ροή ειδήσεων

«Με συγκινεί η εκδήλωση αγάπης του κόσμου»

Για τον αγώνα που διοργανώνει προς τιμήν του η ΚΑΕ Άρης, μίλησε ο Γκάλης
Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο προς τιμή του (7 Μαΐου), ο Νίκος Γκάλης μίλησε στην...
εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» για την ανταπόκριση τόσο του κόσμου, όσο και των πρώην συναθλητών του εκφράζοντας τη συγκίνησή του.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ σχολίασε σύγκρινε την εποχή του με την τωρινή, ξεχώρισε παίκτες που αγωνίζονται τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και σε προτάσεις που του έχουν γίνει να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Γκάλης στα «Αθλητικά Νέα των συντακτών»

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λοιπόν; Ο Νίκος Γκάλης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά δεν μπορεί να μην το χαίρεται...

«Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Σίγουρα είναι κάτι πολύ ευχάριστο για μένα. Θα πρέπει να ευχαριστήσω την διοίκηση με πρώτο τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρη Αρβανίτη, καθώς αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να με τιμήσει με αυτές τις εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από το να ανεβάσει η αγαπημένη του ομάδα την φανέλα του ψηλά στο γήπεδο».

Το ότι ο Αλεξάνδρειο θα είναι γεμάτο απ' άκρη σ' άκρη το ήξερε όλος ο κόσμος. Το ότι θα γινόταν sold out σε συνολικά 16 ώρες έκανε εντύπωση. Εσύ το περίμενες;

«Το έχω μάθει και μου έχει προκαλέσει έκπληξη. Δεν περίμενα να εξαντληθούν τα εισιτήρια τόσο γρήγορα. Με συγκινεί πολύ αυτή η εκδήλωση αγάπης του κόσμου. Δείχνει ότι δεν ξεχνούν ό,τι έχουμε περάσει μαζί κι αυτό σημαίνει πολλά για μένα».

Θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οι μεγάλοι αντίπαλοί σου εκείνα τα χρόνια, δεν το σκέφτηκαν καν για να πουν το "ναι" στην πρόσκληση να σε τιμήσουν. Είναι κι αυτό ένας τρόπος επιβράβευσης για όσα έχεις προσφέρει...

«Με συγκινεί η ανταπόκριση τους, η άμεση ανταπόκρισή τους. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τις μέρες που παίζαμε ως αντίπαλοι στην Ευρώπη. Είναι πολύ ωραίο που θα βρεθώ ξανά με φίλους αλλά και αντιπάλους. Συγκινούμαι και μόνο που το σκέφτομαι. Πιστεύω ότι θα είναι μια ωραία εμπειρία αξέχαστη για όλους».

Είναι και μία ευκαιρία για τους νεότερους να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον μεγάλο αθλητή Νίκο Γκάλη. Και δη για την κόρη σου, Στέλλα...

«Αυτό πραγματικά με χαροποιεί πολύ. Είναι πολύ καλό για την κόρη μου να μάθει τι έχει πετύχει ο πατέρας της. Και φυσικά να απολαύσει και αυτή όπως και εγώ την εκδήλωση. Πιστεύω ότι θα το χαρεί με την ψυχή της«.

Ο Νίκος Γκάλης οδήγησε τον Άρη σε μέρες δόξας. Όμως του έμεινε ένα απωθημένο: η κατάκτηση ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών...

«Ήταν αλλιώς το μπάσκετ τότε. Υπήρχαν πολλές δυνατές ομάδες. Ήμασταν και λίγο άτυχοι με τους ξένους παίκτες που διαλέγαμε! Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Άσχετα εάν δεν πήραμε ένα Κύπελλο, την πορεία του Αρη δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς».

Ήταν το Μόναχο η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του Άρη για ένα τρόπαιο;

«Σίγουρα! Φάνταζε ως η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε για να σηκώσουμε την κούπα. Στον ημιτελικό με τη Μακάμπι είχαμε τον έλεγχο, ώσπου έγινε η αναταραχή και γύρισε το ματς. Αν περνούσαμε στον τελικό, πιστεύω ότι θα καταφέρναμε να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη».

Σήμερα είναι μία άλλη εποχή για το μπάσκετ. Υπάρχουν απλώς διαφορές ή μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο σύγχρονο μπάσκετ με αυτό της εποχής σου;

«Είναι πολύ διαφορετικό τώρα το παιχνίδι. Δεν είναι τόσο απολαυστικό, όπως στην εποχή μου. Τώρα οι ομάδες κυνηγάνε μόνο το αποτέλεσμα, πολλές φορές εις βάρος του θεάματος. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τότε είχε πολλές δυνατές ομάδες, πολύ πιο ισχυρές από τις σύγχρονες».

Υπάρχουν σύγχρονοι παίκτες που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις τότε συνθήκες;

«Σίγουρα και τώρα υπάρχουν πολλοί καλοί αθλητές. Θα μπορούσαν να παίξουν μαζί μας παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης για παράδειγμα. Είναι πολύ καλοί παίκτες με μεγάλο ταλέντο και το δείχνουν στο γήπεδο».

Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση να ασχοληθείς με τον Αρη; Κάτω από ποιες συνθήκες ή προϋποθέσεις θα το συζητούσες;

«Το ζητούμενο για μένα είναι να καθίσω και να συζητήσω με σοβαρούς ανθρώπους. Να μπορούμε να καταλάβουμε ό ένας τον άλλον. Εάν μπορεί να γίνει ή εάν θα γίνει, δεν μπορεί να το πει κανείς. Και στο παρελθόν έχουν γίνει κάποιες κρούσεις, ωστόσο δεν προχώρησαν».

Σε ενοχλεί που το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον χαμηλά σε αγωνιστικό επίπεδο; Στην εποχή σου παλεύατε για τίτλους.

«Σίγουρα με ενοχλεί. Τότε ο τίτλος κρινόταν ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ. Τώρα δεν είναι το ίδιο κρίσιμα και σημαντικά αυτά τα ντέρμπι. Σίγουρα δεν ενδιαφέρουν και τον κόσμο όσο τον ενδιέφεραν στο παρελθόν».

Ο Άρης έχει αποφασίσει να επενδύσει σε νεαρούς παίκτες, όπως τον Μποχωρίδη, τον Βεζένκοφ, τον Μούρτο. Είναι μια καλή αρχή για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας;

«Πάντα πρέπει να κοιτάς τα παιδιά απο τις μικρές ομάδες. Αρκεί βέβαια όταν επενδύσεις σε αυτά να μείνουν στην ομάδα. Να μπορείς να τα κρατήσεις. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Αν τα καταφέρει ο Άρης σ' αυτόν τον τομέα, σίγουρα μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον. Το ότι φέτος δίνονται ευκαιρίες στους νεαρούς, είναι ένα καλό και θετικό βήμα".

Ο Νίκος Γκάλης κρατάει κακίες; Θα έδινες το χέρι σε ανθρώπους που σε στεναχώρησαν, σε αδίκησαν ή ακόμα και σε πλήγωσαν;

«Ο Νίκος Γκάλης δεν κρατάει κακίες. Πιστεύω ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατήσω κακία σε κάποιον. Πολλές φορές αν μαλώσω με κάποιον, ξεχνάω γιατί μάλωσα. Εγώ δεν έχω και δεν είχα ποτέ εχθρούς. Μόνο αντιπάλους».
Πηγή: sport-fm


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *