ροή ειδήσεων

Το φαινόμενο των τουρκικών σήριαλ (video)

Σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ με τους κ.κ. Κουρή και Ταλαμάγκα και φιλοξενούμενους τον καθηγητή κ. Κοντογιώργη, τον κ. Καραμπελιά κ.λ.π., ακούστηκαν φοβερά πράγματα... σχετικά με τα τούρκικα σίριαλ τα οποία ξαφνικά πέφτουν πάνω στο κεφάλι του απελπισμένου πολιτικού ραγιά Έλληνα.

Συγκεκριμένα…

1) Ενώ κάθε παραγόμενο επεισόδιο κοστίζει 200.000 ευρώ περίπου, διατίθεται στα ελληνικά κανάλια μόνο προς 1.500 ευρώ το επεισόδιο!!! με τον όρο όμως να μην γίνεται μεταγλώττιση, αλλά να ακούγεται στον ελληνικό λαό η τουρκική γλώσσα.

2) Έχει υπολογιστεί ότι παίζονται στην ελληνική τηλεόραση συνολικά 8 ώρες το 24ωρο τούρκικα σίριαλ!!! Δηλαδή το 1/3 του 24ώρου καλύπτεται από τούρκικη προπαγάνδα.

3) Παίζονται στις ώρες μεγάλης τηλεθέασης.

4) Υπολογίστηκε ότι τα παρακολουθούν επί καθημερινής βάσεως 4.500.000 Έλληνες.

Οι παριστάμενοι στην πιο πάνω τηλεοπτική συζήτηση αναρωτήθηκαν για το τι κάνει το ΕΣΡ και το Υπουργείο Πολιτισμού (στο οποίο υπενθυμίζουμε ότι υπηρέτησε και ο κ. Σαμαράς) σχετικά με το θέμα.



ΠΗΓΗ

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Μαρία Μπαξεβάνη10/3/13 11:12

    Είμαι φαν όχι των τούρκικων σήριαλ αλλά των αμερικάνικων.Έχω χρόνια να παρακολουθήσω κάτι ελληνικό οπότε φαντάζομαι ότι για τους λόγους που βλέπω αμερίκανικα οι άλλοι παρακολουθούν τα τούρκικα.Όσον αφορά εμένα οι λόγοι που δεν παρακολουθώ ελληνικά σήριαλ ειναι ότι τα σκηνικά είναι φτωχά,είναι κλεισμένοι σε ένα στούντιο,η υποκριτική ικανότητα είναι χάλια!!!!,εξωτερικά γυρίσματα λιγοστά,διάλογοι που τους μαθαίνεις απ εξω και επαναλαμβανόμενοι,σενάριο χωρίς φαντασία κλπ κλπ.Η μαμά μου που βλέπει τούρκικα,όταν τη ρώτησα γιατί έχει κολλήσει,μου απάντησε ότι ναι μεν το σενάριο δεν έχει κάτι το ιδιάτερο (είναι καλύτερο από τα κλεμμένα όνειρα του mega) αλλά έχει σκηνικά, σπίτια,αξιοθέατα και οι ρόλοι που υποδύονται σε κάνουν να πιστεύεις ότι το ζουν, ότι ενσαρκώνουν τόσο τέλεια τους ρόλους σαν να βλέπεις ανθρώπουν που ζουν ανάμεσα μας, δείχνουν όλη την καθημερινότητα χωρίς υπερβολές και πολύ φυσικα, αυτή η φυσικότητα είναι κάτι που δυστυχώς οι Ελληνες ηθοποιοι (όχι όλοι φυσικά) είναι κάτι που δεν μπορούν να αποδώσουν στα σήριαλ μας.Με εξαίρεση φυσικά το σήριαλ 'Νησί' και κανά δυο άλλα που πραγματικά πιστεύω ότι άξια θα μπορούσε να σταθεί στο εξωτερικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/13 16:12

    Ο κανονισμός του ΕΣΡ και οι αδειοδοτήσεις των σταθμών εθνικής εμβέλειας που δόθηκαν ανέφερε κατηγορηματικά το εξής:
    Το 51% των εκπομπών θα αποτελούνται από Ελληνικό περιεχόμενο και το υπόλοιπο 49% από Ευρωπαϊκό. Τα τουρκοσηριαλ δεν ανήκουν σε κανένα από τα 2 και άρα θεωρητικά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

    Και συνεχίζω με την κλασική μου ερώτηση προς του φιλότουρκους. Ας βρεθεί ένας να μας απαντήσει εάν ξέρει μια Ελληνική τηλεοπτική σειρά να προβάλλεται στην Τουρκια και μάλιστα χωρίς μεταγλώττιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/13 18:01

    As βάλουν και τα δικά μας κανάλια ελληνικές εκπομπές,πέρα από πολιτικές εκπ ,ειδήσεις και κανά ντοκυμαντέρ από ερτ και skai δεν έχει τπτ.Εχω αρχίσει και νοσταλγώ και τα κοτσομπολίστικα και τα τύπου ριάλιτι με τα τραγούδια μήπως και γελάσει λίγο το χειλάκι μας!!!!Η ελληνική τηλεόραση έχει καταντήσει μια σαχλαμάρα όπως και να το κάνουμε,ας είναι καλά το download!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *