ροή ειδήσεων

Έκοψαν και τα παιχνίδια στα παιδιά τους οι Έλληνες...

Πτώση 4%, στα 631,84 εκατ. ευρώ, εμφάνισε ο τζίρος των εταιρειών στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας παιχνιδιών το 2011, όπως προκύπτει από μελέτη της Hellastat...
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, το μειωμένο εισόδημα και η αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών λόγω της οικονομικής κρίσης συνέβαλαν στον περιορισμό των δαπανών για παιχνίδια το 2011, καθώς τα τελευταία δεν θεωρούνται αγαθά πρώτης ανάγκης.

Όπως σημειώνει η Hellastat, η μείωση της ζήτησης μεταφράζεται τόσο σε υποχώρηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα, όσο και σε υποχώρηση της μέσης δαπάνης ανά αγορά. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η πτωτική τάση διατηρήθηκε και το 2012.

Σε αυτό το κλίμα υποχώρησης, οι αλυσίδες καταστημάτων αποδεικνύονται πιο ανθεκτικές λόγω των ανταγωνιστικών τιμών που προσφέρουν, όπως προκύπτει από τη μελέτη. Αντιθέτως, πολλά μικρά ανεξάρτητα καταστήματα υπόκεινται σε μεγάλη μείωση των εσόδων τους, ενώ πολλά από αυτά έχουν ήδη κλείσει.

Την ίδια ώρα, πολλές εταιρείες λιανικής εμπορίας προσφέρουν μειωμένες τιμές, σε μια προσπάθεια συγκράτησης της πτώσης των εσόδων τους. Ωστόσο, η πολιτική αυτή έχει αρνητική επίπτωση στα περιθώρια κερδοφορίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρνητική πτυχή για την αγορά αποτελεί η αύξηση των εισαγωγών ανώνυμων προϊόντων χαμηλού κόστους από ασιατικές χώρες όπως η Κίνα. Η διείσδυση των εν λόγω ειδών διαχρονικά κλιμακώνεται, καθώς οι γονείς προσανατολίζονται σε αγορές φθηνότερων ειδών. Θετικές προοπτικές εντοπίζονται στην ανάπτυξη των εξαγωγών, καθώς οι συνθήκες κατανάλωσης σε άλλες χώρες είναι σαφώς πιο ευνοϊκές.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *