ροή ειδήσεων

Βέτο Καραγκούνη για την προσφώνηση των Σκοπίων

Επιτέλους και μια διπλωματική λύση!
Έσβηναν, διόρθωναν, άλλαζαν τη θέση των σημαιών και μέσα σε λίγα λεπτά έφτιαξαν το πρόγραμμα των εργασιών της Περιφερειακής Διάσκεψης Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στο Βελιγράδι από την αρχή...
Τελικά, με βέτο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη, οι διοργανωτές της διάσκεψης αναγκάστηκαν να προσφωνήσουν τη ΠΓΔΜ με την ονομασία «FYROM» και όχι ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Μια μικρή διπλωματική νίκη πέτυχε η Ελλάδα στο Βελιγράδι. Με άμεση παρέμβαση του υφυπουργού, Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη διάσκεψη, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να εξαφανίσουν την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ξανά στη Σερβία, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις οι ελληνικές αποστολές έχουν καταφέρει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες να πείσουν τους διοργανωτές να αλλάξουν την ονομασία από «R. Macedonia» σε «FYROM».

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, όταν άρχισαν να διαβάζουν το πρόγραμμα των εργασιών, αντίκρισαν ότι δίπλα στον υπουργό Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας αναγραφόταν η ονομασία «R. Macedonia».

Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι τα σημαιάκια που βρίσκονταν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά.

Έτσι, αν και θα έπρεπε τα μέλη της αντιπροσωπείας της FYROM να προηγούνται της ελληνικής, ωστόσο βρίσκονταν κάποιες θέσεις πιο πίσω, αποδεικνύοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε η ονομασία «R. Macedonia».

Με παρέμβαση του κ. Καραγκούνη και των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι διοργανωτές -παρουσία του πρωθυπουργού της Σερβίας- λίγη ώρα αργότερα προχώρησαν σε διορθώσεις του τελικού κειμένου και του τρόπου παρουσίασης της χώρας, σύμφωνα με την ονομασία εισδοχής της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ (FYROM).

Η Περιφερειακή Διάσκεψη Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, προσφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος προήδρευσε των εργασιών της.

Οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με θέματα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη βελτίωση της δικαστικής συνεργασίας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ο Έλληνας υφυπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και σε ζητήματα περιφερειακής δικαστικής συνεργασίας επί εμπορικών και αστικών υποθέσεων.

Στις εργασίες της διάσκεψης συμμετείχαν υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ενώ εκπροσωπήθηκαν συνολικά 33 χώρες και διεθνείς οργανισμοί

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/4/13 21:03

    Πςςςςςςς φοβερή επιτυχία! Θα το θυμούνται για πολλά χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/13 02:56

    Μπράβο του επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *