ροή ειδήσεων

Ποιοι θα αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη για τη κατάσταση που επικρατεί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νοτίας Ρόδου;

Εδώ και αρκετούς μήνες το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νότιας Ρόδου που εδρεύει στο Γεννάδι και είναι το μοναδικό εφημερεύων ιατρείο που εξυπηρετεί το μισό και πλέον νησί, υπολειτουργεί... χάρη στη ανικανότητα και αδιαφορία των υπευθύνων… πάντα εις βάρος των κατοίκων!

Κύριοι με ποια λογική αποφασίζετε να κλείνετε κατά καιρούς το μοναδικό ιατρείο? Τι σας κάνει να πιστεύετε πως εμείς που ζούμε εδώ με τις όποιες αντίξοες συνθήκες που δυστυχώς μόνο εμείς γνωρίζουμε, αν παραμείνει κλειστό το ιατρείο έστω μία μέρα, δεν υπάρχουν συνέπειες σε μας;

Χωρίς να αναλογιστείτε το παραμικρό, και τολμούμε να το πούμε αυτό γιατί χρόνια τώρα είστε αδιάφοροι στα προβλήματα αυτού του ιατρείου ….αν αναλογιστούμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας αλλά ευτυχώς αυτό δε τολμάτε να το κλείσετε… κλείνετε και τις απομακρυσμένες πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας;

Γνωρίζετε πολύ καλά από τα στατιστικά στοιχεία πόσο αναγκαίο είναι να παραμένει σε λειτουργία αυτό το ιατρείο ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που στη περιοχή διαμένει σε καθημερινή βάση πάνω από 20.000 κόσμος!!!

Γνωρίζετε ότι στη Μυτιλήνη λειτουργούν 4 Κέντρα Υγείας και 31 Π.Ι σε αντίθεση με τη Ρόδο που λειτουργούν 2 Κέντρα Υγείας, 1 Εφημερεύων Π.Π.Ιατρείο (που τώρα υπολειτουργούν) και 23 Π.Ι (και αυτά όχι σε καθημερινή βάση) και η Ρόδος τους περισσότερους μήνες έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό από τη Μυτιλήνη ενώ με βάση το πραγματικό πληθυσμό η Ρόδος έχει το διπλάσιο τους υπόλοιπους μήνες; Μιλάμε δηλαδή για δύο από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας που οι υποδομές υγείας τους έρχονται σε αντίθεση με τις ανάγκες και το πληθυσμό τους… Βέβαια δεν εννοούμε να κλείσουν οι μονάδες της Μυτιλήνης και να μεταφερθούν στη Ρόδο αλλά μήπως πρέπει επιτέλους να δείτε το θέμα σοβαρά και να διεκδικήσετε τα αυτονόητα;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβετε ότι όσους δρόμους και να φτιάξετε, όσα σχολεία και να κάνετε, το εργοστάσιο της ΔΕΗ να κατασκευασθεί… που με τόσο ενδιαφέρον συζητείτε το τελευταίο καιρό…. αν δεν λύσετε το μοναδικό φλέγον και σοβαρό ζήτημα της υγείας σε ολόκληρο το νησί και ιδιαίτερα στη Νότια Ρόδο που χρόνια τώρα λειτουργεί με τις πιο απαράδεκτες υποδομές, όλα τα παραπάνω είναι ένα μεγάλο μηδενικό; Π.χ Αν φτιάξετε ένα δρόμο που οδηγεί στη πλησιέστερη μονάδα υγείας και βρούμε τις πόρτες κλειστές θα σας πούμε και ευχαριστώ; Αν κατασκευάσετε το εργοστάσιο της ΔΕΗ αλλά η μοναδική πλησιέστερη πρωτοβάθμια μονάδα υγείας είναι κλειστή θα κοιμόμαστε ήσυχοι που θα έχετε «λύσει» το ενεργειακό ; Αυτά είναι για εσάς τα ζητήματα πρώτης γραμμής; Δεν λέμε ότι δεν είναι σοβαρά αλλά η Υγεία είναι πάνω από ΟΛΑ! Δεν είναι απλά μία υποδομή αλλά η καθημερινή μας ευχή σε κάθε τι … Τα Πάντα με Υγεία πάνω από όλα λέμε… Αυτό απαιτούμε να μπορούμε να έχουμε την Υγεία μας όσο το δυνατόν κοντά μας… να μη χρειάζεται να ταλαιπωρούμαστε χιλιόμετρα για μία απλή γρίπη, ένα μικρό τραυματισμό αλλά και τη δυνατότητα στο σοβαρό… να έχουμε την ελπίδα ότι θα προλάβουμε το κακό..Αλήθεια γνωρίζετε πόσες φορές έχει συμβεί αυτό; Και εδώ οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες γιατρούς που εφημερεύουν κατά καιρούς μόνοι τους κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες και με αυταπάρνηση έχουν σώσει ζωές!

Υ.Γ. Το Σαββατοκύριακο το Π.Π.Ι Νοτίας Ρόδου βάζει λουκέτο και ακολουθούν και άλλες μέρες που θα παραμείνει κλειστό χάρη στην ανικανότητα όλων σας και εμείς πρέπει να προσευχόμαστε στο Θεό να μας λυπηθεί …αν συμβεί όμως το οτιδήποτε πως θα αντιδράσετε στη δίκαιη οργή του κόσμου;

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/2/13 16:51

    συγχαρητηρια στον κυριο η στην κυρια για την συγκεκριμενη αναρτηση.μπουχτησαμε απο λογια ανθρωπων που μεχρι σημερα θελουν να εμφανιζονται σωτηρες και υποκινητες ενεργειων που συμβαινουν στη νοτια ροδο.Ματαια παιδια.Τhe game is over εδω και πολυ καιρο για το ιατρειο της νοτιας ροδου.Ας ΟΨΩΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΙΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ[ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΙΑΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/2/13 21:15

    μπραβο ρε φιλε 4.51.το πουλακι πεταξε εδω και πολυ καιρο για το ιατρειο της νοτιας ροδου εκει εξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/2/13 21:32

    re pedia pou vriskete i galatia?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/13 21:38

    η γαλατια βρισκεται κοντα στη λιμνοδεξαμενη 'σκολωνιτη' στο γενναδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/2/13 08:26

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΞ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΓΑΛΑΤΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/2/13 10:32

    Γαλάτη Δήμαρχε,
    Όταν με το καλό τελιώσουμε με τον αγώνα του ιατρείου...αν τελειώσουμε...προτείνω το εξής: Συνήθως οι προτομές ευεργετών κατασκευάζονται μετα θάνατον...στη περίπτωση όμως του "κυρίου" που χθές αντί να συμμετάσχει στον αγώνα για το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ζήτημα του ιατρείου, ασχολιόταν ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ με κακοηθέστατα σχόλια (το λιγότερο που μπορώ να πω) να του στήσουμε μία προτομή στη πλατεία του χωριού μπας και σταματήσει επιτέλους να ασχολείται με τους ανθρώπους που προσπαθούν για το καλό του τόπου...Α και αν θέλετε έχω πολλούς χορήγους που έχουν λεφτά να του στήσουμε κάθε δέκα μέτρα σε όλο το χωριό...γιατί έχει κάνει πολλά έργα...!!!
    Τώρα ας γυρίσουμε στο θέμα του ιατρείου γιατί μας καίει παιδιά και πολύ μάλιστα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/2/13 11:32

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ [ΔΗΜΑΡΧΟΣ GOTHAM CITY]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/2/13 14:52

    Προς ενημέρωση...Το Ιατρείο χάρη στις ενέργειες κάποιων ανθρώπων και τη ανιδιοτελή προσφορά του γιατρού ο οποίος εφημερεύει όλο το Παρασκευοσαββατοκύριακο παραμένει ανοικτό! Όσοι προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη προσπάθεια με ίντριγκες και "άσκοπα μαγειρέματα" ένα τόσο σοβαρό θέμα,τελικά απόδείχθηκε ότι δεν γνωρίζουν το τομέα υγείας αρκετά καλά.
    Χαίρομαι όμως που υπάρχουν Ιατροί (είτε που έχουν υπηρετήσει στο ιατρείο είτε που έχουν σχέση με τη Νότια Ρόδο) και άνθρωποι στο χώρο της υγείας που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα αυτού του ιατρείου και αγωνίζονται ώστε να διασφαλίσουν όσο μπορούν, μία στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη για τους κατοίκους της περιοχής μας.
    Διότι όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές η υγεία ούτε πολιτικοποιείται, ούτε γίνεται μέσο αυτοπροβολής, ούτε σκοπός για να στοχοποιούμε ανθρώπους.Η υγεία ανήκει σε όλους!!!
    Καλή συνέχεια...μη σταματάμε εδώ έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *