επικαιρότητα

Κασιδιάρης:Τρίβω στα μούτρα σας την απόφαση - ΒΙΝΤΕΟ

«Εγώ από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι είμαι αθώος. Σήμερα και η Δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, σε εσάς, τα αφεντικά σας, τους εργολάβους, τους καναλάρχες και τους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους...
που πολύ θα ήθελαν σήμερα να είμαι στη φυλακή, και η Χρυσή Αυγή στο περιθώριο. Όμως, είμαστε εδώ πανίσχυροι και σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης στους δημοσιογράφους μετά την απόφασης του δικαστηρίου για την αθώωσή του.
Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας, Μαρία Βαβαγιάννη, που βρισκόταν στο αυτοκίνητό της με τον σύζυγό της έξω από το Τμήμα Φυσικής στην Πανεπιστημιούπολη. Η γυναίκα υποστήριξε ότι είδε να βγαίνουν από αυτοκίνητο 4 ή 5 άτομα, να ανεβαίνουν τις σκάλες της Σχολής και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ξύλα σα να χτυπούν κάποιον, τον οποίο η ίδια δεν έβλεπε γιατί το περιστατικό εκτυλισσόταν σε σημείο υψηλότερο από αυτό που βρισκόταν η ίδια. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες και ότι ο σύζυγός της, που πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή, το είχε σημειώσει.
Ο ίδιος, τότε μεταπτυχιακός φοιτητής Κώστας Διαλυνάς, κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν και του πήραν την αστυνομική του ταυτότητα ήταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» και εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο κατηγορούμενος βουλευτής είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση. Κάλεσε, επίσης, τον Ηλία Κασιδιάρη να πει αν και σε ποιον είχε δώσει το αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος επανέλαβε στην απολογία του ότι τη μέρα και την ώρα της επίθεσης σε βάρος του φοιτητή ο ίδιος βρισκόταν, ως ιατρικός επισκέπτης, σε ιδιωτική κλινική και ότι το μισθωμένο στο όνομά του όχημα που η εν λόγω εταιρεία του είχε παραχωρήσει το είχε σταθμευμένο στο πάρκιγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Επικαλέστηκε, επίσης, τη μαρτυρία απόστρατου στρατηγού, που κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι τον συνάντησε στον χώρο στάθμευσης του σταδίου.
Ο βουλευτής χαρακτήρισε στην απολογία του «πράξεις αλητείας» τέτοιου είδους επιθέσεις και ανέφερε ότι «τέτοιες πράξεις από αλήτες γκρεμίζουν αυτό που εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε φτιάχνοντας ένα πολιτικό κόμμα». Σημείωσε ότι καταδικάζει κάθε τέτοια πράξη και πρόσθεσε ότι συμπάσχει με τον φοιτητή. Για την αυτόπτη μάρτυρα ο κατηγορούμενος είπε πως ψεύδεται, ότι κινείται στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει «παρτίδες» με «τον χώρο του indymedia», που, όπως υποστήριξε, τον έχει στοχοποιήσει. Εκτίμησε μάλιστα ότι η γυναίκα απλώς μπορεί να «πείστηκε» από τα άτομα αυτά, που μπορεί να της είπαν «ένας φασίστας είναι».
Από τη δικαστική αίθουσα πέρασαν προς συμπαράσταση του Ηλία Κασιδιάρη οι συνάδελφοί του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κκ. Λαγός, Μπαρμπαρούσης και Παππάς.
Με την έναρξη της διαδικασίας στο μονομελές Εφετείο, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων.
Πηγή: ΑΜΠΕParapona-Rodou

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: γιατί δεν αναλαμβάνει τα ηνία του νοσοκομείου
κάποιος που έχει ζήσει τα προβλήματα από μέσα;;;

ΣΣ: κάποιοι κερδίζουν απο τα προβλήματα!

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης