ροή ειδήσεων

12.000 ευρώ για πούρα έδωσαν δυο δήμοι στο Ηράκλειο και στη Ρόδο για τις δημόσιες σχέσεις τους

Αγορές πολυτελών τζιπ, πούρα για δημόσιες σχέσεις και κονδύλια για άδειες σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί....

Αυτές είναι ενδεικτικά κάποιες από τις 800 υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος σε δήμους και υπουργεία, από τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

Μέσα στους δήμους με τις χλιδάτες δημόσιες σχέσεις συγκαταλέγεται και ένας του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ένας δήμος του Ηρακλείου και ένας της Ρόδου, δαπάνησαν δημόσιο χρήμα αγοράζοντας πούρα για τις δημόσιες σχέσεις τους, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ!

Τέσσερις δήμοι (στους Νόμους Ιωαννίνων, Δράμας, Γρεβενών και Αρτας) αγόρασαν πολυτελή τζιπ 4×4 συνολικής δαπάνης 101.000 ευρώ για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους. Επί της ουσίας, τα τζιπ τα χρησιμοποιούσαν οι δήμαρχοι.

Τμήμα περιφερειακού πανεπιστημίου ξόδεψε 100.000 ευρώ για αγορές αναμνηστικών δώρων και αποστολές ακριβών δώρων και ποτών για λογαριασμό της πρυτανικής αρχής. Επίσης, εκδόθηκε βιβλίο γνωστού καθηγητή του ίδιου ΑΕΙ συνολικού κόστους 10.000 ευρώ.

Στις Κυκλάδες, σε κοσμικό νησί, σε έργο ασφαλτόστρωσης (ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) έγινε κατάτμηση για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος.

Σε νομό της Βόρειας Ελλάδας έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για να χτιστεί ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ενώ σε άλλον νομό στην ίδια περιφέρεια δόθηκε δουλειά για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου. Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 500.000 ευρώ.

Ο κατάλογος των υποθέσεων κακοδιαχείρησης που ερευνά η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, είναι μακρύς Οι υποθέσεις χαρακτηρίζονται σοβαρές και αφορούν στις περιόδους 2011, 2012 και 2013

Πάνω από 100 δήμοι σε όλη τη χώρα προχώρησαν σε παράνομες προσλήψεις προσωπικού, ακόμα και πολιτών άνω των 65 ετών, έβγαζαν πλασματικές υπερωρίες, ενώ έδιναν δώρο θέρους σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί.
Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε χρονικά διαστήματα που όμως είχαν εκλείψει οι εποχικές ανάγκες, όπως επίσης και προσλήψεις για πάνω από 24 μήνες με παρατυπίες και λανθασμένες μοριοδοτήσεις.
Σχεδόν όλα τα κρατικά νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε υψηλές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς τιμολόγηση σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες.
Ο κατάλογος των υποθέσεων κακοδιαχείρησης που ερευνά η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, είναι μακρύς Οι υποθέσεις χαρακτηρίζονται σοβαρές και αφορούν στις περιόδους 2011, 2012 και 2013
Πηγή: flashnews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/5/13 09:53

    Όλα ψέματα είναι συκοφαντίες, άκου εδώ πούρα, τώρα με τα ψίχουλα θα ασχολούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/5/13 09:57

    Καλό θα ήταν να μας έλεγαν και σε ποιο Δήμο έγιναν τέτοια πράγματα, προκειμένου να πράξουμε ανάλογα στις επόμενες εκλογές, έτσι και αλλιώς ατιμώρητοι θα μείνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/5/13 12:26

    ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.
    Για την ιστορία και μόνο το λειτουργικό κόστος του Δημοσίου μέσα σε ένα μόλις χρόνο μειώθηκε από 9,3 δις € σε 7,3 δις €!

    Η απόδειξη της μεγάλης επιδρομής στο κράτος ειδικά το 2009! Το μεγάλο πάρτι και ο πραγματικός λόγος του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας.
    Λογικά θα περιμέναμε εξηγήσεις. Κάποια κουβέντα δηλαδή από τους πραγματικά υπεύθυνους. Αλλά σιωπή. Και τι να πουν, τι να δικαιολογήσουν.
    Θα περίμενα και μια κουβέντα για την τεράστια μείωση μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Δεν χρειάζονται όμως γενναίες δηλώσεις.
    Τι μεσολάβησε και μειώθηκαν στο 1/5 οι παράνομες δαπάνες; Από τη μία η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για μείωση των περιττών δαπανών και από την άλλη η εφαρμογή της ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
    Για την ιστορία και μόνο το λειτουργικό κόστος του Δημοσίου μέσα σε ένα μόλις χρόνο μειώθηκε από 9,3 δις € σε 7,3 δις €!
    Και μια ακόμη παρατήρηση: Οι μόνες μη νόμιμες δαπάνες που είναι αυξημένες το 2010 σε σχέση με το 2009 είναι αυτές των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.
    Είναι το κύκνειο άσμα των παλαιών Δήμων και των παλαιών Νομαρχιών. Είναι το μεσοδιάστημα από τις εκλογές του 2010 μέχρι την οριστική παράδοση στους νέους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 16:48

      Εσύ είσαι κολλημένος με τον ΓΑΠ. Ξεκόλλα πιά μόνο ηλίθιοι πολιτικοί κατηγορούν το σπίτι τους για "διεφθαρμένο" όταν οι ίδιοι συνέβαλλαν σε αυτό. Μόνο Ηλίθιοι και πνευματικά ανάπηροι!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/5/13 12:27

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ; ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ;
    256.000 το χρόνο πληρώνουμε το ζεύγος Μιχαλολιάκου.
    «Το ζεύγος Μιχαλολιάκου μασαμπουκώνει 16.000 ευρώ το μήνα» ανέφερε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, ενώ στη συνέχεια τα έβαλε εκ νέου με την βουλευτή της Χρυσής Αυγής και σύζυγο του γενικού γραμματέα της Νίκου Μιχαλολιάκου, δείχνοντας φωτογραφία της με ακριβά κοσμήματα Very Gavello, σημειώνοντας ότι καταστήματα της φίρμας στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο σε Μύκονο και Κολωνάκι.

    Προέτρεψε μάλιστα «κάθε άνθρωπο λαϊκής γειτονιάς, που νομίζει ότι θα βρει αποκούμπι στη Χρυσή Αυγή, να πάνε στην οικία Μιχαλολιάκου για δανεικά»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/13 12:27

      Δεν έχουμε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ για τα σχολεία και τα δίνουμε για ΜΙΣΘΟΥΣ στους ‘’σκονισμένους’’ εμπόρους του πεζοδρομίου της ντροπής και της παρανομίας και στην ακριβόγουστη οικογένεια της ανιδιοτέλειας. 8.000 ευρώ το μήνα η κα Μιχαλολιάκου για να προσφέρει …τι;
      120.000 Ευρώ έχει πάρει σχεδόν η κα Μιχαλολιάκου χωρίς να έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ! Το ίδιο ισχύει για κάθε άβουλο..βουλευτή από τους ..μεταλλαγμένους 18 μουγγοθόδωρους της βουλής !
      ΑΝ τα λεφτά που πήραν τους ΕΝΝΕΑ μήνες 18Χ 8.000 Χ 9 = 1.296.000 ΕΥΡΩ, τα δίναμε για πετρέλαιο θα ζεσταίναμε όλα τα παιδιά της Βορείου Ελλάδας.
      Αντί αυτού πληρώνουμε τις ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑΣ!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/13 13:02

    Να μας γραψεις κομματοσκυλο οι αλλοι οι βουλευτες τι προσφερουν?
    τα λαμογια τοσα χρονια ετρωγαν-ετρωγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/5/13 13:29

    Και ο Γιωργακης σου ρε φιλε που ηταν τοσα χρονια?Τι εκανε?Δεν ετρωγε και αυτος?Αλλα ειπε μαλλον (πολλα τρωμε ρε γαμωτο,ας τα μειωσουμε λιγο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *