ροή ειδήσεων

Δικαστική νίκη για την ΦΑΓΕ και το «ελληνικό γιαούρτι» στη Βρετανία

Μια σημαντική μάχη στον «πόλεμο» της με την εταιρεία Chobani κέρδισε επί βρετανικού εδάφους η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ...

Με απόφαση του βρετανικό δικαστήριο χαρακτήρισε ως παραπλανητική την επισήμανση «ελληνικό γιαούρτι» που χρησιμοποιούσε στις συσκευασίες των γιαουρτιών της η εταιρεία Chobani, σημειώνοντας παράλληλα ότι προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές.

«Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ΦΑΓΕ. Συγκεκριμένα δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απέρριψε την ανταπαίτηση του Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση» σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας ΦΑΓΕ τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα τη νίκη της στην Αγγλία για το Ελληνικό γιαούρτι.

Επίσης το δικαστήριο διέταξε και μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας Chobani, περιορίζοντας ταυτόχρονα την συγκεκριμένη εταιρία από την εμπορία οποιουδήποτε γιαουρτιού ως Ελληνικό γιαούρτι, εκτός και εάν αυτό είναι ή περιέχει γιαούρτι που παράγεται στην Ελλάδα.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο γιαούρτι το οποίο παράγεται στην Ελλάδα σύμφωνα με μέθοδο στράγγισης η οποία έχει ως αποτέλεσμα να είναι το γιαούρτι σε υφή πυκνό και κρεμώδες, μπορεί να ονομάζεται Ελληνικό γιαούρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο» τονίζει η διοίκηση της ΦΑΓΕ.

Η απόφαση αυτή του βρετανικού δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η ΦΑΓΕ τον περασμένο Νοέμβριο ακολουθεί μια σειρά από άλλες βρετανικές δικαστικές υποθέσεις παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτές της Σαμπάνιας, της Ελβετικής σοκολάτας και της Βότκα, στις οποίες τώρα προστίθεται και αυτή για το Ελληνικό γιαούρτι. Σημειώνεται ότι της δικαστικής απόφασης είχαν προηγηθεί ασφαλιστικά μέτρα της ΦΑΓΕ κατά της Chobani.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/13 22:05

    Μπορεί να μας εξηγήσει η Φάγε γιατί πουλάει στην βρετανία τα τρία γιαούρτια προς μία λίρα,ενώ στην Ελλάδα δύο ευρώ;εν τω μεταξύ δεν είναι μόνο η λεγόμενη chobani αλλά ένα σωρό.εχει ακόμη πολλά χρονάκια για τα δικαστήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/13 07:23

    swstos 0 10:05 zw sthn agglia kai malista pelaths kathimerinos sta MORRISONS super markets kai TESCOS pou pwleite giaourti fage ftino kai se swsth syskeyasia kathws kai h feta poio fthnh edw sthn vretania para sthn ellada..malista ola ta katanalwtika eidh poio fthnha se sygrish me thn ellada!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *