ροή ειδήσεων

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Δένουν τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η ΠΝΟ την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή...

Οι ναυτεργάτες δένουν τους κάβους σε όλες τις κατηγορίες πλοίων κι αν το επίμαχο νομοσχέδιο κατατεθεί νωρίτερα από την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, τότε θα μεταφέρουν -όπως λένε- την απεργία για την ημέρα της ψηφοφορίας. Το νομοσχέδιο αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους ναυτεργάτες, οι οποίοι ζητούν την απόσυρσή του όπως επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών σε πληρώματα πλοίων ιδιαίτερα στην ακτοπλοΐα και επαναφορά των ιατροφαρμακευτικών παροχών των ναυτικών από τον ΕΟΠΥΥ στον Οίκο Ναύτου.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, το σχέδιο νόμου «καταργεί εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, τη δεκάμηνη απασχόληση στην ακτοπλοΐα, εισάγει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στα ποντοπόρα φορτηγά πλοία» κ.ά., ενώ «επιχειρείται από την πίσω πόρτα ευθεία καταστρατήγηση του δικαιώματος απεργίας», αφού η Διοικητική Επιτροπή Ναυτικών Επιτάξεων που δημιουργείται αποτελεί όργανο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *