ροή ειδήσεων

Κάποιες «απαιτήσεις της τρόικας», δεν είναι απαιτήσεις της τρόικας

Όλα αυτά τυγχάνουν. Συμβαίνουν. Υπάρχουν. Τρία (3) ολόκληρα μετά το διάγγελμα του Σπινθηροβόλου από το Καστελόριζο.
Αν θυμάστε -αν θυμόμαστε λέει. εκείνο το πρωινό της 23ης Απριλίου, τότε Ένα από τα πολλά μπουμπούκια, που χρημάτισαν... πρωθυπουργοί σ' αυτόν τον δύστροπο πλανήτη ονόματι Ελλάδα, τον Γεώργιο Β-Παπανδρέου Γάμα από τη νήσο Μεγίστη, που με το περίφημο διάγγελμά του μας μύησε στα μυστικά του ΔουΝουΤου, των Μνημονίων και της Τρόικας.

Από τότε πέρασαν τρία χρόνια. Η ανεργία έφτασε στο 30% κι έγιναν πράματα και θάματα. Μισθοί-συντάξεις πάπαλα. κ.α. Υπογράψαμε ως χώρα κάποιες «υποχρεώσεις-δεσμεύσεις» προς τους δανειστές μας. Οι κυβερνήσεις από τότε έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους δεσμευόμενοι να πάρουν «αναγκαία» σκληρά μέτρα, ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν - υπάρχουν και μέτρα εκσυγχρονισμού του κράτους και του δημοσίου τομέα, μέτρα που όφειλαν οι κυβερνήσεις μας, να πάρουν -και δεν το έκαναν- πριν τριάντα-τόσα χρόνια και βάλε, διότι έτσι βόλευε το πελατειακό τους κράτος ή διότι ήταν-και-είναι, πολύ ευκολότερα, αναπαυτικότερα και απείρως βολικότερα να απολαμβάνεις προνόμια, χαλαρός και στάσιμος παρά να κινήσεις, να αλλάξεις έναν ολόκληρο οκνηρό μηχανισμό-βουνό, που σε κρατά λόγω πελατείας στον αφρό, στην εξουσία.

Τρία χρόνια παρέα με την Τρόικα και το «βουνό» με όλα τα παρακλάδια (νομοθετικά-εκτελεστικά) του, φέρεται σαν να μην πέρασε μια μέρα, παραμένει ακίνητο, αμετακίνητο.

Το Βουνό δεν είχε (ή δεν ήθελε-δεν θέλει) να αντιληφθεί πολλά, πάρα πολλά που στεγάζονται στον κόπρο -κόρφο του ήθελα να πω, επομένως δεν τα είχε «καταγράψει» άρα επισήμως δεν υπήρξαν ποτέ. Θυμάστε, τότε που η Τρόικα θέλησε να μάθει (τι θράσος!) τον αριθμό των υπαλλήλων του στενού κι ευρύτερου δημόσιου τομέα κι έκανε 10 μήνες να λάβει οριστική ( ; ) απάντηση.

Αλήθεια, πόσα κονδύλια, πόσες χρηματοδοτήσεις ?κατομμυρίων εδόθησαν στο Βουνό αυτό για μηχανοργάνωση του κρατικού μηχανισμού από το 1981; Όποιος θέλει ας το ψάξει γκουγκλίζοντας -Θα φρίξει.

Προσφάτως μάθαμε ότι το Το Βουνό αυτό πλήρωνε (και πληρώνει ακόμα) «εκτός από 54.000 συντάξεις μαϊμού, πλήρωνε (και πληρώνει ακόμα) 335.000 συνταξιούχους που δεν έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ»

Αυτό, όσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κι αν έχει ο τοπικός μας πλανήτης Ελλάς, δυσκολεύομε να το κατανοήσω.

Σήμερα. Ναι σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2013. ΘΑ ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού των διπλοσυνταξιούχων για τους οποίους δεν έχουν επιβληθεί οι σχετικές περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους Για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων η συλλογή των στοιχείων ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα, ενώ μέχρι το τέλος Μαίου θα έχουν ρυθμιστεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες. (Όχι τόοοοσο γρήγορα βρε αθεόφοβοι, χαλαρώστε) Τρεις ομάδες συνταξιούχων βρίσκονται στο "στόχαστρο" των ελέγχων του υπουργείου Εργασίας: Οι περίπου 335.000 συνταξιούχοι που δεν είχαν δηλώσει μέχρι το τέλος Μαρτίου τον ΑΦΜ ή τον ΑΜΚΑ τους στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αυτές τις μέρες (ξανά!) ανακοινώθηκε ότι: Σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχουν στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ θα διακοπεί η καταβολή των συντάξεων. Η αρχή έγινε στα τέλη Μαρτίου, όπου ανεστάλη η καταβολή 15.000 συντάξεων, καθώς οι δικαιούχοι δεν είχαν δηλώσει ούτε ΑΦΜ ούτε ΑΜΚΑ (και τώρα εξετάζεται το αν πρόκειται για ασφαλισμένους. φαντάσματα). Οι δικαιούχοι συντάξεων λόγω θανάτου του ασφαλισμένου. Από «κόσκινο» περνάνε όσοι παίρνουν σύνταξη χηρείας αλλά και οι άγαμες θυγατέρες που παίρνουν σύνταξη από τα Ταμεία. Στόχος είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσο έχουν παντρευτεί. εν κρυπτώ και επομένως εισπράττουν παράνομα τα χρήματα.

Όλα αυτά τυγχάνουν. Συμβαίνουν. Υπάρχουν. Τρία (3) ολόκληρα μετά το διάγγελμα του Σπινθηροβόλου από το Καστελόριζο!

Έχω την εντύπωση οι Μέρκελ - Σόιμπλε έχουν βάλει κι εδώ το δακτυλάκι τους, δεν μπορεί, διότι Το Βουνό δεν είχε τόσα χρόνια τη παραμικρή ιδέα για όλα αυτά τα ακατανόητα. Άκου ευρωπαϊκή χώρα της ζώνης του ?υρώ να μην γνωρίζει ότι «εκτός από 54.000 συντάξεις μαϊμού, πλήρωνε (και πληρώνει ακόμα) 335.000 συνταξιούχους που δεν έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ» (Όχι δεν θα διενεργηθεί ΕΔΕ - it's too late).

Από προσωπική (πικρή) εμπειρία γνωρίζω, ότι ΔΕΝ μπορείς να ασφαλιστείς χωρίς να δηλώσεις ΑΦΜ και ΑΜΚΑ -δοκιμάστε να δείτε. Πως λοιπόν 335.000 συμπολίτες μας τα «κατάφεραν», παραμένει μυστήριο.

Δηλαδή εγώ, ο απλός φορολογούμενος πολίτης, υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που του έχουν πετσοκόψει το μισθό, νιώθω ότι κάποιοι με κοροϊδεύουν ασύστολα όταν μου ξεφουρνίζεται η φράση «οι απαιτήσεις της τρόικας», από. έγκυρους δημοσιογράφους - αναλυτές.

Αν και δεν με ενδιαφέρει η άποψή σας -Πειράζει που συμφωνώ με τον «νεοφιλελεύθερο Γεωργελέ» σε αυτό:

«Δεν πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ γιατί το θέλει η τρόικα. Πληρώνουμε το χαράτσι για να παρέχουμε συντάξεις σε ανύπαρκτους συνταξιούχους. Και αν είχαμε απομακρύνει με συνοπτικές διαδικασίες και όλους αυτούς που έστηναν τις μηχανές, που έδιναν τις συντάξεις και λεηλατούσαν εκ του ασφαλούς τη δημόσια περιουσία, δεν θα χρειαζόταν τώρα να μιλάμε και για απολύσεις στο Δημόσιο. Αλλά εδώ δίνουμε μισθό ακόμα και στους δολοφόνους που βρίσκονται στη φυλακή, τους «επίορκους» θα απομακρύνουμε; Δύσκολα πράγματα, χρειάζονται χρόνο που λέει και ο κύριος Μανιτάκης, πολύ χρόνο, μακρύ χρόνο, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Έχουμε καιρό, τι είναι 4 χρόνια μπροστά στην ιστορία ενός έθνους;»
από unitedreporters.gr
roides.wordpress


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *