ροή ειδήσεων

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ!!! ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ "Νοικιάζουν" ΑμΕΑ για να γλυτώνουν τις... ουρές!

Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της New York Post, σύμφωνα με το οποίο πλούσιες οικογένειες από το Μανχάταν, εκμεταλλεύονται άτομα με αναπηρία, για να γλιτώνουν την ουρά στη Disney World!...
Όπως αποκαλύπτει η New York Post, άνθρωποι που έχουν χρήματα για χάσιμο, αλλά όχι και για χρόνο «προσλαμβάνουν» μόνο για λίγες ώρες άτομα με ειδικές ανάγκες και τα δηλώνουν ως συνοδούς των οικογενειών τους. Ο λόγος; Για να περάσουν μαζί με τα παιδιά τους πρώτοι και να μη χάσουν τον χρόνο τους εξαιτίας της πολύωρης αναμονής για τους... κοινούς θνητούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που για να στηρίξει το ρεπορτάζ του επικαλείται επώνυμες καταγγελίες και μαρτυρίες, οι τιμές για αυτή τη «δουλειά» κυμαίνονται από 130 δολάρια την ώρα ενώ για οχτώ ώρες ξενάγησης φτάνουν τα 1.040 δολάρια!

«Η κόρη μου χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να μπει στο "It’s a Small World". Τα άλλα παιδιά έπρεπε να περιμένουν πάνω από 2,5 ώρες», είπε μια μητέρα που προσέλαβε έναν οδηγό με ειδικές ανάγκες μέσω του Tours Dream της Φλόριντα.

«Δεν μπορείς να πας στη Disney χωρίς συνοδό – ξεναγό. Έτσι λειτουργεί το 1% των επισκεπτών της Disney», πρόσθεσε.

Η γυναίκα προσέλαβε ξεναγό με αναπηρία, προκειμένου να συνοδεύσει εκείνη, τον άνδρα της, τον μόλις ενός έτους γιο της και την 5χρονη κόρη της στον... μαγικό κόσμο της Disney. Το γκρουπ οδηγήθηκε αμέσως στη βοηθητική είσοδο της αίθουσας στην οποία επιθυμούσε να μπει, λόγω της ειδικής ένδειξης που έφερε το αναπηρικό καροτσάκι του ξεναγού.

Να σημειώσουμε πως βάσει της πολιτικής της Disney κάθε επισκέπτη που χρειάζεται καροτσάκι για να κινηθεί μέσα στο πάρκο της μπορεί να φέρει μαζί του το ανώτερο έξι άτομα και εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του να λαμβάνει το προνόμιο μιας πιο άμεσης εξυπηρέτησης.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός πως οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου υποστήριξαν πως η «μαύρη αγορά» που οργανώνεται μέσω της εκμετάλλευσης ΑμεΑ είναι σαφώς πιο οικονομική από τα VIP Tours του ίδιου του Disney World. Κάθε ιδιωτική ξενάγηση κοστίζει από 310 μέχρι 380 δολάρια την ώρα.

Έπειτα από αυτή την αποκάλυψη έχει ξεσπάσει σωρεία αντιδράσεων παγκοσμίως, ωστόσο η Disney επί του παρόντος δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για το θέμα.
defencenet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *