ροή ειδήσεων

Oλη η ζωή μας μια δόση: Οφειλές, ΦΠΑ, χρέη - Ολα σε δόσεις

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 48 δόσεις, δόσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, δόσεις για το ΦΠΑ, το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή....
ως την Κυριακή περιγράφει, εκτός των άλλων, τη ζωή μας σε δόσεις για τα επόμενα χρόνια.

Για το ΦΠΑ ο φορολογούμενος θα υποβάλλει δήλωση ανά τρίμηνο στις 20 του μηνός, χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής του 40% του φόρου που υπάρχει σήμερα, καταβάλλοντας μόνο 10 ευρώ. Από εκεί και πέρα, όμως αντί να πληρώνει ο φορολογούμενος το υπόλοιπο σε τρεις δόσεις, το υπουργείο Οικονομικών θα καθιερώσει την πληρωμή σε δύο ισόποσες δόσεις. Στη λύση αυτή έχουν ήδη συμφωνήσει η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.
Σημειωτέον ότι τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης προέβλεπαν κατάργηση των δόσεων, αλλά τελικά μετά τις αντιδράσεις επήλθε συμβιβασμός στις δύο δόσεις.
Το νομοσχέδιο όμως θα συμπεριλαμβάνει και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις, που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και οι οποίες θα ρυθμίζονται. Μεταξύ αυτών:
*Τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία σε 48 δόσεις.
*Την αύξηση του ορίου οφειλών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε φορολογούμενους από τις 5.000 που είναι σήμερα στις 10.000 ευρώ.
*Τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές. Έτσι θα χαρακτηρίζονται οι οφειλές όταν διαπιστωμένα ο οφειλέτης δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Αυτές θα μπαίνουν στο αρχείο και σε περίπτωση που θα εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον θα ανασύρονται.
Για τα ασφαλιστικά ταμεία
Αναστέλλεται η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων στους οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων που θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση του νέου νομοσχεδίου και θα καταβάλλουν την πρώτη δόση.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, οι τελικές διατάξεις για τη νέα ρύθμιση των οφειλομένων στα Ταμεία προβλέπει τα εξής:
Ως 5.000 ευρώ ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται βάσει της αίτησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ύψος της δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 50 ευρώ.
Για άνω των 5.000 ευρώ οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία πληρωμής σε συντομότερο χρόνο.
Για οφειλές από 5.000 ως 50.000 ευρώ κρίνεται από τον οικείο φορέα κοινωνικής ασφάλισης η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής.
Για άνω των 50.000 ως 150.000 ευρώ ο οφειλέτης πρέπει επιπλέον να προσκομίσει βεβαίωση από ανεξάρτητο τρίτο φορέα περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων.
Για άνω των 150.000 ευρώ ο οφειλέτης υποχρεούται και στην παροχή εγγυήσεων ή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων ίσης αξίας με τη συνολική οφειλή.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *