ροή ειδήσεων

7.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Τη διαβεβαίωση ότι εντός το 2013 θα προσληφθούν χιλιάδες επιτυχόντες σε παλαιούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ έδωσε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης....
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στη Βασιλίσσης Σοφίας θεωρούν πως μπορούν να επιτύχουν ακόμη και άνω των 7.000 προσλήψεων εντός του 2013 ή το πολύ στις αρχές του 2014, από τους πάνω από 10.000 διοριστέους του ΑΣΕΠ, καθώς οι 3 με 3.500 εμπίπτουν στην αναλογία 1 προς 5 ενώ οι υπόλοιποι θα προέλθουν από το 1 προς 1 των 4.000 απολύσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση έδειξε και Α. Μανιτάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματός του (ΔΗΜΑΡ), Β. Οικονόμου τονίζοντας ότι από τους πίνακες των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν με βάση τη σειρά επιτυχίας:

Παραπάνω από 3.000 με την εφαρμογή του κανόνα ένα προς πέντε (που στην πράξη παραδέχθηκε ότι είναι ένα προς εφτά) και του άλλους περιορισμούς που υπάρχουν: «Κάθε χρόνο που επιλέγουμε με αυστηρά κριτήρια και σε συνεννόηση με κάθε Υπουργείο με βάση τις απόλυτες ανάγκες που έχει, δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στους κοινωνικούς τομείς, πάντα φροντίζουμε ώστε να τηρούμε τη σειρά επιτυχίας που έχουν, ανάλογα φυσικά με το φορέα στον οποίο έχουν επιτύχει και κάνοντας μία κατανομή ανά φορέα, σύμφωνα με μια οροφή που έχουμε κάθε χρόνο. Φέτος πρέπει να είναι γύρω στις τρεις χιλιάδες και κάτι παραπάνω που θα διοριστούν σύμφωνα με τον κανόνα του ένα προς πέντε και τους άλλους περιορισμούς που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Ίσος αριθμός με αυτούς που θα απολυθούν από τους επίορκους και τους ΙΔΑΧ των ΝΠΙΔ που θα καταργηθούν με βάση το ένα προς ένα (μία απόλυση μία πρόσληψη) της τελευταίας συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας .

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει 4.000 απολύσεις εντός του 2013. Δεσμεύθηκε όμως ότι «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν εντός του 2014 για να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε αυτοί που παραμένουν τόσα χρόνια να βρουν επιτέλους αυτά που δικαιούνται και με τόση καρτερικότητα αναμένουν».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *