επικαιρότητα

Στα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια η αξία των ελληνικών κοιτασμάτων - video

Τι αναφέρουν οι Νορβηγοί ερευνητές που "χτενίζουν" τα ελληνικά πελάγη...

Σε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζουν οι Νορβηγοί ερευνητές την αξία των ελληνικών κοιτασμάτων φυσικού αεριού και πετρελαίου.
Πρόκειται για ποσό που ανέρχεται έξι φορές στο χρέος της Ελλάδας. Οι Νορβηγοί ερευνητές εντοπίζουν τα κοιτάσματα με τη μεγαλύτερη αξία, νότια της Κρήτης. Πρόκειται κυρίως, για φυσικό αέριο.
Στο ρεπορτάζ του Alpha, μιλάει ο καθηγητής Μηχανικής Ορυκτών Πόρων, Α. Φώσκολος. Σε πρόσφατη ομιλία του στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, με θέμα "Ο εθνικός μας πλούτος και η πολιτική του διαχείριση", ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

"Τα αποθέματα εκτιμώνται – αυτή τη στιγμή – δίνω τιμές – σε ένα τρισεκατομμύριο εφτακόσια δισεκατομμύρια (1.700.000.000.000). Εάν το ελληνικό κράτος πάρει το 20% και οι περιφέρειες το 5% και εκτιμήσουμε τα άτομα τα οποία θα δουλέψουν και τη φορολογία αυτών των ατόμων και ταυτόχρονα συνεκτιμήσουμε την αντικατάσταση του εισαγόμενου πετρελαίου από το φυσικό αέριο, το ελληνικό κράτος θα κερδίσει 600 δισεκατομμύρια (600.000.000.000) σε 25 χρόνια.


Κοιτάσματα 1,7 τρις ανακάλυψαν οι Νορβηγοί στην... από CDemo83Parapona-Rodou

Σχόλια

 1. Ανώνυμος27/5/13, 2:57 π.μ.

  Και έχετε την εντύπωση ότι αυτοί που μας κυβερνούν θα τα αφήσουν έτσι? Δεν έχετε καταλάβει ότι όλη η ιστορία με το μνημόνιο κτλ κτλ είναι για να βάλουν οι μεγάλες δυνάμεις και ο άξονας χέρι στα συγκεκριμένα και να πάρουνε κοψοχρονιάς? Πόσο πιο πασιφανές μπορεί να είναι? Όλοι αυτοί οι πουλημένοι είτε τους έχουνε τάξει λαγούς με πετραχήλια είτε τους εκβιάζουν προκειμένου να πουλήσουν τον πλούτο της Ελλάδας για ένα κομμάτι ψωμί. Πιονάκια είναι της κακιάς ώρας που συν της άλλης κινούνται και αδέξια.
  Μην ξεχνάτε βέβαια ότι όπου υπάρχουν τέτοιου είδους κοιτάσματα η Αμερική εντελώς συμπτωματικά κυρήσσει πόλεμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος27/5/13, 8:30 π.μ.

  Τα αποθέματα όλου του Ελλαδικού χώρου είναι περίπου 150 εκατομμύρια βαρέλια (η ετήσια κατανάλωση στην Ελλάδα είναι 130 εκατομμύρια). Με 100 ευρώ το βαρέλι, οι εταιρίες που θα κάνουν την εξόρυξη θα πετύχουν (στην καλύτερη) τζίρο 15 δις ευρώ και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να αξιοποιήσουν όλο το απόθεμα. Αυτό σημαίνει οτι το κράτος στην καλύτερη περίπτωση θα εισπράζει 2-3 δις στο ίδιο βάθος χρόνου.
  Πολύ κακό για μικρό όφελος.
  Κατά τα άλλα, απο παραμύθια, καλά πάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης