ροή ειδήσεων

ΕΣΡ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Προς μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε για την άρση της εκτέλεσης της αρχικής εντολής για απομάκρυνση των μικροπωλητών από τις θέσεις τους επί της οδού... Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τη λήξη της άδειας αυτών του έτους 2012, εξέλιξη που σημειώθηκε μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ρόδου κου. Κ. Μπούτσικου.

Οι εισαγγελικές αρχές για ακόμα μία φορά έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης και παραπλάνησης, όσον αφορά στη χωροθέτηση, αδειοδότηση και εποπτεία του στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, όπως προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 3377/2005 και του άρθρου 1 παρ. 6, σχετικά με «τις θέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται εκτός δημοτικών και λαϊκών αγορών και περιοχών που γειτνιάζουν ή ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, μπροστά από την είσοδο εμπορικών καταστημάτων και εισόδους αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εκκλησιών». Επιπρόσθετα, η απόσταση μεταξύ των θέσεων των μικροπωλητών «δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των εκατό(100) μέτρων, σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους και των πενήντα μέτρων (50), σε πόλεις με μικρότερο πληθυσμό , σε κωμοπόλεις και χωριά».

Ως εκπρόσωποι των επιχειρηματιών του νησιού μας οφείλουμε να προστατεύσουμε τα μέλη μας και αιτούμεθα από τα καθ’ ύλην αρμόδια και εποπτικά όργανα την άρση της απόφασης αυτής και την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή του προαναφερθέντος νόμου. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του υγιούς εμπορίου του τόπου μας.

Ρόδος, 20 Μαρτίου 2013
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *