ροή ειδήσεων

Προβλήματα στον έλεγχο διαβατηρίων με το καλημέρα...

Επιστολή Γιάννη Μαχαιρίδη στο Νίκο Δένδια
Την αγωνία του εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης για την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στα αεροδρόμια της περιφέρειας...
που ήδη έχουν οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερ'ησεις στις αφίξεις των ξένων τουριστών.
Στην επιστολή του την οποία κοινοποιεί και στους βουλευτές της περιφέρειας, ο κ. ΜΑχαιρίδης τονίζει: " Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου είναι η κατεξοχήν τουριστική Περιφέρεια της χώρας. Φιλοξενεί κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου πάνω από 6.000.000 (έξι) εκατομμύρια αλλοδαπούς επισκέπτες και εκατομμύρια ημεδαπών. Για την φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται αύξηση πάνω από 20%. Λόγω του όγκου καθημερινών αφίξεων στα διεθνή μας αεροδρόμια ( Ρόδος, Κως, Μύκονος και Σαντορίνη), με την έναρξη της τουριστικής σεζόν ήδη παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στον έλεγχο των διαβατηρίων για επισκέπτες τρίτων χωρών, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει το μεγάλο όγκο των ξένων επισκεπτών μας.
Γνωρίζουμε τις προθέσεις σας για την ενίσχυση των διεθνών μας αεροδρομίων με δόκιμους αστυνομικούς, όμως παρ’ όλα αυτά θα σας παρακαλούσαμε, πρώτον, να επισπεύσετε τη διαδικασία στελέχωσης των αεροδρομίων με τους δόκιμους και δεύτερον, να εξετάσετε το ενδεχόμενο για επιπλέον προσωπικό καθώς οι ανάγκες φέτος είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με την περσινή χρόνια .
Κι αυτό γιατί πέρσι είχαμε μείωση της τάξης του 5%, ενώ φέτος τα δεδομένα δείχνουν αύξηση της τάξης του 20%.

Επομένως, η πραγματική αύξηση στα νησιά μας θα είναι της τάξης του 25% και ως εκ τούτου οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται σε σχέση με πέρσι.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως απαιτούνται πέραν των εγκεκριμένων δόκιμων αστυνομικών, τουλάχιστον δέκα (10) άτομα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έξι (6) στο αεροδρόμιο της Κω και από πέντε (5) άτομα στα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης.
Μια τέτοια ενέργεια, πέραν της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ξένων επισκεπτών μας που τώρα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές, που πολλές φορές φθάνουν έως τον αεροδιάδρομο, αλλά και θα ανακουφίσει τους αστυνομικούς από την μεγάλη πίεση να ανταπεξέλθουν στις υπεραυξημένες ανάγκες. Όπου θα πρέπει να τονίσουμε πως καταβάλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να το πράξουν με συνέπεια και υπευθυνότητα.
Με την πεποίθηση πως θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας, είμαστε στην διάθεση σας για να συνδράμουμε στην έκβαση του εγχειρήματος"
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *