ροή ειδήσεων

«Αλαλούμ» στο αεροδρόμιο Ρόδου

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους...
Και ενώ η Ελλάδα περιμένει το φετινό καλοκαίρι, για να σταθεί λίγο στα πόδια της, μιας και ο τουρισμός είναι αυτός που της έχει απομείνει, εικόνες ντροπής κάνουν το γύρο του κόσμου για το νησί της Ρόδου...

Τα νεύρα επιβατών, τουριστών, πρακτόρων και επιχειρηματιών βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί, την περασμένη Κυριακή, στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου, με αφορμή την άφιξη 20.000 επιβατών μέσα σε μια μέρα, με περισσότερα από 150 αεροσκάφη τσάρτερ.

Η Ρόδος εξευτελίστηκε και μάλιστα διεθνώς... Τι ακριβώς συνέβη;
Oι ιμάντες και ο κλιματισμός δεν λειτουργούσαν, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να στριμώχνονται σαν σαρδέλες, αφού η αναμονή για την παραλαβή των αποσκευών ξεκινούσε από τη μία ώρα και έφτανε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στις 2,5 ώρες.

Έξω δε από το αεροδρόμιο της Ρόδου, η κατάσταση ήταν πραγματικά δραματική. Διπλοπαρκαρισμένα τουριστικά λεωφορεία, δρόμοι και έξοδοι κλειστοί, ΙΧ αυτοκίνητα σταθμευμένα σε όλα τα σημεία και γενικά μια κατάσταση, η οποία δίνει την εντύπωση τριτοκοσμικής χώρας στα διεθνή ΜΜΕ.

Η προχθεσινή κατάσταση, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας Ρόδου», ήταν σκέτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους, που διάλεξαν το νησί, για να περάσουν τις διακοπές τους.

Όπως ήταν βέβαια φυσικό, τα φαινόμενα αυτά προκάλεσαν έντονη δυσφορία στους τουρίστες, που για πρώτη φορά επισκέπτονται τη Ρόδο.

Αντίστοιχα ήταν τα συναισθήματα όμως και για τους Έλληνες επιβάτες που ταξίδευαν προς ή από τη Ρόδο, ενώ έντονη ήταν και η αγανάκτηση των επαγγελματιών, που καθηλώθηκαν μέσα σε αυτό το χάος για πολλές ώρες.

Το χειρότερο δε, είναι ότι η ίδια ακριβώς κατάσταση έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά αυτές οι δυσλειτουργίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην εικόνα του νησιού και της χώρας μας, τα οποία έχουν αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό μας.
protothema

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/4/13 23:38

    Ετσι όπως περίγραφετε ήταν η κατάσταση και καλό ειναι να πάρουν χαμπάρι όλοι ότι η σαιζόν ξεκίνησε και ότι μέρα με την μέρα η κίνηση αυξάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/5/13 00:37

    Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε, μπορεί μέρα με την μέρα η κίνηση να αυξάνεται όμως τίποτα μα τίποτα δεν πρόκειτε να φτιάξει φίλε μου. 10 χρόνια δούλευα εκεί μέσα και το έχω δει το έργο. Αν νομίζετε πως τα προβλήματα είναι μόνο στην αίθουσα αφίξεων η στο μπροστινό μέρος του αεροδρομίου τότε που να δείτε απο μέσα (στην λεγόμενη πίστα) τα χάλια μας. Κόσμος να περιμένει μέσα στον ήλιο στις 2 το μεσημέρι να περάσει έλεγχο διαβατηρίων και να μας παρακαλάει για τουαλέτα η για ένα ποτήρι νερό για το απιδί του. Εκεί να δεις χάλια. Γι'αυτό σου λέω η σεζόν ξεκίνησε όπως ξεκίνησαν και πολλές μα πάρα πολλές άλλες όμως όλα μα όλα εκεί μέσα μένουν ίδια ίσως και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/5/13 02:47

    Άσχετο με το θέμα αλλά μια μεγάλη ανάγκη να πω το τελευταίο αντίο σε έναν από τους πιο καλούς υπαλλήλους της Ολυμπιακής κ σιγουρα το πιο καλό παιδί!!!!!! ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΣΤΑΜΟΥΛΑ έφυγες πολύ νωρις από κοντά μας να ειναι το χωμα που σε σκεπάζει ελαφρύ Άγγελε μου!!! Θα είσαι πάντα μές την καρδιά μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *