ροή ειδήσεων

Ελλάδα: Η σοβιετία με την καπιταλιστική ελίτ.

Αυτό που συνέβαινε στη χώρα μας σε όλη τη μεταπολίτευση (και όχι μόνο) και συνεχίζει κανονικά να συμβαίνει και σήμερα, στην εποχή των μνημονίων, είναι εκπληκτικό....
Από το ένα μέρος έχουμε επικρατούσα την αριστερίστικη ιδεολογία, η οποία θέλει μια στρατευμένη κοινωνία κεντρικά ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη από το κράτος και από το άλλο...έχουμε μια κρατικοδίαιτη κλειστή πολιτικοοικονομική ελίτ η οποία νέμεται την κοινωνία προς ίδιον όφελος. Στην ουσία χρησιμοποιεί το αυτονομημένο κράτος - δυνάστη για νομή της κοινωνίας, κλείνοντας ταυτόχρονα το αριστερό μάτι του δήθεν κοινωνικού κράτους - πατερούλη.

Δηλαδή έχουμε την πρωτοφανή νοσηρή κατάσταση της νόθας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των Ελλήνων με αριστερό εφησυχασμό. Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση που έχει αποπροσανατολίσει εντελώς και έχει αδρανοποιήσει πλήρως τους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ποιος είναι ο εχθρός τους. Και αυτό επιτυγχάνεται με την ενσυνείδητη στήριξη των «αριστερών» κομμάτων, τα οποία δεν καταγγέλλουν αυτή την κατάσταση, αλλά την αποδέχονται πλήρως και προσπαθούν να επωφεληθούν συνεχίζοντας να αποπροσανατολίζουν το λαό με τόνους αδιέξοδης αριστερίστικης προπαγάνδας.

Αυτή η νόθα «αρρωστημένη» κατάσταση θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων. Εκεί στη βάση της κοινωνίας θα αναμετρηθούν οι όποιες ιδέες μεταξύ ελεύθερων πολιτών και όχι εξουσιαζόμενων και εξουδετερωμένων από πάνω από τον κρατικό καταναγκασμό δούλων. Μόνο αυτό θα φέρει οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Για να γίνει όμως αυτό, μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Ριζική αλλαγή του σάπιου πολιτικού συστήματος που κρατάει δέσμια και αντικείμενο εκμετάλλευσης την κοινωνία.
hassapis-peter.blogspot.gr


Νεοφιλελευθερισμός και νέα Σοβιετία

Γράφει ο Βλάσης Μ.
Η τρόικα που κυβερνά αυτή την χώρα, με καθοδήγηση των Ευρωπαίων «εταίρων» μας και τις ευλογίες του ΔΝΤ οδηγεί την χώρα με ταχύτατους ρυθμούς στην πιο ακραία Σοβιετοποίηση, Σταλινικού τύπου με εμφανή όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του καθεστώτος.



- Η κυβέρνηση εφαρμόζει ενιαίο μισθολόγιο, που στην απλοποιημένη του μορφή είναι ένας μισθός για όλο το Δημόσιο.

- Η καθιέρωση Εθνικής σύνταξης είναι προ των πυλών (μια σύνταξη για όλους).

- Κυνηγητό στην ιδιοκτησία μέσω της αβάσταχτης φορολόγησης (σε σπίτια, αυτοκίνητα και άλλα αγαθά).

- Έκτακτα δικαστήρια που συνεδριάζουν Κυριακή πρωί προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες απεργιακές κινητοποιήσεις

- Επιστράτευση των εργαζομένων στο όνομα «Κοινωνικών αγαθών»

- Ψίθυροι που ακούγονται για την επαναφορά της θανατικής ποινής.

- Νομοσχέδια για Δημεύσεις περιουσιών.

- Εφαρμογή της προσωποκράτησης κατά κόρον.

Και μέσα σε όλα αυτά μια πλούσια ελίτ, που μένει στο απυρόβλητο έως και προστατεύεται τόσο από φορολόγηση όσο και από ποινικό έλεγχο για παράνομες πράξεις που οδήγησαν σε πλουτισμό.

Εάν όλα αυτά δεν είναι Σοβιετοποίηση τότε τι είναι; Τα κόκαλα του «Πατερούλη» θα τρίζουν βλέποντας όλα αυτά που εφάρμοσε αυτός με την κλαγγή των όπλων να τα καθιερώνει ο Καπιταλισμός στην πιο ακραία του μορφή σε ανθρώπους ναρκωμένους από την ευδαιμονία των προηγούμενων χρόνων και ακινητοποιημένους στον καναπέ του σπιτιού τους.

Εάν μάλιστα σκεφτούμε ότι η χώρα μας είναι το πεδίο πειραματισμού για ολόκληρη την Ευρώπη αντιλαμβανόμαστε τι έκταση μπορεί να πάρει το φαινόμενο τα επόμενα χρόνια με αφετηρία την χώρα μας και πεδίο δόξης λαμπρό τον Ευρωπαϊκό νότο. Ειρωνεία μάλιστα αποτελεί το γεγονός ότι αυτή η πολιτική στηρίζεται από δύο, κατά δήλωση, «προοδευτικά» κόμματα που στο παρελθόν φλέρταραν με την αριστερά.
olympia.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/5/13 08:45

    Ανιστόρητοι, συκοφάντες, λασπολόγοι, τι από όλα είστε; αν όχι όλα! άξιοι συνεχιστές της προπαγάνδας του Γκεμπελς. Την ώρα που φαίνονται τα αδιέξοδα του καπιταλισμού θέλετε να μαυρίσετε την σοσιαλιστική προοπτική, ο κάθε εργαζόμενος να την αναζητήσει και να την καλλιεργήσει ο ίδιος όχι σε επαφή με αυτά τα παράσιτα που θα ζημιωθούν από μια σοσιαλιστική οικονομία και αυτός δεν θα είναι ο εργάτης και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

    Και μια διαφορετική εικόνα
    "Χαστούκι στα μούτρα των καθ' έξιν λασπολόγων του σοσιαλισμού είναι οι κατά καιρούς έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν τη γνώμη των ανθρώπων του μόχθου για το σύστημα, όπου όλες τους οι ανάγκες καλύπτονταν πλήρως και για τους ηγέτες του, ανάμεσά τους και ο Ι. Στάλιν. Μια νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 60 χρόνια απ' το θάνατο του σοβιετικού ηγέτη, και μοναδικού ίσως που έχει δεχτεί τόνους λάσπης - παρεμπιπτόντως και μιας και μιλήσαμε για λασπολόγους, το ΑΠΕ αναφέρεται σε «δικτάτορα» και σε «καθεστώς τρομοκρατίας και αυθαιρεσιών», που «σημαδεύτηκε με την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων» - δείχνει ότι οι μισοί Ρώσοι εκτιμούν πως έπαιξε θετικό ρόλο. Μόλις 10% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο ρόλος του ήταν «αναμφισβήτητα αρνητικός» κι ένα 22% «μάλλον αρνητικός». Η εφημερίδα «Rossiiskaia Gazeta» γράφει: «Εξήντα χρόνια έχουν περάσει, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτή η εποχή παραμένει χαραγμένη στη συνείδησή μας και στο υποσυνείδητό μας»... Γιατί άραγε; Επειδή, όπως διατείνονται, εξόντωσε και εκτόπισε εκατομμύρια ανθρώπους; Προφανώς και όχι. Οι άνθρωποι του μόχθου δε νοσταλγούν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας, αλλά ένα σύστημα που είχε τους ίδιους και τις ανάγκες τους στο επίκεντρο, που εξάλειψε προβλήματα που στον καπιταλισμό διαρκώς διογκώνονται και που, ενώ τα έκανε όλα αυτά, συνέβαλε τα μέγιστα στη συντριβή του ναζισμού. Αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Έχει ανεξίτηλα χαραχτεί και στην Ιστορία και στη μνήμη των λαών που έζησαν στο σοσιαλισμό και πολλών άλλων που ευεργετήθηκαν απ' την ύπαρξή του."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/13 15:59

    Κουμούνια και Ναζιστές το ίδιο πράγμα είναι...την ίδια ιδεολογία είχαν και έχουν και τα ίδια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έκαναν και θα συνεχίζουν να κάνουν...απλά ο νικητής κάθε πολέμου γράφει την ''ιστορία'' όπως τον συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *