ροή ειδήσεων

Facebook - Instagram: Ζητούν εξακρίβωση στοιχείων μέσω ταυτότητας

Κατά την διάρκεια όλης της περασμένης εβδομάδας, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που ανέφεραν πως τόσο το Facebook όσο και το Instagram, η γνωστή photo sharing υπηρεσία που εξαγοράστηκε πριν από λίγους μήνες από το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο...
ζητούν από αρκετούς χρήστες των δύο αυτών ιστοσελίδων να αποδείξουν την εγκυρότητα των προσωπικών τους στοιχείων αποστέλλοντας μια φωτογραφία της ταυτότητας τους.


Αν και στην αρχή αρκετοί θεωρούσαν πως πρόκειται για hacking επιθέσεις από άτομα που έχουν ως μοναδικό τους σκοπό την υποκλοπή δεδομένων, το Facebook επιβεβαίωσε πως πρόκειται για κάτι πραγματικό και πως το ίδιο ζητά να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων κάποιων χρηστών του. Θα πρέπει παράλληλα να σημειωθεί πως έως ότου η υπηρεσία κάνει την διασταύρωση των στοιχείων, ο λογαριασμός του εκάστοτε χρήστη παραμένει κλειδωμένος και μη προσβάσιμος.

Επιπρόσθετα, δεν λείπουν οι περιπτώσεις χρηστών οι οποίοι παρά το ότι απέστειλαν τα σχετικά δεδομένα στο Facebook εξακολουθούν να παραμένουν κλειδωμένοι έξω από τον λογαριασμό τους, με την υπηρεσία να τους ζητά κάποιο επιπρόσθετο δεδομένο, όπως για παράδειγμα ένα πιστοποιητικό γεννήσεως.

Όπως προείπαμε, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως τα προαναφερθέντα αιτήματα προς τους χρήστες του Facebook αλλά και του Instagram προέρχονται από την ίδια και γίνονται λόγω υποψίας παραβίασης των όρων χρήσης. Παράλληλα, εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν μπορεί να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ δεν έγινε γνωστός ο αριθμός των χρηστών που έχουν λάβει ή που θα λάβουν τέτοιες ειδοποιήσεις καθώς επίσης και ποιος ήταν ο ακριβής λόγος που οδήγησε σε αυτές.

Φυσικά, εάν το Facebook σας έχει ζητήσει ένα τέτοιο δεδομένο, μην διστάσετε να το αναφέρετε με ένα σχόλιο σας παρακάτω καθώς επίσης και να μας πείτε την γνώμη σας για την πρακτική αυτήν.
Πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/1/13 06:10

    na pane na gamithoune prosopika dedomena apagorevete vasi nomou den to kseroune ta prezakia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/13 12:06

    Απο τη στιγμη που μπαινεις και ανεβαζεις φωτο φωτο ολη σου τη ζωη και στις πληροφοριες αναγραφεις λεπτομεριες που ουτε η ταυτοτητα σου δεν εχει τοτε τι προβλημα θα ειχες να δωσεις επιβεβαιωση οτι σου ανηκει το προφιλ; Με αυτον τον τροπο θελουν να κλεισουν τα ψευτικα προφιλ που κυκλοφορουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *