ροή ειδήσεων

Ryanair σε Ελ. Βενιζέλος: Με αυτά τα μυαλά χάσατε 22% των επιβατών σας σε 5 χρόνια

Επανήλθε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair στη διαμάχη της με τη διοίκηση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για τα τέλη ανά επιβάτη, που ζήτησε να μειωθούν, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση...

Χθες η διοίκηση του διεθνούς αερολιμένα της Αθήνας δικαιολογώντας την άρνησή της να δεχθεί την πρόταση για μειωμένα τέλη ανά επιβάτη κατηγόρησε την ιρλανδική εταιρεία ότι η πρακτική της οδηγεί σε κανιβαλισμό της κίνησης.

Σήμερα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των αερογραμμών Μάικλ Κόλεϊ, ανταπαντώντας κατηγόρησε τη διοίκηση του αεροδρομίου ότι παραποιεί σκόπιμα την πρόταση της εταιρείας προκειμένου να υπερασπιστεί τη στρατηγική της η οποία έχει οδηγήσει στη μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 22% τα τελευταία 5 χρόνια.

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων ανέφερε, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα tovima:

Η Ryanair είναι η πλέον κερδοφόρος εταιρία της Ευρώπης, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με πολλές από τις αερογραμμές που πετούν από το «Ελ
. Βενιζέλος» και δεν αναζητεί ειδική μεταχείριση, αλλά προτείνει ένα άλλο μοντέλο τιμολόγησης για όλους τους αερομεταφορείς που θα αφορά μόνο νέα δρομολόγια.Το επιχείρημα του ΔΑΑ ότι το επιχειρηματικό του μοντέλο δεν συνάδει με τις πρακτικές της Ryanair αποτελεί απόδειξη για τον λόγο που η κίνηση στο αεροδρόμιο έπεσε κατά 22%.Η κατηγορία του ΔΑΑ ότι η Ryanair θα «κανιβαλίσει» την επιβατική κίνηση είναι ψευδής, διότι η εμπειρία της δείχνει πως η εμπλοκή της ρίχνει τις τιμές και των άλλων αερογραμμών.Η Ryanair δεν είχε ποτέ εγγυηθεί ότι θα εκτελεί δρομολόγια από τα περιφερειακά αεροδρόμια για όλη την χρονιά ούτε ότι αυτά θα γνώριζαν επιτυχία.Το επιχείρημα του «Ελ. Βενιζέλος» ότι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει θα σώσουν τον ελληνικό τουρισμό, δεν ευσταθεί και ο τουρισμός δεν θα συνέλθει, εάν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές.Οι εκπτώσεις του ΔΑΑ είναι ακατάλληλες διότι εφαρμόζονται σε χρεώσεις, οι οποίες είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *