ροή ειδήσεων

Υποβιβάστηκε η ΑΕΚ – Στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά μετά από 89 χρόνια ιστορίας

Στο Περιστέρι γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την ΑΕΚ, που ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια ιστορίας της. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.... και το γκολ πέτυχε ο Γιαννούλης στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ατρόμητος κατέκτησε την 4η θέση στην κανονική περίοδο και θα συνεχίσει στα πλέι οφ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.... ΕΔΩ

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει διατεθειμένη να ρισκάσει κι έτσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κλασικές ευκαιρίες. Η Ενωση απείλησε δύο φορές με τον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος όμως ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια. Η μεγάλη φάση έγινε στο 50΄ για τους γηπεδούχους, όταν ο Σουμπίνιο έβγαλε τετ-α-τετ τον Ναπολεόνι, όμως ο Αραμπατζής κράτησε το “μηδέν”. Οσο ο χρόνος περνούσε, το έργο της ΑΕΚ γινόταν ολοένα και πιο δύσκολο. Η πίεση σε συνδυασμό με την απειρία ήταν εμφανή στο γήπεδο, με τον Ατρόμητο να παίρνει τα “ηνία” και να απειλεί άμεσα. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 61΄ όταν στην προσπάθεια του Μπρίτο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπουγαϊδη, όμως ο διαιτητής έκρινε πως ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν είχε πρόθεση.

Ο χρόνος πίεζε αφόρητα την ΑΕΚ που χρειαζόταν μόνο νίκη, απλώς και μόνο για να ελπίζει σε δικαίωση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Η αλήθεια είναι ότι οι “κιτρινόμαυροι” δεν δημιούργησαν ούτε ευκαιρία, σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της ιστορίας τους. Κι όταν είχαν παραδώσει οριστικά τα όπλα, ο Γιαννούλης τούς έδωσε τη χαριστική βολή. Από βαθιά μπαλιά, ο νεαρός άσος βγήκε στην “πλάτη” της άμυνας της ΑΕΚ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο 93΄. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παππά, βρήκε τους παίκτες του “Δικέφαλου” ξαπλωμένους στο χορτάρι να αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έγραψαν το όνομά τους στην πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Από τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ για πρώτη φορά δεν θα είναι μέλος της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαιρου.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Καραγκούνης – Φούντας, Μπουγαϊδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Σουμπίνιο (75΄ Καραγκούνης), Ουντότζι (86΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Ναπολεόνι (69΄ Καραμάνος).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Βλάχος, Τσουκαλάς, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Ρίκκα (80΄ Κατσικοκέρης), Καραλής, Φούντας, Γκερέιρο (73΄ Αναστασόπουλος), Πετρόπουλος (64΄ Τσίτας)

Τρ. Δέλλας: “Δεν υπάρχουν λόγια…”

Αμέσως μετά την ήττα (1-0) από τον Ατρόμητο που “σφράγισε” τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, ο υπηρεσιακός προπονητής Τραϊανός Δέλλας, δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν λόγια για περιγράψουν τα συναισθήματά μου. Προσπάθησαν τα παιδιά. Δεν τους αξίζει αυτή η τύχη, όπως άλλωστε και στην ΑΕΚ. Λυπάμαι πάρα πολύ, προσπαθήσαμε να τους ανεβάσουμε το ηθικό αλλά δεν τα καταφέραμε. Αισθάνομαι βαθιά θλίψη για όσα έγιναν. Τώρα κοιτάμε την επόμενη ημέρα». Λίγα λεπτά αργότερα, ο “Κολοσσός”, πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική το 2004, έδωσε το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τους υπεθυνους της “κιτρινόμαυρης” τραγωδίας:

«Συνιστώ ψυχραιμία στον κόσμο όσο είναι εφικτό. Εδώ και πάρα πολύ καιρό βρέθηκαν αυτά τα παιδιά μόνα και αβοήθητα να οδηγούν ένα καράβι που λέγανε ΑΕΚ και όλοι οι καπετάνιοι είχαν πηδήξει στη θάλασσα. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να δουλέψω με τα παιδιά αυτά, αλλά έβλεπα το πάθος και την διάθεση. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 18,5 και τους δόθηκε η ευκαιρία για κάποιους να παίξουν στην ΑΕΚ, χωρίς να έχουν σκεφτεί. Αυτά τα παιδιά θέλουν προστασία και προσέγγιση αλλά θα έπρεπε να τους δείξουν πέντε πράγματα. Αυτό δεν έγινε και τα παιδιά δεν άντεξαν την πίεση αυτή. Είναι παράλογο να αφήσουν αυτά τα παιδιά μόνα τους να παλεύουν για την σωτηρία της ομάδας τους. Οι στιγμές είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Ότι και να πω ίσως φανεί υπερβολικό αλλά θέλω να μπω ασπίδα μπροστά στα παιδιά. Όχι γιατί είμαι ήρωας, αλλά δεν θέλω να δώσω την ευκαιρία σε κανέναν, να γλιτώσει από το κακό που έχει κάνει στην ΑΕΚ. Αυτά τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε. Χρόνος υπάρχει για να βρεθεί. Το έγκλημα που έγινε κατά της ΑΕΚ ήταν προμελετημένο και εξ αμελείας».

Aπό την άλλη, ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Παράσχος, δήλωσε: «Είναι δραματικές οι στιγμές για την ΑΕΚ. Είναι λυπηρό αυτή η ομάδα να παίζει στη Β’ Εθνικη. Κλείσαμε το πρωτάθλημα με νίκη αγχωτική νίκη. Μεσολάβησε και το παιχνίδι με τον Αρη και τα παιδιά είχαν περισσότερη πίεση. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα τα παιδιά θα άκουγαν πολλά. Αν έπρεπε κάποιος να νικήσει αυτή ήμασταν εμείς. Μπορεί να κάναμε λίγες ευκαιρίες, αλλά ήταν σημαντικότερες. Καταλάβαμε μία θέση που μας άξιζε. Έχουμε 20 μέρες μέχρι το επόμενο παιχνίδι, θα δουλέψουμε σε αυτό το διάστημα για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στα πλέι οφ».
e-typos

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/4/13 10:48

    Σαμαράς και Κόκκαλης συνεχίζουν χέρι-χέρι την απο παλιά “συνεργασία” τους … Του τάδωσε ΟΛΑ !!!

    Σ.σ.Και εμεις ρωταμε, με τι ανταλλαγμα...ποσα πηρε στο χερι ο Σαμαρας;
    από τον/την CretanPatriot
    Αφού φρόντισε και τοποθέτησε την παραδοσιακή πολιτεύτρια, αρχικά Πειραιώς και μετέπειτα Αθηνών Δέσποινα Λασκαρίδου (πολιτεύεται, ανεπιτυχώς πάντοτε, από το 1996 και ξεκίνησε την καριέρα της από την ΠΟΛΑΝ) από μη εκτελεστικό μέλος σε αναπληρώτρια πρόεδρο του Οργανισμού, η απευθείας ανάθεση των 200.000.000 ευρώ του ΟΠΑΠ είναι μόνο η αναμενόμενη αρχή. Τα καλά έρχονται συντόμως με το νόμο για τα τυχερά παιχνίδια που θα περάσει “νύχτα” μέσα στον Αύγουστο. Εδώ είναι τα πολλά λεφτά.Ο Σωκράτης Κόκκαλης με τη χαριστική σύμβαση που εξασφάλισε, δεν χρειάζεται να ψάχνει κεφάλαια για να εξαγοράσει τον ΟΠΑΠ. Μπορεί να βάλει υποθήκη τη σύμβαση σε μια τράπεζα και να πάρει διπλάσιο έως και τριπλάσιο δάνειο.Ο Σωκράτης κατάφερε το ακατόρθωτο, να εξαγοράσει τον ΟΠΑΠ με λεφτά του ΟΠΑΠ, του οργανισμού που λεηλατεί εδώ και δεκαετίες.

    Η Intralot είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τζόγου στον κόσμο και από τους βασικούς κατασκευαστές VLT (φρουτάκια) διεθνώς. Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής VLT παγκοσμίως είναι η Lottomatica που και αυτή έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά.
    Τι σχέση έχουν τώρα αυτοί οι δυο κολοσσοί με τον ΟΠΑΠ:
    H Intalot είναι ο βασικός προμηθευτής του ΟΠΑΠ και αυτό το ξέρουμε όλοι.
    Η Lottomatica έχει μαζί με τον ΟΠΑΠ την εταιρία Neurosoft και βρίσκονται σε σταθερή συνεργασία.
    Ποιο είναι το βαζάκι (βαρέλι) με το μέλι για τα φρουτάκια:
    Κάθε VLT κοστολογείται από 5.000 – 10.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα κόστη συντήρησης. Άρα για τα 50.000 VLT που θέλει να εγκαταστήσει η παρέα ΟΠΑΠ – Intralot – Lottomatica θα κερδίσει 5.000 (ευρώ ) x 50.000 (VLT) = 250.000.000 ευρώ το λιγότερο. Αν το κόστος είναι 10.000 ευρώ το τερματικό (που μάλλον τόσο θα το χρεώσουν) τότε θα βγάλουν 500.000.000 ευρώ. Το επόμενο συμβόλαιο συντήρησης δεν θα είναι 200.000.000 ευρώ αλλά τουλάχιστον τα διπλά και θα συνεχίσουν να κερδίζουν κάθε χρόνο.
    Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να περάσει μια αυγουστιάτικη νύχτα χωρίς φεγγάρι ο νόμος. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη και τα περίμεναν πολύ καιρό. Μόλις γυρίσετε από τις διακοπές κάνετε ψιλά και τρέξτε για ξύρισμα. Ο Κόκκαλης της γειτονιάς θα περιμένει. Μέσα από το βίντεο και τις αστειότητες που ψελλίζει ο τέως αρθρογράφος της “Εστίας”, νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σταυρίδης αποδεικνύεται το πόσο ΣΤΗΜΕΝΟ υπέρ του Κόκκαλη ήταν και το χθεσινό παιχνίδι.
    Όπως επίσης διαφαίνεται ξεκάθαρα πως υπήρχε σαφής ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ προσωπικά από τον Σαμαρά, έτσι ώστε ο ΟΠΑΠ να παραμείνει στα Σαγόνια του Εθνικού Προμηθευτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *