιαίτερης αναφοράς. Έχετε στήριξη από τους προϊσταμένους σας και άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους και όλα βαίνουν καλώς....
Παρόλ' αυτά βλέπετε, ότι κάποιοι υποψήφιοι με ικανότητες αναζητούν εργασία να δέχονται πολλές προσφορές, με δεδομένο ότι οι εταιρείες ψάχνουν να βρουν τους καλύτερους και τους πιο ταλαντούχους. Σκέφτεστε κι εσείς ότι θα μπορούσατε να εγκαταλείψετε την παρούσα δουλειά σας και να αναζητήσετε την τύχη σας κάπου αλλού με καλύτερες αποδοχές. Κι όμως. Καμιά φορά αρκεί να κοιτάξετε δίπλα ή γύρω σας και να βρείτε τη λύση, διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών σας και δίνοντας παράλληλα ένα καλό κίνητρο στον εαυτό σας για να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας.

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να χρησιμοποιήσετε το επιχείρημα ότι θέλετε να αγοράσετε σπίτι ή να ξεπληρώσετε τα εκπαιδευτικά δάνεια, όταν βρεθείτε μπροστά στον προϊστάμενό σας για να του ζητήσετε την πολυπόθητη αύξηση.

Ο πιο ενδεδειγμένος χειρισμός μιας τέτοιας κατάστασης είναι να παρουσιάσετε όλες τις ευθύνες που έχετε αναλάβει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πώς οι προσπάθειές σας βοήθησαν την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της.

Αν για παράδειγμα συμβάλατε στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας της επιχείρησης, η οποία αύξησε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις κατά 15% ή αναλάβατε ευθύνες που βοήθησαν συναδέλφους να γλιτώσουν χρόνο και είναι μια καλή ευκαιρία να τα αναφέρετε.

Η συγκέντρωση συγκεκριμένων στοιχείων και η ικανότητά σας να τα παρουσιάσετε οργανωμένα θα συμβάλουν στο να αποδείξετε στον προϊστάμενό σας ότι είστε πολύτιμος υπάλληλος.

Σημαντικό είναι πριν ακόμα ζητήσετε αύξηση από τον εργοδότη να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά και σε ποια επίπεδα κυμαίνονται οι μισθοί για έναν εργαζόμενο στον τομέα σας, με τα αντίστοιχα προσόντα.

Αν υπολογίσετε την αξία σας στην ανοιχτή αγορά δεν θα υποτιμήσετε ή υπερτιμήσετε τις υπηρεσίες που παρέχετε και θα μπορέσετε να διεκδικήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αύξηση που σας αναλογεί και αξίζετε.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/1/13 15:22

    Μια φωτογραφια του παντρεμενου προισταμενου σε τρυφερο τετ α τετ με γκομενα,και ξεχαστε ολα τα αλλα.Οχι μονο παιρνετε αυξηση αλλα καθοριζετε ΕΣΕΙΣ το υψος της.Τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *