ροή ειδήσεων

Περιμένοντας αγοραστή για το γκολφ Αφάντου... 4ος προορισμός golf η Τουρκία!

Ο τέταρτος προτιμητέος προορισμός είναι πλέον η Τουρκία μετά τις Ισπανία, Πορτογαλία και Σκωτία, σύμφωνα με έρευνα... της KPMG που έχει αναρτηθεί στο www.golfbusinesscommunity.com.
Από την έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 110 τουρ οπερεϊτορς που ειδικεύονται στο γκολφ, από 38 χώρες, προκύπτει ότι πλέον το κόστος είναι το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής του προορισμού.
Το 54% των τουρ οπερεϊτορς δήλωσαν ότι διατήρησαν τις τιμές τους σταθερές τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 35% δηλώνει ότι έχει αυξήσει τις τιμές του. Η Τουρκία, αλλά και χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ταϋλάνδη έχουν αυξήσει τις τιμές των πακέτων, ωστόσο παραμένουν ανταγωνιστικές.

Το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιών για γκολφ, είναι διάρκειας τεσσάρων έως επτά διανυκτερεύσεων, από γκρουπ 4-6 ή 8-12 ατόμων και η μέση τιμή τους ξεκινάει από 300 ευρώ με μέσο κόστος 600-900 ευρώ, ενώ όσοι ταξιδεύουν πάνω από μία εβδομάδα, το μέσο κόστος είναι μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ. Το κόστος στο υψηλότερο και πιο πολυτελές μέρος της αγοράς, μπορεί να φθάσει και τα 5.000 ευρώ ανά ταξίδι.

Η προφιλέστερη μέθοδος κράτησης παραμένει το τηλεφωνο με ποσοστό 40%, το 21% κλείνει προσωπικά σε ταξιδιωτικό γραφείο το πακέτο, ενώ καταγράφεται και αύξηση των ηλεκτρονικών κρατήσεων. Ακόμη για το 50% των ταξιδιών, οι κρατήσεις γίνονται από έναν έως έξι μήνες νωρίτερα, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 31%, με κρατήσεις πάνω από έξι μήνες πριν το ταξίδι.

Το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Golf Tour Operators (IAGTO), οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 9,3% με κύκλο εργασιών της τάξης του 1,5 δισ. Ευρώ, ενώ διακίνησαν περίπου 1,6 εκατομμύρια πελάτες. Το 80% δε των τουρ οπερεϊτορς προβλέπουν αύξηση των πωλήσεών τους και το 2013.
money-tourism

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/4/13 22:04

    δηλαδή μετά την πώληση θα συνεχίσει να λειτουργεί ως γκολφ;;; η΄μηπως θα πέσει πολύ τσιμέντο...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/13 09:14

    Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα στον Τουριστικο τομέα . Γκολφ , μαρίνες , ξενοδοχεία , αεροδρόμια. Εάν ανατρέξει κάποιος σε τοπικές ελληνικές εφημερίδες του 1980, 1990, 2000 κλπ , θα διαπιστώσει ότι το γκολφ "αξιοποιείται" από κάθε κυβέρνηση , χωρίς στην πραγματικότητα να γίνεται τίποτα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/4/13 10:57

    Να βγει τώρα το ΤΕΕ να διαμαρτυρηθεί για την αξιοποίηση του Γκολφ ... Να το αφήσουν έτσι και σε 15 χρόνια να κυρηχθει και διατηρητέο για να παραμείνει μνημείο πολιτισμού για τις επόμενες γενιές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *