ροή ειδήσεων

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - Ξένοι διπλωμάτες στην Αθήνα: "Κοινωνική έκρηξη & πτώση της κυβέρνησης"

Προβληματισμός για το κατά πόσο θα αντέξει η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση την κοινωνική πίεση, καθώς και για την απήχηση της Χρυσής Αυγής, επικρατεί μεταξύ ανώτατων στελεχών των μεγάλων πρεσβειών στην Αθήνα...
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, η πρεσβεία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αναμφίβολα η γερμανική, η οποία κάνει πλήρη καταγραφή των όσων γίνονται στη χώρα και φροντίζει να έχει επικοινωνία με κρίσιμους παράγοντες και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Η έμφαση δίδεται στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα διότι αυτή είναι η αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Μάλιστα οι Γερμανοί δεν έχουν πειστεί για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντέξει και να φτάσει μέχρι το τέλος ενώ φοβούνται μια πιθανή κοινωνική έκρηξη. Ωστόσο, στέρεα πεποίθηση είναι ότι και εμπλοκή να υπάρξει με την παρούσα κυβέρνηση, θα πρέπει η Βουλή να εξαντλήσει την τετραετία και να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τους Γάλλους, η βασικότερη ανησυχία τους εστιάζεται στις κοινωνικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας. Αν και παραδέχονται ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα προόδου, οι επιπτώσεις των περικοπών εισοδημάτων χαρακτηρίζονται βαριές. Γαλλικές πηγές δεν κρύβουν επίσης τον προβληματισμό τους για τη συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις.

Οι Αμερικανοί παρακολουθούν τα δρώμενα από απόσταση ενώ στις συζητήσεις που διεξάγονται προσπαθούν να κατανοήσουν αν υπάρχει σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης ή απλά κινείται στη λογική «βλέποντας και κάνοντας», ενώ δεν αποκλείουν να υπάρξει μελλοντικά κοινωνική έκρηξη.

Η βρετανική πλευρά επισημαίνει ότι η περίοδος ως τον Σεπτέμβριο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς έχει πλέον έρθει η στιγμή που πρέπει, όπως λένε, η κυβέρνηση να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης ώστε να αναστραφεί το βαρύ κοινωνικό κλίμα.

Οι Ρώσοι αναλύουν την πολιτική κατάσταση, παρακολουθούν τις συμμαχίες και έχουν σαν βασική επιδίωξη την προώθηση των οικονομικών τους συμφερόντων σε συνδυασμό με την ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ρωσίας στην περιοχή. Στην ίδια λογική κινούνται και οι Κινέζοι που ενδιαφέρονται να ενισχυθεί η παρουσία τους στην περιοχή μέσω της προώθησης των επιχειρηματικών τους συμφερόντων.
defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/13 13:06

    Η ΧΑ δεν είναι κόμμα που ανέβηκε μόνο του...Την ανεβάσαν οι δεξιοί (ΝΔ) για να την κάνουν δεξαμενή-"φράγμα" ψηφοφόρων που έφευγαν από ΝΔ και Πασόκ , έτσι ώστε να μην πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και βγεί κυβέρνηση..Η ΧΑ είναι το φασιστικό παρακλάδι της ΝΔ ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΜΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/13 14:08

      ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ?
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/13 14:30

    Εγω βλεπω οτι ο κοσμος ξυπναει και θελει την τιμωρια αυτων που τον εφεραν ως εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/13 16:19

    Δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ αύξηση του ποσοστού της χρυσής αυλής.
    Ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων: Εφαρμογές δεξιά και παρακράτος, δεξιά και συνιστώσες: Καμμένος>>Χρυσή Αυλή>> ΛΑΟΣ>> ΠΟΛ-ΑΝ>> ΜΗΤΣΟΤ>>ΝΔ>> ΕΡΕ>> ……ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!
    Απλούστατα, υπάρχουν τα συγκοινωνούντα δοχεία της Λερναίας δεξιάς. Στο 0,5% το αρχικό προσχώρησαν όλοι οι ‘’μισθοφόροι της κάλπης’’. Επίσης ψηφοφόροι του της δεξιάς του Καμμένου ,(που έφυγε και διαπραγματεύεται με τον Καραμανλή) του Ζώη, του Μαρκόπουλου, ( που μπαινοβγήκαν –έφυγαν και ξαναγύρισαν)του Μεϊμαράκη, του Βουλγαράκη,(πού άλλοτε είναι με την ντόρα, άλλοτε με τον Καραμανλή και άλλοτε με την Σαμαρά), του Μιχαλολιάκου, του Παναγιώταρου και των άλλων ‘’υπερμυαλομένων’’ βοών της κοιλάδας των άξεστων ηλιθίων χρυσαλητών.( Συγγνώμη βόδια μου) !
    Η χρυσή αυγή του σήμερα, είναι η Νέα Δημοκρατία του χθες , η ΕΡΕ του προχθές και η αιώνια δεξιά ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’ του ..παρα -προχθές.
    Δεν είναι τίποτα ούτε νέο, ούτε τίποτα έντιμο και καθαρό, ούτε εθνικό ! Είναι απλά ..σταγονίδια που ρέουν στο ίδιο βρώμικο φασιστικό ρυάκι της άτυχης πατρίδας μας. Είναι οι γνωστοί-άγνωστοι πράκτορες του παρακράτους της δεξιάς, που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ για να εκτελεί τις εντολές του διεθνούς συστήματος φασισμού, των ντόπιων και ξένων τραπεζών , εφοπλιστών, εμπόρων όπλων και ναρκωτικών, άσπρης σάρκας και σκόνης.
    Εξ άλλου, επί ένα χρόνο απέδειξε ότι είναι ένα καρύδι..κούφιο.
    Τι και σε ποιον μπορεί να προσφέρει αυτή η πανσπερμία της…δι-ανόησης;
    Ο Ελληνας ξέρω, είναι και ξύπνιος και περήφανος. Δεν είδες τι έγινε στη βουλή, στη κοινωνία στα παιδιά μας; Τι ψάχνουμε για ‘’βαποράκια’’ και νυκτόβιες ..αρετές;
    Είναι ντροπή και προσβολή που δίνουμε δικαιώματα στους ξένους να γελάνε εις βάρος μας.
    Πληρώνονται για να διαλύσουν την Ελλάδα.
    Ντροπή μας και να το συζητάμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/13 17:15

      Ωραία που τα λές....προφανώς αδιάβαστος....σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Χ.Α. έχει έως και 93% ΣΥΝΟΧΗ.Με ψηφοφόρους από ΛΑΟΣ έως και ΣΥΡΙΖΑ.Έχετε φάει όλοι τα λυσιακά σας με την Χ.Α..Φωνάζατε να μήν μπεί στην βουλή(Δήθεν γιατι θα έκανε έκτροπα)γιατί θα ακουγόντουσαν ΑΛΗΘΕΙΕΣ.Τώρα που είναι μέσα φαγωθήκατε να κριθεί αντισυνταγματική.ΕΧΕΤΕ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ,ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
      υ.γ. Άντε φυγαδεύεστε τους κλέφτες που διέλυσαν τα δημόσια ταμεία γιατί ερχόμαστε...και αφήστε τα "ναζί" & "φασίστες" για να τρομάζετε τα γεροντακια

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/13 17:23

    Ναι, τρέμουν ο Μπόμπολας και η Eldorado

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *