ροή ειδήσεων

Ρύθμιση "τσόντα" του Ρουπακιώτη υπέρ της Τουρκίας και όχι μόνο

Τελικά, φαίνεται πως η "αριστερή πλευρά" της πολιτικής ζωής της χώρας έχει απωλέσει την αίσθηση της σοβαρότητας και μέσα στον ιδεοληπτικό κυκεώνα... τείνει να προσεταιρισθεί οτιδήποτε μη Ελληνικό προκειμένου να ικανοποιήσει τα όνειρα οιουδήποτε επιθυμεί να μειώσει την Ελληνική κυριαρχία.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης (ναι, αυτός που συνεχίζει να είναι υπουργός μετά την περίφημη δήλωσή του πως οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν συντάσσουν νόμους, αλλά υπογράφουν ο,τιδήποτε τους σταλεί από τις Βρυξέλλες) ενδεδυμένος προφανώς τον μανδύα του δημοκράτη πολυπολιτισμικού, ενέταξε άσχετη ρύθμιση με την οποία παραχωρεί το δικαίωμα παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε υποθέσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης οι οποίες έχουν σχέση με την μην αναγνώριση (αντ)εθνικών σωματείων, συλλόγων και άλλων ομάδων που στηρίζονται πολιτικά και -κυρίως- οικονομικά από κέντρα του εξωτερικού και ως σκοπό ύπαρξης έχουν την δημιουργία προβλημάτων στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Μετά τις γνωστές ανιστόρητες και γελοίες δηλώσεις του Αθανασιάδη (ΣΥΡΙΖΑ), ήρθε και ο κ. Ρουπακιώτης για να στηρίξει τις πολιτικές της Άγκυρας (και όχι μόνο), μέσα από τις οποίες γίνονται χρόνιες προσπάθειες δημιουργίας εθνικής μειονότητας (στην Θράκη, το Aνατολικό Αιγαίο και αλλού) αμφισβητούνται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Ο κ. Ρουπακιώτης είτε γνωρίζει τι ακριβώς προσπαθεί να περάσει ως "σφήνα" και έχει απωλέσει κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας, είτε δεν έχει ιδέα για το τι υπογράφει και προτείνει να γίνει νόμος του κράτους. Μάλιστα, ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να μην γνωρίζει πως αυτή η ρύθμιση (σε άσχετο νομοσχέδιο) μειώνει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και λειτουργεί με πολύ ειδικό βάρος προς την κατεύθυνση της επισημοποίησης απώλειας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε πως η ρύθμιση Ρουπακιώτη ανοίγει το δρόμο στις διάφορες «τουρκικές ενώσεις» της Θράκης που θέλει να νομιμοποιήσει η Άγκυρα, ενώ ζήτησε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς και του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Στο επερχόμενο προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, έχει εντάξει άσχετη ρύθμιση για το δικαίωμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου να έχει δικαιοδοσία αναψηλάφισης απόφασης ελληνικών δικαστηρίων για αστική υπόθεση.
Όπως γράφει επί λέξει ο δημοσιογράφος Μενέλαος Τασιόπουλος στην εφημερίδα «Δημοκρατία»:
«Η ρύθμιση Ρουπακιώτη επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο στην περίφημη «Τουρκική Ένωση Θράκης», που τελεί στην παρούσα φάση υπό αναστολή λειτουργίας, αφού κατόπιν προσφυγής στην ελληνική Δικαιοσύνη του νομάρχη Ξάνθης, η υπόθεση έχει εκδικαστεί μέχρι του επιπέδου του Αρείου Πάγου, να ασκήσει αναίρεση στο ΕΔΔΑ στο Στρασβούργο για να δικαιωθεί.
Ήδη το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει δείξει της προθέσεις του, χωρίς όμως -μέχρι να περάσει η ρύθμιση Ρουπακιώτη από το Κοινοβούλιο- να είναι υποχρεωτική η εκτέλεση της απόφασης στην Ελλάδα».
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο:
«Με αυτό τον τρόπο ο Ρουπακιώτης επιτρέπει στην Άγκυρα να θεσμοποιήσει τις διεκδικήσεις της εντός της ελληνικής επικράτειας για συγκρότηση τουρκικών και όχι μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Θράκη καταρχάς και στη συνέχεια, αν παρακολουθήσουμε και τις προχθεσινές διακηρύξεις Νταβούτογλου στην Ισλαμική Συνδιάσκεψη και στα Δωδεκάνησα.
Επίσης «ανοίγει» η κερκόπορτα σε οργανώσεις τάχα Σλαβομακεδόνων, όπως το «Ουράνιο Τόξο», αλλά και Τσάμηδων αν ισχυροποιήσουν μέσω Ευρώπης τις διεκδικήσεις τους στα εδάφη και στις περιουσίες των Ελλήνων, προωθώντας την πολυδιάσπαση και «καντονοποίηση» της χώρας».
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε τον κ. Ρουπακιώτη να αποσύρει την τροπολογία. Ζητάμε επιπλέον τις παρεμβάσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου. Αν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει...»

Εμείς, μετά από όλα αυτά, αναρωτιόμαστε ως απλοί πολίτες:

Τελικά ο κ. Ρουπακιώτης δημιούργησε αυτό το απίθανα εκτρωματικό για την Ελλάδα ρυθμιστικό κατασκεύασμα ή υπέγραψε απλώς εντολές των Βρυξελλών;

Ειλικρινά, αναμένουμε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος φαίνεται πως ζήλεψε την "δόξα" του κ. Αθανασιάδη, ο οποίος έλαβε επαίνους για τον φιλοτουρκισμό του από την τουρκική "Χουριέτ"...

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *