ροή ειδήσεων

Πίστωση χρόνου από την τρόικα μετά τις λάθος προβλέψεις

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αποδέχθηκε ότι η ύφεση οφείλεται στην πολιτική του
Το λάθος του στις προβλέψεις για την Ελλάδα παραδέχθηκε για δεύτερη φορά το ΔΝΤ, το οποίο προετοιμάζει τη νέα αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα για να διαπιστώσει.... που βρίσκεται το πρόγραμμα. Απαντώντας την Πέμπτη σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, «ομολόγησε» ότι η έκθεση Μπλανσάρ, που κάνει λόγο για λάθος στο πρόγραμμα λιτότητας της χώρας μας, ισχύει.

Σε ερώτηση ανταποκριτών ελληνικών μέσω στην Ουάσιγκτον ότι «στις 3 Ιανουαρίου ο Ολιβιέ Μπλανσάρ εξέδωσε έκθεση με τον Ντάνιελ Λι και, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, αυτό που έγραψε είναι ένα καταπληκτικό mea culpa» και ότι «η εφημερίδα "Washington Post" υποστήριξε ότι κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι το Ταμείο τίναξε στον αέρα τις προβλέψεις του για την Ελλάδα και για άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, επειδή δεν κατανόησαν πλήρως ότι οι προσπάθειες λιτότητας της κυβέρνησης θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη. Μπορείτε να μας πείτε τη θέση του ΔΝΤ, επειδή ο κ. Μπλανσάρ είναι ο κορυφαίος οικονομολόγος εδώ στο ΔΝΤ;», ο κ. Ράις απάντησε στο δημοσιογράφο ως εξής: «Εχετε δίκιο».

Το θέμα της αξιοπιστίας και του ρεαλισμού των προβλέψεων απασχολεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συμμετέχουν στην τρόικα και είχαν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος-μνημονίου για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ,σύμφωνα με το tovima.gr περιμένει τώρα ότι θα καταβληθεί προσπάθεια όχι μόνο να αμβλυθούν οι εντυπώσεις από τις λανθασμένες εκτιμήσεις, αλλά να μετριαστούν οι επιπτώσεις της βαθύτερης ύφεσης στην οποία οδήγησαν τα μέτρα του μνημονίου, ώστε να σταθεροποιηθεί το ταχύτερο η ελληνική οικονομία.

Αυτό προκύπτει και από τη διάθεση που δείχνει η τρόικα, η οποία εκτός από την αναγνώριση του λάθους έχει δώσει οδηγία να υπάρξει ανοχή και «κατανόηση» στην υλοποίηση του προγράμματος στο α΄ εξάμηνο του 2013.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *