επικαιρότητα

Ντροπή και αίσχος! Άλλο ένα μικρό παιδί ξεψύχησε εξαιτίας του λουκέτου στο νοσοκομείο Αγία Σοφία

Εγκληματική αποδεικνύεται η αδιαφορία των υπευθύνων του υπουργείου Υγείας να ανοίξουν και πάλι την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, με αποτέλεσμα άλλο ένα νήπιο να χάσει τη ζωή του...

επειδή δε χειρουργήθηκε στο Ωνάσειο, όπως αποκαλύπτει το IATROPEDIA.

Σε ζωές μικρών παιδιών κοστίζει το λουκέτο στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία καθώς στις 27 Φεβρουαρίου άλλο ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του επειδή δεν αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα από το Ωνάσειο στο οποίο πηγαίνουν πλέον αναγκαστικά οι γονείς μετά το λουκέτο στο Αγία Σοφία. Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, το παιδί αποτελεί το 8ο θύμα αυτής της υπόθεσης.

Το νέο θύμα ονομάζεται Ηλίας και σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, το παιδί πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου επειδή δε χειρουργήθηκε από το Ωνάσειο την ώρα που έπρεπε ενώ δε δόθηκε και η άδεια να ταξιδέψει ελληνικής καταγωγής γιατρός που ζει στην Ελβετία και είναι εξειδικευμένος, να έρθει στο Ωνάσειο για να το χειρουργήσει.

Ο κ.Καλαγκός όπως ονομάζεται ο Έλληνας γιατρός προθυμοποιείται συχνά να χειρουργεί δωρεάν παιδιά έστω και να χρειάζεται να ταξιδέψει με δικά του έξοδα στην Ελλάδα. Είναι ο ίδιος που διαπίστωσε όταν εξέτασε τον μικρό ότι ο Ηλίας θα έπρεπε να χειρουργηθεί δύο χρόνια πριν.

Το άτυχο νήπιο είχε χειρουργηθεί άλλες δύο φορές αλλά υποτροπίασε και η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του κόστισε τελικώς τη ζωή όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Επίσης οι γονείς καταγγέλλουν ότι το παιδί έπεσε θύμα της ολιγωρίας και εάν το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία ήταν ανοικτό θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ), το άτυχο νήπιο αποτελεί την όγδοη περίπτωση παιδιού που έπεσε θύμα του εγκληματικού κλεισίματος του κέντρου που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο του 2011.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτηση του για το δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά και απαιτεί να ξεκινήσει άμεσα η επαναλειτουργία του «Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε πλήρη ανάπτυξη και με όλη τη δυναμική του.
Πηγή: newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά