ροή ειδήσεων

Γιατί οι Εμίρηδες του Κατάρ είναι γαλαντόμοι με την Ελλάδα;

Ποιους λόγους έχει το εμιράτο του Κατάρ να επενδύσει σε μια σχεδόν διαλυμένη οικονομία, διερωτάται... σε άρθρο του το αμερικανικό σάιτ Huffington Post.
«Η συλλογή ευρωπαϊκών περουσιακών στοιχείων εκ μέρους του μικρού αραβικού εμιράτου συνεχίζεται. Μετά τη δημιουργία κοινών fund με τη Γαλλία και την Ιταλία, το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία ιδίου τύπου με την Ελλάδα. Για την Αθήνα η οποία βρίσκεται σε πλήρη ύφεση αυτή η ανακοίνωση θεωρείται επιτυχία. Εξάλλου το Κατάρ έχει ήδη επενδύσει 750 εκατ. ευρώ σε ορυχεία χρυσού και πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες» γράφει το Huffington Post.

«Τι ψάχνει η Ντόχα με αυτή την κίνηση που μοιάζει εκ πρώτης όψεως γενναιόδωρη; Τι ψάχνει σε μια χώρα όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και τα επενδυτικά κεφάλαια, ειδικά τα αμερικανικά, τρέπονται σε φυγή; Πρόκειται μήπως για μια ξαφνική διάθεση να βοηθήσει μια χώρα σε κρίση; Σύμφωνα με τον Nabil Ennasri, ειδικό στα θέματα του Εμιράτου, βάζοντας χρήματα στην Ελλάδα η Ντόχα κάνει μια μακροπρόθεσμη επένδυση, εκτιμώντας ότι η Αθήνα θα σηκώσει σύντομα κεφάλι. Το να επενδύει στις πιο χαμηλές τιμές σημαίνει ότι ελπίζει να κερδίσει μετά. Ενα καθαρό καπιταλιστικό σκεπτικό. Οι Καταριανοί δεν είναι φιλάνθρωποι» σημειώνει.

Το Κατάρ, θυμίζει το σάιτ HuffIngton post, κατέχει ένα fund 130 δισ. δολαρίων, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε επενδύσεις στο εξωτερικό. Σε αυτό τον πακτωλό πρέπει να προστεθούν 30 δισ. που εξοικονομούνται κάθε χρόνο από τη δημόσια οικονομία και προστίθενται στα προηγούμενα. Τα κέρδη από το fund υπολογίζονται σε 60 δισ. ετησίως.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/2/13 11:46

    και σιγουρα θα ζητησουν και μαλλον θα χρηματοδοτησουν να γινει και τζαμι και να δοθουν αδειες παραμονης σε ισλαμιστες .....για καλυτερο ελεγχο της χωρας μας στο μελλον .
    αλλωστε στη λεγομενη "αραβικη ανοιξη" και την διαλυση της Λιβυης,Αλγεριας,Αιγυπτου,Συριας κλπ ο βασικος χρηματοδοτης ειναι το Καταρ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *