ροή ειδήσεων

Νομοθετική ρύθμιση για τους μαθητές - τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 47 Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24 τ.Α΄) : «Όσοι μαθητές, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2010-2011 και μετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής...
στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πέτυχαν σε Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. από τα οποία όμως διεγράφησαν, διότι σύμφωνα με το τότε ισχύον νομοθετικό καθεστώς, δεν εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία των πολυτέκνων, δύνανται να επανεγγραφούν στις σχολές εισαγωγής τους εντός δέκα εργασίμων ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου».

Όσοι εκ των ανωτέρω υποψηφίων επιθυμούν, καλούνται να προσέλθουν οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους, μέχρι και την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις γραμματείες των σχολών ή των τμημάτων που εισήχθησαν αρχικά το 2011 και στη συνέχεια διεγράφησαν από αυτά, υποβάλλοντας τα εξής δικαιολογητικά:

- Αίτηση-Δήλωση επιθυμίας επανεγγραφής

- Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου (σχολικού έτους 2010-2011).

- Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας από την ΑΣΠΕ.

- Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι α) δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή β) είναι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και θα προσκομίσει τη βεβαίωση διαγραφής από την εν λόγω σχολή προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεγγραφής, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των προς επανεγγραφή υποψηφίων από το οικείο τμήμα.

Ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (Τ.Ο. Ρόδου) χαιρετίζει την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση του κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία εισάγεται διάταξη που επιλύει το πρόβλημα που προέκυψε με τους πολύτεκνους – επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, οι οποίοι αν και επέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαγράφηκαν από αυτό, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια του τότε ισχύοντος νόμου.

Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο Ρόδου


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *