ροή ειδήσεων

Ρόδος: Δικαιώθηκε η πολύτεκνη με ανάπηρο σύζυγο και μισθό 3,66 ευρώ!

Δεκτή έγινε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών) η προσωρινή διαταγή για 32χρονη δημόσια υπάλληλο, μητέρα πέντε παιδιών και με ανάπηρο σύζυγο, η οποία λαμβάνει μισθό... 3,66 ευρώ μηνιαίως και ζητούσε από το δικαστήριο να μην της παρακρατούνται χρήματα για τα δάνεια που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως είναι γνωστό, η 32χρονη είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη διά του συνηγόρου της, κ. Μιχάλη Κόκκινου, προκειμένου να της γίνει ειδική ρύθμιση, ώστε να καταφέρει να κινήσει τις διαδικασίες εισαγωγής της στον νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η υπόθεση έως την έκδοση προσωρινής διαταγής συζητήθηκε τη Μ. Τετάρτη και χθες ο αρμόδιος πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Λάζαρος Βαλσαμής εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο εργοδοτικός φορέας στον οποίο ανήκει η μητέρα θα παρακρατεί μόνο το 1/3 του μισθού της για την κάλυψη και των δύο δανείων που έχει συνάψει η 32χρονη. Το δικαστήριο αναγνώρισε την προσβολή της προσωπικότητας και το ακατάσχετο του μισθού και έλαβε την παραπάνω απόφαση.

Η αίτηση ως προς το κύριο μέρος της που έχει καταθέσει η γυναίκα θα συζητηθεί από το δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση, η 32χρονη δημόσια υπάλληλος το 2005 πήρε προεγκεκριμένο καταναλωτικό δάνειο και το 2007 στεγαστικό δάνειο Α’ κατοικίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την αποπληρωμή των δανείων αυτών, η γυναίκα είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, ώστε τα χρήματα των δόσεων να παρακρατούνται από τον μισθό της, μη γνωρίζοντας (όπως και χιλιάδες Έλληνες) για τα όσα θα επακολουθούσαν!

Πριν από δύο χρόνια περίπου, ο σύζυγος της 32χρονης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας εξαιτίας του οποίου είναι αδύνατον να εργαστεί και, παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση σύνταξης αναπηρίας, μέχρι σήμερα δεν την έχει λάβει.

Την ίδια ώρα, οι συνεχείς μειώσεις στον μισθό της 32χρονης λόγω της οικονομικής κρίσης και οι παρακρατήσεις για τα δάνεια της αφήνουν υπόλοιπο 3,66 ευρώ μηνιαίως για να ζήσει μαζί με τα πέντε παιδιά και τον σύζυγό της!

Ήδη από τις αρχές Απριλίου η γυναίκα έχει καταθέσει αιτήσεις για διακανονισμό (να υπάρξει μείωση των χρημάτων των δόσεων) στις τράπεζες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010.

Όμως, τα πιστωτικά ιδρύματα σκόπιμα παράνομα και καταχρηστικά - όπως αναφέρεται στην αίτηση της 32χρονης - καθυστερούν να απαντήσουν στις αιτήσεις της, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η υποβολή της αίτησής της στον νόμο Κατσέλη (Ν. 3869/2010).
Zougla.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *