επικαιρότητα

«Βοήθεια, δε θέλω να με κόψουν όπως την αδερφή μου»

Σπαρακτική επιστολή 11χρονης για τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων
Ένα 11χρονο κορίτσι που ζει στη Μεγάλη Βρετανία έστειλε μια σπαρακτική επιστολή σε μια φιλανθρωπική οργάνωση εκλιπαρώντας.... να κάνουν κάτι για να τη βοηθήσουν να γλιτώσει τον ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων.

Το απελπισμένο κορίτσι ανακάλυψε πρόσφατα ότι η 12χρονη αδερφή της μεταφέρθηκε στο σπίτι της γιαγιά της στην πατρίδα του την Γκάμπια για να υποβληθεί στη βάναυση «γυναικεία» τιμωρία.

«Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε, να μην με κόψουν» γράφει στην επιστολή της.

Το γράμμα είχε σταλεί το 2010, όμως δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την ενημέρωση των δασκάλων, τους οποίους καλούν να αναφέρουν στις αρχές αν υποψιάζονται ότι κάποιο παιδί έχει υποστεί ακρωτηριασμό στα γεννητικά του όργανα.

Η επιστολή εστάλη στην οργάνωση «Equality Now» και σε αυτήν το ανήλικο κορίτσι περιέγραφε πώς οι θείες και η γιαγιά της «έκοψαν τα απόκρυφα μέρη» της αδερφής της στην Γκάμπια.

Η ίδια πήγε στη Μεγάλη Βρετανία με τη μητέρα και τα αδέρφια της το 2005 για να βρουν τον πατέρα τους, ο οποίος σπούδαζε σε βρετανικό πανεπιστήμιο.

Πέντε χρόνια μετά, κι ενώ η οικογένειά της παρακολουθούσε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για την αφρικανική κουλτούρα, σύμφωνα με την οποία τα κορίτσι υποβάλλονταν σε ακρωτηριασμό, γράφει στην επιστολή της, η αδερφή της ξέσπασε ξαφνικά σε κλάματα και λίγες ημέρες αργότερα ομολόγησε στον πατέρα τους τι είχε συμβεί.

«Του είπε ότι της το έκαναν ένα σαββατοκύριακο οι θείες της στο σπίτι της γιαγιάς της. Την Παρασκευή η μητέρα μας την πήγε στο γυναικολόγο κι εκείνος είπε ότι της το έχουν κάνει» γράφει στο γράμμα της η 11χρονη. Σύμφωνα με την ίδια οι γυναίκες που έκαναν ακρωτηριασμό στην αδερφή της της είχαν πει ότι «τα πνεύματα θα έρθουν να σε σκοτώσουν» αν μιλούσε σε κάποιον για τη διαδικασία.

Το κορίτσι παρέπεμψε στην οργάνωση «Equality Now» η δασκάλα του, στην οποία εξομολογήθηκε τους φόβους της.

«Σας παρακαλώ κυρία, βοηθήστε εμένα και το μπαμπά μου. Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε να μη με κόψουν. Είμαι πολύ μπερδεμένη, ειδικά βλέποντας το μπαμπά μου τόσο δυστυχισμένο και να μην ξέρει τι να κάνει» λέει ακόμη.

Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες απαγορεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1985, όμως η οργάνωση «Equality Now» εκτιμά ότι 24.000 κορίτσια στη χώρα κινδυνεύουν.newsbeast

Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά