ροή ειδήσεων

Θα δηλώσουμε και τους τόκους στην εφορία για καταθέσεις άνω των 250 ευρώ!

Στις τράπεζες θα πρέπει να προσέλθουν οι φορολογούμενοι, ώστε να λάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους το 2012...
Όπως έγινε γνωστό, τα τραπεζικά ιδρύματα δεν δέχθηκαν να στείλουν τα στοιχεία με τους τόκους του προηγούμενου έτους στη ΓΓΠΣ λόγω πίεσης χρόνου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να πρέπει να απευθυνθούν στις τράπεζες για να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην υιοθέτηση ορίου 250 ευρώ προκειμένου να περαστούν στην δήλωση τα έσοδα από τους τόκους των καταθέσεων. Για το θέμα σήμερα αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών η σχετική εγκύκλιος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, στην εγκύκλιο αναμένεται να διευκρινίζεται τι συμβαίνει όταν ένας τραπεζικός λογαριασμός έχει συνδικαιούχους και θα αποσαφηνίζεται αν αναγράφεται στη δήλωση το προ φόρων ή το καθαρό μετά φόρους ποσό των τόκων.

Στα φετινά εισοδήματα θα μπει και ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές θα ξεκινούν από το 1% και θα φθάνει κλιμακωτά κλιμακωτά έως και 4%. Έτσι, ένας φορολογούμενος που εισέπραξε το 2012 τόκους 12.000 ευρώ θα πληρώσει Εισφορά Αλληλεγγύης 1% (120 ευρώ). Αν παράλληλα είχε εισόδημα από ενοίκια 10.000 ευρώ η Εισφορά Αλληλεγγύης θα μπει στις 22.000 ευρώ και ο ίδιος θα κληθεί να πληρώσει με συντελεστή 2% (440 ευρώ).

Σημειώνεται ότι τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων και χρεογράφων θα αναγραφούν σε χωριστό κωδικό (659-660) της φορολογικής δήλωσης.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *