ροή ειδήσεων

Κύρια πύλη μεταναστών το Ανατολικό Αιγαίο

Ο φράχτης του Εβρου και οι εξελίξεις στη Συρία είναι οι δύο λόγοι που τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει έξαρση η "διακίνηση" από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας...
Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, οι συλλήψεις μεταναστών -αλλά και διακινητών- που επιχείρησαν να μπουν στη χώρα από τα ανατολικά σύνορα. Ταυτόχρονα παρατηρείται έξαρση -ειδικά τον τελευταίο χρόνο- του φαινομένου της εισόδου μεταναστών από τα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της χώρας, γεγονός που αποδίδεται τόσο στην κατασκευή του φράχτη στον Εβρο οσο και στις εξελίξεις στη Συρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το υπουργείο Ναυτιλίας και τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ., 880 μετανάστες συνελήφθησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 στο Ανατολικό Αιγαίο από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, έναντι 31 το 2012. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για υπηκόους της Συρίας και του Αφγανιστάν και οι περισσότερες συλλήψεις (394) έγιναν τον Μάρτιο. Το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν επίσης 13 διακινητές, ενώ το αντίστοιχο του 2012 συνελήφθη μόνον ένας.

Οι περισσότεροι μετανάστες τους τρεις μήνες του 2013 έφτασαν στη Μυτιλήνη, αμέσως μετά στη Σάμο, στο Αγαθονήσι, στη Χίο, στη Λήμνο, στη Ρόδο και στην Κω. Αντίθετα, καμία είσοδος δεν σημειώθηκε στη Σύμη.



Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου
efsyn.gr
ch.papastath@efsyn.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *