ροή ειδήσεων

«Κλειδώνει» μέχρι το φθινόπωρο η συγχώνευση MEGA και STAR Channel

Πλάνο απολύσεων και νέων μισθολογικών περικοπών στα δύο κανάλια
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχεται το σχέδιο συγχώνευσης των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και STAR, τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο.... ( π.χ master, μοντάζ, τηλεοπτικά συνεργεία link εξωτερικών μεταδόσεων), με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των δύο τηλεοπτικών σταθμών. Πρόκειται, όπως αποκάλυψε το SECRET, το έθνετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, για ένα σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί η απόφαση για την υλοποίησή του. Ο βασικός στόχος, της συγκεκριμένης, κίνησης έχει να κάνει με τον δραστικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους, των δύο τηλεοπτικών επιχειρήσεων. H ιδέα, είχε πέσει στο τραπέζι, από τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος ως γνωστόν μετέχει και στις δύο εκδοτικές επιχειρήσεις. Όπως, είναι λογικό το εγχείρημα της συγχώνευσης δεν πρόκειται να είναι «αναίμακτο» για τους εργαζομένους, καθώς προϋποθέτει έναν σημαντικό αριθμό αποχωρήσεων και μισθολογικών περικοπών, σε χρονικό ορίζοντα τριών μηνών.

Σε σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι της Κηφισιάς, παρουσιάστηκε πλάνο για μείωση του τεχνικού προσωπικού κατά 20% με 30% (σε κάποιες περιπτώσεις θα ακολουθηθεί το μοντέλο της εθελούσιας εξόδου), καθώς και περαιτέρω «κούρεμα» μισθών. Προοδευτικά, θα υπάρξουν απολύσεις τόσο στο διοικητικό προσωπικό, όσο και στο εμπορικό τμήμα, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με πιθανές απομακρύνσεις δημοσιογράφων.

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται και οι αντίστοιχοι σχεδιασμοί στο MEGA, για τους οποίους σας έχει ενημερώσει εκτενώς το «Secret» πριν από μερικές εβδομάδες. Στόχος των δύο πλευρών, είναι να έχει υλοποιηθεί το project μέχρι την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο βήμα, θα είναι η συγχώνευση των δύο καναλιών και σε εταιρικό επίπεδο. Δηλαδή, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA) και ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (STAR), θα μετεξελιχθούν σε μία ενιαία εταιρεία που θα «τρέχει» τα δύο μαγαζιά. Φυσικά, όπως, είναι αντιληπτό, η συγχώνευση των δύο εταιρειών, είναι μια εξαιρετικά δύσκολο υπόθεση, που προυποθέτει πάνω απ' όλα καλή προετοιμασία, σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει τεθεί θέμα ενοποίησης των προγραμμάτων των δύο τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μέχρι νεωτέρας θα διατηρήσουν την αυτονομία τους.

Εξάλλου, η ψηφιακή τεχνολογία, δίνει την δυνατότητα να εκπέμπουν και οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί από έναν πομπό. Πάντως, τα παρατράγουδα στο STAR ξεκίνησαν πριν ακόμη υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι τεχνικοί του καναλιού προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/4/13 08:17

    Να δω την Τρεμη να περιγραφει σε δελτιο ειδησεων τι χρωμα στρινγκ φορουσε η ταδε τραγουδιαρα,και τι στον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *