ροή ειδήσεων

Στο μικροσκόπιο 13.700 φορολογούμενοι

Οσοι εκ των 13.700 (από 24.710 ειδοποιητήρια που εστάλησαν) δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν την προέλευση των εισοδημάτων θα φορολογηθούν με συντελεστές μέχρι και 45%, ενώ τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ στην εφορία...
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη έκλεισε η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων και πρόσθετων στοιχείων από τους 24.710 που έλαβαν σχετική επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, από τους 24.710 φορολογούμενους πρόσθετα στοιχεία ή συμπληρωματικές δηλώσεις, για να δικαιολογήσουν το σύνολο των εισοδημάτων ή μέρος αυτών, υπέβαλαν περίπου 13.700. Οι ελεγκτικές αρχές καλούνται πλέον να ξεσκονίσουν τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν από τους ανωτέρω. Σε πρώτη φάση θα ελεγχθούν σε βάθος οι δηλώσεις των φορολογούμενων που φαίνεται να δικαιολογούν το σύνολο των εισοδημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα στοιχεία αυτά είναι ειλικρινή. Αμέσως μετά θα ελεγχθούν όσοι δικαιολογούν τμήμα των εισοδημάτων αυτών. Υπενθυμίζεται ότι στους πρώτους υπολογισμούς που είχε κάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε διαπιστωθεί ότι ποσό ύψους 7 δισ. ευρώ δεν δικαιολογείται (αναντιστοιχία εισοδημάτων και καταθέσεων) από τους 24.710.

Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πόσοι από τους 13.700 που ακολούθησαν τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών δικαιολογούν τα εμβάσματα του εξωτερικού.

Στο μεταξύ από τις 24.710 επιστολές, περίπου 8.500 επιστράφηκαν στο υπουργείο Οικονομικών διότι δεν βρέθηκε ο αποδέκτης. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει, για φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει καθώς και για φυσικά πρόσωπα που έχουν αλλάξει διεύθυνση και δεν έχουν ενημερώσει την εφορία και τις τράπεζες που τηρούν λογαριασμούς. Αρμόδια ομάδα θα αναλάβει να εντοπίσει τους 8.500 φορολογούμενους ή συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους επιδοθεί η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών καθώς και περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να έχουν στο όνομά τους


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *