ροή ειδήσεων

Ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ο "τοξοβόλος", ο φοιτητής με το λευκό ποινικό μητρώο και ο αντιεξουσιαστής

"Το μόνο που θέλω να πω είναι, ότι τον Αλέξανδρο δεν τον σκότωσαν... Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ", είχε δηλώσει ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός, βασικός μάρτυρας...
για τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008. Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο Ρωμανός παιδί των βορείων προαστίων, σε σχολείο του Ψυχικού γνώρισε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με τον οποίον ήταν μαζί το βράδυ που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια.

Πέντε χρόνια αργότερα, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης με συνεργούς που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς και η δική του συμμετοχή στην οργάνωση ερευνάται, αφού βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Εικάζεται μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε νοικιάσει στο Μαρούσι, ένα από αυτά.

Ο Νίκος Ρωμανός κατάγεται από μεγαλοαστική οικογένεια, που ξεκίνησε από τις Σέρρες. Είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο "έγκλημα του Κολωνακίου".

Η μητέρα του, Παυλίνα Νάσιουτζικ, "η πριγκίπισσα που σκοτώθηκε η ψυχή της" όπως έχει πει, έχει γράψει τα βιβλία "Μαμάδες βορείων προαστίων" και "Μύκονος μπλουζ".

Δεν είχε μέχρι πριν λίγες ημέρες απασχολήσει τις Αρχές και δεν είχε εμπλακεί σε ποινική υπόθεση. Η πρώτη επαφή του με τις Αρχές ήταν με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, στην οποία ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Ωστόσο, αρνήθηκε να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, που καταδίκασε τους δράστες της δολοφονίας, τους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.
Πάντως, τις πρώτες ημέρες είχε βρεθεί στο ακροατήριο με τους γονείς του, όταν όμως ήρθε η σειρά του να καταθέσει, επέλεξε να απουσιάζει και έστειλε επιστολή.

"Δεν είχα κανέναν σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη, διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια, στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου", ανέφερε στην επιστολή μεταξύ άλλων.

Ο φοιτητής με το λευκό ποινικό μητρώο

Από μητέρα γιατρό και πατέρα αγιογράφο προέρχεται ο 24χρονος Ανδρέας Μπουρζούκος. Όπως και ο Νίκος Ρωμανός, έτσι και αυτός δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές και διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο.
Μεγαλωμένος στα βορειοανατολικά προάστια, στον Χολαργό, μαζί με τις δύο αδελφές του, ο Μπουρζούκος είναι σήμερα φοιτητής σε σχολή στη Μυτιλήνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Από το περιβάλλον του δηλώνουν μάλιστα έκπληκτοι για την εμπλοκή του στη ληστεία. Σοκαρισμένος εμφανίζεται και ο Χρ. Ιωαννίδης, υπεύθυνος του προγράμματος Schooligans, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του 24χρονου.

"Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ή ταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε χέβι μέταλ. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ίσα ίσα, ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του", ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο "τοξοβόλος του Συντάγματος"

Στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας του Κορυδαλλού θα βρεθούν οι Γιάννης Μιχαϊλίδης και Δημήτρης Πολίτης, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.

Γνωστός ως "τοξοβόλος" του Συντάγματος, ο Μιχαϊλίδης, το 2011 σημάδευε με τόξο τη Βουλή. Αρχικά, είχε συλληφθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς όπως ισχυρίστηκε, το τόξο ήταν ψεύτικο.
Λίγες ημέρες αργότερα, γενετικό υλικό του βρέθηκε σε γιάφκες της οργάνωσης στη Νέα Σμύρνη και τον Βόλο και από τότε τον αναζητούσαν οι αρχές.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, δήλωνε συμπαράσταση στους δράστες της δολοφονίας του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στην Πάρο.

"Αυτή η επιλογή μου, να είμαι δίπλα σε παράνομους συντρόφους, για την οποία περαμένω περήφανος, είχε ως αποτέλεσμα και τη δική μου εξώθηση στην παρανομία, μαζί με άλλους συντρόφους μου, μετά την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στον Βόλο", δήλωνε χαρακτηριστικά.
Ο έτερος κατηγορούμενος, επίσης παρών σε γιάφκα

Στοιχεία που μαρτυρούσαν την παρουσία του στη γιάφκα βρέθηκαν και για τον 24χρονο Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος επίσης μεγάλωσε στα βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι.
Για τον Δημήτρη Πολίτη υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να μπήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο λίγο μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Το ίδιο έτος είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό, ενώ τα ίχνη του είχαν χαθεί τον τελευταίο χρόνο.
"Παραμένουμε αμετανόητοι για την επιλογή μας να στηρίξουμε και να στηριχτούμε έμπρακτα από τους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και για την επιλογή μας να ενταχθούμε ενεργά στον αναρχικό αγώνα", ανέφεραν σε κοινή επιστολή τους οι Μιχαϊλίδης και Πολίτης.
Πηγή: news247.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *