ροή ειδήσεων

Αυτά θα πρέπει να κάνετε όσοι έχετε καταθέσεις και δάνεια στις κυπριακές τράπεζες

Ραγδαίες εξελίξεις προκύπτουν μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου...
την οποία πάντως η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αλίκη Στυλιανού, διαψεύδει, κάνοντας λόγο για αναδιάρθρωση. Η Λαϊκή Τράπεζα, την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.

Τι σημαίνουν, όμως, στην πράξη, για τους πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας, οι νέες εξελίξεις; ‘Όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένως η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τα υποκαταστήματα της Λαϊκής (CPB Bank) στην Ελλάδα θα περάσουν στα χέρια μίας εκ των συστημικων τραπεζών. Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και σε περίπτωση «λουκέτου» στην Ελληνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Κύπρου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει:

1) Για τις καταθέσεις: Διασφαλίζονται από το πρώτο ευρώ και δεν θα υποστούν κανένα κούρεμα. Αυτό αφορά απλές καταθέσεις και προθεσμιακές των φυσικών προσώπων, όπως επίσης και καταθέσεις των επιχειρήσεων.

2) Για τα δάνεια: Τα χαρτοφυλάκια των δανείων μεταφέρονται αυτομάτως στη νέα τράπεζα και ο δανειολήπτης θα πληρώνει κανονικά τη δόση του.

Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν όσοι έχουν λογαριασμούς στις κυπριακές τράπεζες, καθώς τα ΑΤΜ τροφοδοτούνται κανονικά. Ο κάθε πολίτης, ανάλογα με το υπόλοιπο και το όριό του, μπορεί να «τραβήξει» έως και 2.000 ευρώ ημερησίως.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η απόφαση των ελληνικών τραπεζών να μην εξοφλούν επιταγές των κυπριακών τραπεζών που κατέχουν οι Έλληνες πολίτες στα χέρια τους.

Σχέδιο νόμου, επίσης, θα προβλέπει το αυτόματο πέρασμα των κυπριακών υποκαταστημάτων στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε απευθείας σε ελληνικές τράπεζες οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *