ροή ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Αλλαγή στους όρους καταβολής επιδόματος ανεργίας

Τροποποιήσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους μελετά το υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι έντονες οι αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων λόγω... του ότι εξαιρούνται όσοι έχουν χρέη στα ταμεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της real, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή των κριτηρίων, προκειμένου να λάβουν επίδομα και όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή έχουν χρέη αλλά τα έχουν ρυθμίσει.

Εντός των επόμενων ημερών, ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση με την διοίκηση του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να λάβουν βοήθημα όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Όπως αναφέρεται, στις προϋποθέσεις δεν θα συμπεριληφθεί ο όρος οι δικαιούχοι του επιδόματος να μην οφείλουν προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Εργασίας η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται στα 360 ευρώ και η διάρκειά του είναι σε άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης (θα κυμαίνεται από 3 έως και 9 μήνες). Όσοι έχουν ασφάλιση 3 ως 4 έτη δικαιούνται επίδομα 360 ευρώ για 3 μήνες. Για ασφάλιση 5 ως 6 ετών οι δικαιούχοι παίρνουν επίδομα 360 ευρώ για 4 μήνες, για 5 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 7 ως 8 έτη, για 6 μήνες θα λαμβάνουν 360 ευρώ όσοι έχουν ασφάλιση 9 ως 10 έτη, για 7 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 11 ως 12 έτη, για 8 μήνες εκείνοι που έχουν ασφάλιση από 12 ως 13 έτη και για 9 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση από 15 έτη και πάνω. Το μέτρο ουσιαστικά αφορά ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αλλά και ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ. Να σημειωθεί ότι το επίδομα θα μπορούν να το λάβουν και όσοι έχουν διακόψει δραστηριότητα πριν την 1/1/2011 εφόσον όμως έχουν επαναδραστηριοποιηθεί μετά απ' αυτή την ημερομηνία.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/2/13 13:04

    ARE FOUGARDARES ELLINARES YPOURGARES POLLA DINETE,KOPSTE KATI KOPSTE KATI, ,EGO MENO EDO KAI LIGO KAIRO STHN FILANDIA ME 0 XRONIA ASFALISIS KAI PERNO 700 EBRO KYRIE Γιάννης ΒρούτσηS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *