ροή ειδήσεων

Αφαντενό Καρναβάλι 2013

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στήριξε στην προσπάθεια μας να διοργανώσουμε και φέτος το καρναβάλι. Η συμμετοχή και η παρουσία τους μας συγκίνησαν και έδωσαν νόημα στο καρναβάλι του χωριού μας...
Ο μοναδικός ενεργός Σύλλογος αυτή τη στιγμή δυστυχώς είμαστε μόνο εμείς. Ουσιαστικά είμαστε ακόμα στην αρχή και είναι λογικά τα τυχών λάθη μας. Προσπαθούμε μόνοι μας χωρίς την βοήθεια των τοπικών φορέων. Δεχόμαστε ένα είδος «επίθεσης» καθώς σνομπάρουν κάθε προσπάθεια μας για κάτι καινούριο, διαφορετικό και πρωτοποριακό που μόνο ο Σύλλογος μπορεί να υλοποιήσει. Υπήρχαν πολλές ελλείψεις είτε από λάθη δικά μας είτε από άλλων.

Ο Σύλλογος προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση όλων των απαραίτητων φορέων (Τοπικό συμβούλιο, Δημοτική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντές Σαμαρείτες κλπ). Με τις σχετικές αιτήσεις που ενημερώνουμε για την εκδήλωση, τον κόσμο που θα συμμετέχει ώστε να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα από την μεριά τους (κλείσιμο των δρόμων από την Δημοτική Αστυνομία σε όλο το μήκος του δρόμου, ειδικά κιγκλιδώματα κλπ).

Δεν έχουμε παράπονο από τους Δημοτικούς αστυνόμους. Τα παιδιά αυτά ΜΟΝΑ τους βοήθησαν όσο μπορούσαν, τη στιγμή που δεχόταν συνεχώς εντολές από προϊστάμενους τους να κλείσουν τον δρόμο με μια ταινία και να φύγουν. Αυτή ήταν η υπευθυνότητα τους απέναντι σε όλο τον κόσμο που τους πληρώνει για την ασφάλεια τους. Το αίτημα μας επίσης για την ύπαρξη σχοινιών και κιγκλιδωμάτων σε ορισμένα σημεία στο δρόμο δεν πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες.

Παρόλο τον πόλεμο αυτό όμως, ο κόσμος παρέλασε μαζί με τα άρματα και διασκέδασε. Ακούσαμε και θετικά και αρνητικά σχόλια. Τα αρνητικά τα αξιολογούμε για να γίνουμε καλύτεροι στις επόμενες εκδηλώσεις μας. Κανένας αρμόδιος δεν μας βοήθησε. Όχι μόνο στην παρέλαση αρμάτων και πεζών αλλά και στις εκδηλώσεις της Παρασκευής με τα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Πήραμε μόνοι μας την πρωτοβουλία να κλείσουμε την πλατεία ενώ και πάλι ήταν ενημερωμένοι όλοι οι υπεύθυνοι.

Όποιος παρευρέθηκε την Κυριακή θα παρατήρησε ότι συγκριτικά με πέρυσι τα παιδιά που παρέλασαν ήταν πολύ λιγότερα. Εμείς είχαμε μοιράσει όσες στολές μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο φετινό καρναβάλι από τις ήδη υπάρχουσες, τις οποίες έκρινε ο Σύλλογος πως είναι σε ικανοποιητική κατάσταση ώστε να φορεθούν από τα παιδιά. Ήταν λίγες σε ποσότητα και δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του καρναβαλιού. Οι στολές που υπάρχουν, ήταν στην πλειονότητα τους φθαρμένες λόγω της πολύχρονης χρήσης και μη ανανέωσης τους. Καθώς ο Σύλλογος δεν στηρίζεται από άλλους φορείς για την ανανέωση των στολών, παρακάλεσε μέσω των δασκάλων όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, να στηρίξουν τον Σύλλογο φορώντας τις στολές που είχε το κάθε παιδί και συμμετέχοντας απλά στην παρέλαση. Ήταν προφανές ότι δεν ειδοποιήθηκαν τα παιδιά. Για αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι του Συλλόγου ξεχύθηκαν στην πλατεία και στις γειτονιές να μαζέψουν όσα παιδάκια μπορούσαν για να δώσουμε όσο πιο πολύ χρώμα και νόημα γίνεται.

Παρόλα αυτά αποδείξαμε για άλλη μια φορά πώς αν θέλουμε, με ελάχιστη προσπάθεια κάνουμε πανέμορφα πράγματα. Μικροί, μεγάλοι, γυναίκες με τα καρότσια και τα μωρά ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ο Σύλλογος μας μπορεί να κάνει πολλά και να φτάσει πιο ψηλά ακόμα χάρη σε εσάς.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, την συμμετοχή σας και τη στήριξη σας στο πρωτοφανές για τα δεδομένα του χωριού εγχείρημα. Ήταν μόνο η αρχή. Από τώρα και στο εξής ετοιμάζουμε περισσότερες και ακόμα καλύτερες εκδηλώσεις κοινωνικού, πολιτιστικού, φιλανθρωπικού και περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα.

Σύλλογος Νέων Αφάντου

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. ΤΑ ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΑΝΤΕΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.......ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ[ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ] ΠΑΡΩΤΗ ΕΙΧΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...........ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ<!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *