ροή ειδήσεων

Παπούτσια με... φωνή από την Google!

Τις τεχνολογικές της ικανότητες επιδεικνύει η Google δίνοντας "φωνή" σε απλά πάνινα παπούτσια.
Τα "παπούτσια που μιλάνε" αναμένεται να κάνουν θραύση.... στις ΗΠΑ, αν κρίνουμε από την απήχηση που είχαν στο κοινό κατά την παρθενική τους εμφάνιση σε επίδειξη του γίγαντα της διαδικτυακής αναζήτησης.

Τα παπούτσια που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Zach Lieberman, διαθέτουν επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, όπως και αισθητήρες στο κάτω μέρος. Επιπλέον, έχουν ενσωματωμένο Bluetooth ώστε να στέλνουν τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει στο κινητό, κάνοντας διάφορα σχόλια, ενώ παραπέμπουν τους χρήστες να τα ανεβάσουν στον λογαριασμό τους στο Google+.

Πρακτικά, τα παπούτσια της Google μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του "γυμναστή" καθώς μπορούν να παρακινήσουν τους χρήστες στην άθληση. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης έχει ξεκινήσει το τρέξιμο αλλά έχει μεγαλύτερες αντοχές , τότε μπορούν να τον συμβουλεύσουν να τρέξει περισσότερο. Εάν πάλι ο χρήστης είναι... τεμπελάκος, τα παπούτσια που μιλάνε αναλαμβάνουν δράση παρακινώντας τον να σηκωθεί από τον καναπέ και να αθληθεί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC, για την υλοποίηση του σχεδίου, η Google έχει την υποστήριξη της εταιρείας Adidas.

Η διεύθυνση της Google, πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως στόχος της δεν είναι να ασχοληθεί με το χώρο των υποδήματος αλλά να προβάλει τις τεχνολογικές της δυνατότητες.
Πρώτο Θέμα


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *