ροή ειδήσεων

Τουρκία: Αντιδράσεις για κόμικ με τη ζωή του Μωάμεθ

Δύο κορυφαία στελέχη της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας καταδίκασαν χθες χρησιμοποιώντας... υψηλούς τόνους τη δημοσίευση από το γαλλικό εβδομαδιαίο σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo ενός κόμικ για τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ, το οποίο χαρακτήρισαν «προκλητικό» και «σκουπίδι».

«Το θεωρώ αυτό μία πρόκληση», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Ορισμένοι θεωρούν πως αυτό αποτελεί εκδήλωση της ελευθερίας της έκφρασης, όμως η ελευθερία της έκφρασης δεν συνεπάγεται βωμολοχίες, προσβολές, ή έλλειψη σεβασμού της πίστης», πρόσθεσε ο Μποζντάγ, ο οποίος κάλεσε τους μουσουλμάνους να αγνοήσουν τους «προβοκάτορες».

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς χαρακτήρισε το κόμικ που θα δημοσιευθεί στο Charlie Hebdo «σκουπίδι».

Την περασμένη Δευτέρα και ο Ιμπραχίμ Καλίν, πολιτικός σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε χαρακτηρίσει ως «πρόκληση» την απόφαση του γαλλικού περιοδικού να δημοσιεύσει το επίμαχο κόμικ--το οποίο διατείνεται πως δεν πρόκειται για γελοιογραφία ή σάτιρα, αλλά βασίζεται σε στοιχεία που αντλήθηκαν από μία εκτενή βιβλιογραφία.

Τον Νοέμβριο του 2011, μετά την κυκλοφορία ενός ειδικού τεύχους με τίτλο «Charia Hebdo», που περιείχε γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ, τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού υπέστησαν εμπρησμό, ενώ επίθεση από πειρατές του κυβερνοχώρου είχε δεχθεί και ο ιστότοπός του.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/1/13 15:17

    ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΙΔΙΟΙ ΗΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ,ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ,ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ,ΗΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΕΡΒΟΙ,ΥΠΕΡΟΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ (ΜΠΑΤΜΑΝ),ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ,ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ,Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ
    καιροσκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *