ροή ειδήσεων

Το πράσινο στις πόλεις μειώνει την εγκληματικότητα!

Στο συμπέρασμα ότι, ο σωστός αστικός σχεδιασμός και η τοποθέτηση "πρασίνου" στην πόλη μπορούν να...
μειώσουν την εγκληματικότητα, κατέληξε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Τεμπλ, των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι, οι βίαιες επιθέσεις, οι ληστείες και οι διαρρήξεις, μπορούν να μειωθούν σημαντικά εάν δοθεί έμφαση στο πρασίνισμα των πόλεων και τη βλάστηση, δημιουργώντας ένα πιο όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εστίασαν διάφορες περιοχές της Φιλαδέλφειας και εξέτασαν τα κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία, αλλά και τα στοιχεία για το έγκλημα και τη βλάστηση στις περιοχές αυτές και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παρουσία γρασιδιού, δέντρων και θάμνων συνδέεται άμεσα με χαμηλούς ρυθμούς εγκληματικότητας.

Όπως μεταδίδει το "iefimerida.gr", οι επιστήμονες εξηγούν, ότι το πράσινο και η σωστή αστική δόμηση ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση και διευκολύνει την επίβλεψη των δημοσίων χώρων, προσφέροντας ηρεμία και μειώνοντας τις ψυχολογικές πιέσεις των πολιτών οι οποίες συχνά οδηγούν σε πράξεις βίας.

Δεδομένων των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι επιστήμονες ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τον αστικό σχεδιασμό και την τοποθέτηση πράσινου στις πόλεις προκειμένου να εξαλειφθεί ανώδυνα και αποτελεσματικά η εγκληματικότητα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *