ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 1/2/13

Έκαναν αγορές με ψεύτικες πιστωτικές! Δύο συλλήψεις αλλοδαπών
Συνελήφθησαν ένας 40χρονος από την Ουκρανία και ένας 31χρονος από τη Ρουμανία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία...
κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Αστυνομικοί, εντόπισαν τους δύο άνδρες να κινούνται με τα πόδια μέρα μεσημέρι και τους ακολούθησαν γιατί τους φάνηκαν ύποπτοι.

Ο 40χρονος μπήκε σε εμπορικό κατάστημα και αγόρασε διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας ενώ στη συνέχεια πήγε σε κοντινή οδό όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και μπήκαν σε αυτοκίνητο, που είχαν παρκαρισμένο εκεί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. ακινητοποίησαν,τους δύο άνδρες και σε έλεγχο που έκαναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κρυμμένες, πολλές πλαστές χρεωστικές κάρτες, διαφόρων ελληνικών και ξένων τραπεζών, ένα πλαστό διαβατήριο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα στις συσκευασίες τους, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους, έφτιαχναν πλαστές χρεωστικές κάρτες και πιστοποιητικά, χρησιμοποιώντας στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα, με σκοπό την εξαπάτηση εμπορικών και τραπεζικών καταστημάτων και την πίστωση ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών.

Ο αριθμός του πλαστού διαβατηρίου, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αντιστοιχούσε σε διαβατήριο που ανήκε σε γυναίκα Πολωνικής υπηκοότητας, η οποία είχε δηλώσει την απώλειά του τον περασμένο Ιούλιο στις Πολωνικές Αρχές,
ενώ τα στοιχεία που αναγράφονταν στο εσωτερικό του διαβατηρίου, αντιστοιχούσαν σε άνδρα Πολωνικής υπηκοότητας και συνέπιπταν με τα στοιχεία που αναγράφονταν στις πλαστές χρεωστικές κάρτες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης που έκαναν οι δράστες νωρίτερα προχθές το πρωί, κατά τις οποίες ο 40χρονος χρησιμοποιώντας το πλαστό διαβατήριο και πλαστή χρεωστική κάρτα, αγόρασε τέσσερα κινητά τηλέφωνα από δύο καταστήματα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη πόλη της Λιβαδειάς, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

----

Αλλοδαποί ληστές άρπαξαν κινητά και μπουφάν από παιδιά στη μέση του δρόμου
Αλλοδαποί έβγαλαν μαχαίρια στα δύο παιδιά, τα απείλησαν και κυριολεκτικά έγδυσαν το ένα από αυτά. Η απίστευτη ληστεία έγινε χθες τη νύχτα στα Πατήσια.
Οι δυο ανήλικοι ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις ληστές που κρατούσαν μαχαίρια. Οι τρεις αλλοδαποί είχαν βάλει στο στόχαστρο τα κινητά των δύο παιδιών.

Στον έναν όμως... γυάλισε και το μπουφάν του ενός από τα δύο παιδιά και έτσι το ανάγκασε να το βγάλει και να του το δώσει.

Ευτυχώς τα δυο παιδιά κράτησαν την ψυχραιμία τους. Μόλις οι τρεις ληστές απομακρύνθηκαν ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία και έδωσαν την περιγραφή τους. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες και τους πέρασαν χειροπέδες.

----

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Πακιστανών που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.
Εξιχνιάστηκαν σαράντα εννέα (49) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία

Συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας,ενώ στην υπόθεση ενέχονται τουλάχιστον τρία (3) ακόμα μέλη

Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 350.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (29-1-2013), ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (29-1-2013), στο 84ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού και της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών (κόμβος Τρίπολης – Πατρών), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Οι τέσσερις επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Από τις έρευνες και αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους Αστυνομικούς, κατά τη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας Ανθυπαστυνόμος .

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, χαλκός και καλώδια, βάρους (250) κιλών περίπου, που όπως προέκυψε προερχόταν από τρεις (3) μετασχηματιστές, καθώς επίσης ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αστυνομικής έρευνας των Τμημάτων Ασφαλείας Κορίνθου και Άργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς 28χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών .

Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες (από τα μέσα Μαΐου του 2012), σαράντα εννέα (49) κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι τριάντα τρεις (33) στην Κορινθία, οι δεκατρείς (13) στην Αργολίδα και οι τρεις (3) στην Αρκαδία.
Η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση της εγκληματικής ομάδας στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -350.000- ευρώ.

Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από τα Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.



====

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 22χρονος Ρομά ο οποίος που είχε δραπετεύσει από τις Φυλακές Κασσαβέτειας στις 19 Ιουνίου 2011, όπου ήταν έγκλειστος για ληστεία και κλοπή.

Κατά τη σύλληψή του, δήλωσε αρχικά ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε συνολικά ποσότητα ηρωίνης βάρους 17 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Ακόμη, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης από τις 6 Σεπτεμβρίου 2012, του ανακριτή Ναυπλίου, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο νεαρός δραπέτης συνελήφθη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.
egklimatikotita-allodapwn


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *