ροή ειδήσεων

Επιστολή-κόλαφος από σύζυγο στρατιωτικού: "οι γείτονες δίνουν φαγητό στα παιδιά μου"!

Η σύζυγος ενός στρατιωτικού συνέταξε μια επιστολή-κόλαφο "γι΄ αυτούς με τα κουστούμια που νομίζουν ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν πρόβλημα". Και είναι
μια επιστολή που κανονικά θα έπρεπε να τους προβληματίσει αλλά κυρίως να τους κινητοποιήσει.
Διαβάστε την επιστολή...

Πήρα το θάρρος μετά από μια επιστολή που διάβασα από μία σύζυγο στρατιωτικού να στείλω και εγώ το δικό μου μήνυμα, με την παράκληση να τη δημοσιοποιήσετε.

Είμαστε και εμείς στην ίδια μοίρα… μόνο που τα δικά μου τα παιδιά είναι 5 και 6 χρονών και δεν πηγαίνουν ακόμα φροντιστήρια .. αν και να ήταν μεγαλύτερα δεν θα πηγαίνανε πάλι γιατί το δάνειο του σπιτιού είναι 650 ευρώ και του αυτοκινήτου που κάθε χρόνο κάνουμε και από μία επιμήκυνση είναι 200 ευρώ. Σύνολο 850 ευρώ… ο σύζυγος παίρνει 1050 μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας. Άρα μου μένουν 200 ευρώ να μπορέσω να πάρω μερικά πράγματα από το σούπερ μάρκετ... μιας και σε αυτό είναι αυξημένες οι τιμές.

Έχω την τύχη να εργάζομαι τετράωρη στον ιδιωτικό τομέα και λέω έχω την τύχη γιατί με δυσκολία βρήκα και αυτήν.... εμείς έχουμε μεταθέσεις και δεν μας προτιμούν.....

Πριν αγοράσουμε το διαμέρισμα όπως και πολύ άλλοι ήμασταν μια χαρά.... είχε μόνο ο σύζυγος τη δική του δουλειά και δεν μας έλειπε τίποτα. Το ψυγείο μας ήταν πάντα γεμάτο. Δυστυχώς τώρα δεν έχει ούτε τα απαραίτητα..... από τις 30 του μήνα μέχρι τη 10 έχουμε 50 ευρώ για να συνεχίσουμε τον μήνα!!

ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ, ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΑΛΑ?

Αλλά δεν τους ενδιαφέρει.... δεν ντρέπομαι που οι γείτονες με δίνουν φαγητό για τα παιδιά μου.... γιατί ξέρω ότι δεν θα πεινάσουν…Ο άντρας μου ντρέπεται που στο σούπερ μάρκετ δίνουν στα παιδιά μου σοκολάτες κάθε φορά που πηγαίνουμε, αλλά εγώ όχι γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ να τους πάρω. Η ψυχολογία του και το ηθικό του έχει πέσει πολύ..... Οι τράπεζες στέλνουν εξώδικα..... αλλά ποιος θα τα πληρώσει? Έχω βάλει 3 στην άκρη μέχρι τώρα....Δεν είμαστε στον τόπο μας και στις υπηρεσίες αναγκάζομαι να παίρνω γυναίκα να προσέχει τα παιδιά για να μπορέσω να πάω στη δουλειά.. ποιος πληρώνει ΚΥΡΙΟΙ την κυρία να τα προσέχει?? με τα 300 ευρώ τα δικά μου πρέπει να πληρώσω νερό, κινητό, κοινόχρηστα, ΔΕΗ!! Δεν φτάνουν όμως για τους λογαριασμούς..... Τα γνωρίζετε αυτά....

Αυτοί με τα κουστούμια, όμως, νομίζουν ότι ενας στρατιωτικός δεν έχει πρόβλημα....

Ήρθε τον προηγούμενο μήνα η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα…γιατί δεν δέχονται διακανονισμό για 200 ευρώ.. θέλουν τα 130 μπροστά και τα υπόλοιπα σε μια δόση.. αν είχα δεν θα σας τα έδινα κύριε?? Λέει ο σύζυγος, και η απάντηση ποια ήταν? Στρατιωτικός είστε κύριε, δεν έχετε?

Τέλος πάντων να μην σας κουράζω όπως οι περισσότεροι έτσι και εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε γάλα, ούτε τυρί για τα παιδιά μας..

Ποιος μπορεί όμως να καταλάβει τη δική μου ψυχολογία....? Ποιος μπορεί να μου δώσει δύναμη για να μπορέσω να σταθώ δίπλα στον άντρα μου.... που κάθε φορά που έχει υπηρεσία μου λέει την ίδια κουβέντα…τι πάω αφού δεν την πληρώνομαι..

Ποιος μπορεί να εξηγήσει στα παιδιά γιατί οι φίλοι μας έρχονται με σακούλες με ψώνια στο σπίτι μας. Έχω φτάσει ένα βήμα πριν την τρέλα! Μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό εσείς που οι τρόικα σας έβαλε τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι?

Που υπάρχει δημοκρατία και δεν την βλέπουμε? Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι η τράπεζα δεν θα με αφήσει στους δρόμους?

Μια τελευταία ερώτηση.. γιατί στο δεξί χέρι φοράνε την ελληνική σημαία? Αφού την απαγόρευσε η τρόικα!! Περικοπές στους μισθούς και ας υπάρχουν άνεργοι στα ίδια μας τα σπίτια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.. Εύχομαι εσείς με τα μεγάλα τα κεφάλια και τα μακριά κουστούμια να έχετε και εσείς παιδιά που να σε λένε μαμά – μπαμπά πεινάω, δώσε με κάτι και εσεις να κλαίτε γιατί το ψυγείο είναι άδειο.. έτσι θα καταλάβεται πως περνάμε!
onalert


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/4/13 09:47

    μια απο τα ιδια και εμεις.... εχουμε ενα μωρακι και καθημερινα λεω δοξα τον θεο που καταφερα να το θηλαζω γιατι αλλιως δεν θα ειχα λεφτα να αγορασω γαλα..... αδειο το ψυγειο και εκτος αυτου εχουμε πουλησει πολλα πραγματα μας για να τα βγαζουμε περα.... πουλησαμε το αυτοκινητο μας γιατι δεν μπορουσαμε πλεων να πληρωνουμε την δοση στην τραπεζα, πουλησαμε μια τηλεοραση μας, και πολλες ηλεκτρικες συσκευες για να μπορω να αγοραζω τις πανες του μωρου.... χρωσταμε 2 ενοικια... δεν μπορω αλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/13 10:02

    ολοι περναμε τα ζορια μας, αλλα μεταξυ μας πρεπει να βοηθαει ο ενας τον αλλον, κουραγιο κυριες μου, τιποτα δεν ειναι ντροπη εκει που μας εφεραν, το κοινωνικο παντοπωλειο βοηθαει το ιδιο και η μητροπολη, μην ντραπειτε να πατε, προεχει τα παιδια να μην στερηθουν τιποτα. εξαλλου εμεις οι Ελληνες στα δυσκολα ειναι που ξεχωριζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/13 10:10

    εμεις ειμαστε οι δυο μας και παλι μετα τις 10 του μηνα δεν υπαρχει σαλιο ...εγω κανω οτι μπορω απο δουλεια ,αλλα αυτο με τις μεταθεσεις και οι λιγοστες θεσεις εργασιας κανουν τα πραγματα ακομα πιο δυσκολα ..τρεμω για την επομενη μεταθεση ,οσο για να κανουμε παιδια ουτε λογος απο οτι καταλαβατε,γιατι και τωρα εδω να βρω κατι για να μπορουμε να ζουμε με αξιοπρεπεια αν φυγουμε ξεκιναμε παλι απο την αρχη και βαζω στοιχιμα οτι ο μισθος θα εχει πεσει ακομα πιο πολυ ...κουραγιο σε σας με τα παιδακια να ειναι παντα καλα ευχομαι και να τα καμαρωνετε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/4/13 11:46

    Αγαπητή μου κυρία και εγώ έχοντας (δυστυχώς) εμπορικό κατάστημα έχω υποθηκευμένη όλοι μου την περιουσία ανασφάλιστος, εγώ και το παιδί και δεν ξέρω τη μου ξημερώνει. Είμαι 45 ετών και πληρώνω ΤΕΒΕ από τα 25. Γράφεται ότι πριν ήταν όλα καλά. Φυσικά γιατί ο στρατιωτικός έβγαιναι στην σύνταξη στα 45 με 20 χρόνια θητεία με μεγάλο εφάπαξ , και μετά έβρισκε και μια δουλειά και βασιλιάδες. Και όταν οι υπόλοιποι λέγαμε και κάτι η απάντηση ήταν ξέρεις τι είναι 20 χρόνια στρατός. Θεωρώντας ότι είναι πόλεμος. Λοιπόν Θα είχε μεγαλύτερη αξία αυτό που γράφεται εάν πρώτα γινότανε μια στοιχειώδη αυτοκριτική. Και βέβαια εάν σταματούσατε να ψηφίζεται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι η ώρα του λογαριασμού. Καταλαβαίνω τη περνάτε γιατί και εγώ είμαι χειρότερα από εσάς, αλλά εγώ τουλάχιστον έχω ήσυχη την συνείδηση μου, σε σχέση με το τη ψήφιζα και τουλάχιστον δεν ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια το παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/13 16:16

      χωρις να ειμαι στρατιωτικος εγω και χωρις να ειστε εσεις νομιζω οτι χασατε το νοημα... https://www.youtube.com/watch?v=BD6JSwQAU3A ο ανθρωπος σου εξηγει τι περνουν οι στρατιωτικοι. προς θεου δεν πρεπει να ειμαστε ο ενας εναντιον του αλλου

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος18/4/13 16:21

    αγαπητέ μου φίλε(11:46) θα συμφωνήσω μαζί σου στο δεύτερο σκέλος όσον αφορά τους <> που ψηφίζαμε τόσο καιρό εμείς τα χαιβάνια..Για το πρώτο σκέλος θα σου πω όμως ότι οι συνθήκες στον στρατό δεν είναι και ιδιαίτερα ιδανικές...θα πεις φυσικά πως αν δεν σου άρεσε ας μην πήγαινες...όμως κάποιος πάλι θα πήγαινε....δεν υπάρχουν 20 χρόνια υπηρεσίας παρά μόνο για λόγους υγείας....υπάρχουν ασκήσεις υπάρχουν μεταθέσεις υπάρχουν υπηρεσίες που ο άλλος σε αντιμετωπίζει σαν σκουπ.....υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης....και αυτοί που έμειναν 35 και πήραν εφάπαξ και σύνταξη καλύτερα να μην σου πω τι παίρνουν τώρα....σαφώς βέβαια υπάρχουν και χειρότερα και το γνωρίζουμε όλοι αυτό...να είσαι καλά.....και να θυμάσαι πως εδώ δεν φτάσαμε μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από την αλλαζονεία μας και από την διάθεση μας να δείξουμε κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά ήμασταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/4/13 17:55

    MAGKES KSIPNISTE KAI OI YGESIA MAS EINAI POYLIMENI.. OLOI OI AKSIOMATIKOI EXOYN KSEXASEI TI PAEI NA PEI DIHKISI KAI EXOYN PESEI STA GONATA GIA NA APOKTISOYN STO MELON MIA KAREKLA...AN OI YPAKSIOMATIKOI DEN ENOTHOYME EITE EPOP HTE EM8 HTE MONIMOI DEN PROKITE NA KANOYME TIPOTA KEROS NA POYME SE OLOYS AYTOYS TOYS MEGALOYS OSFIOKAMPTES ENOMENOI KAI OXOI DIXASMENOI OPOS MAS 8ELOYN DEN PROBLEPETE ..STAMATISTE NA KA8ESTE PARAPANO GIATI KAPIA KOLOXARTA GIA AYTOYS PREPEI NA APANTH8OYN STAMATISTE NA ODIGITE ERIPIA STIS ASKISEIS PITE EPITELOYS DEN PROBLEPETE...FYGETE GIA APALAGI KAI AS 8ELEI H DIHKISI NA TIS KANETE DOYLEIES..ALIOS MAGES HMASTE AKSIOI TIS MIRAS MAS OTAN TO KANEI ENAS 8A TON KINIGISOYN OTAN TO KANOYN OLOI 8A MAS KLAS....TA ...A...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/4/13 20:44

    Προς 4.21.Αγαπητέ κύριε΄και εσύ να είσαι καλά. Σε κάθε περίπτωση δεν είπα ότι είναι εύκολα στο στρατό η ότι δεν πρέπει να αμείβονται ικανοποιητικά τουλάχιστον. Όμως όταν κάθε πρωί που έρχομαι εδώ στην δουλειά μου με ένα πόνο στο στήθος, μη γνωρίζοντας εάν γυρίσω το μεσημέρι στο σπίτι, μου είναι λίγο #παράλογο# να μουρμουρά κάποιος που έχει ένα μισθό για το ύψος του μισθού, που συμφωνώ ότι δεν φτάνει.Και μην πει κάποιος γιατί δεν κλείνω, γιατί απλά δεν μπορώ,( Δάνεια ,επιταγές κλπ).Κλείνοντας θέλω να πω για τον στρατό αντί απλά να διορθωθεί το σύστημα , πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο, ξεχνώντας ότι υπάρχει μέση. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/13 08:35

      Η επιστολή του Έλληνα πιλότου
      "Από τα 20 μου χρόνια, κε Βενιζέλο, μου εμπιστεύεστε ένα εργαλείο πολλών εκατομμυρίων και εγώ το τιμώ.
      Τιμώ την πατρίδα που με εμπιστεύτηκε.
      Ζω μ΄ αυτό, παθαίνω μ΄ αυτό.
      Και είμαι πάντα εκεί. Εκεί που με έταξε η πατρίδα.
      Με κρύο, με ζέστη, σε όλες τις συνθήκες, είμαι εκεί.
      Εκεί ψηλά στον καθαρό ουρανό του Αιγαίου, μόνος, εκεί που άνθρωποι και μηχανές έρχονται στα όρια τους.
      Ώρες ατέλειωτης μοναξιάς, αναμονής, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα, σε κατάσταση redding και μετά scrample.
      Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κύριε;
      Σε 3-4 λεπτά να είμαι στον αέρα. Ξεχνώ τα πάντα, γυναίκα, παιδί, μάνα, αδέλφια, φίλους …τα πάντα.
      Είμαι εκεί ψηλά, εγώ, το αεροπλάνο μου κι ο Θεός που μας προστατεύει.
      Ο γιος μου κύριε, ρωτά τη μητέρα του, “ο μπαμπάς θα γυρίσει, μαμά”. Δε ρωτά εμένα ποτέ, γιατί ξέρει τι “δουλειά” κάνω και ας είναι 6 ετών. Φοβάται.
      Εγώ όμως είμαι εκεί, κύριε. Εκεί στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ελληνικούς ουρανούς.
      Και έρχεστε εσείς και μου λέτε ότι λειτουργώ συντεχνιακά.
      Εγώ, λειτουργώ συντεχνιακά!!!
      Σας λέω λοιπόν κύριε, ότι δεν είδα το γιο μου να κάνει τα πρώτα του βήματα, όπως κάθε πατέρας.
      Είδα φίλους (αδέλφια) και συναδέλφους να χάνονται, να δίνουν τη ζωή τους -για να κοιμάστε εσείς ήσυχος- υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ακεραιότητά της.
      Έχω μείνει ατέλειωτες ώρες ξύπνιος ή έχω κοιμηθεί δίπλα από το αεροπλάνο μου, για να είμαι έτοιμος. Έχω εκατοντάδες ώρες μοναξιάς και έντασης, στον αέρα.
      Και θα συνεχίσω να λειτουργώ με τον ίδιο τρόπο -εγώ και οι συνάδελφοι- όπως κι αν εσείς μας χαρακτηρίσετε.
      Μου φτάνει που βλέπω τα περήφανα μάτια του γιου μου, όταν λέει στους φίλους του: “ο μπαμπάς μου είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας” και παίρνω δύναμη και ξέρω ότι κάνω το σωστό.
      Καληνύχτα σας… κύριε Υπουργέ, καληνύχτα σας… κύριε Βενιζέλο!!!"

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος19/4/13 09:16

    http://www.youtube.com/watch?v=JNb7WEuzDJI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *