ροή ειδήσεων

Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο στην Αφάντου Ρόδου

Λίγα λόγια για το ακίνητο
Ακύρωση της προηγούμενης διαδικασίας
Την κατά προτεραιότητα αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου (Golf Αφάντου) προκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ...

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της τρέχουσας διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου, στη Ρόδο, καθώς και την έναρξη διαδικασιών για την προκήρυξη νέου σύντομου διαγωνισμού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, και τις απόψεις που διατυπώθηκαν από τους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), διαπίστωσε ότι προκρίνονται:

1) Η κατά προτεραιότητα αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου (Golf Αφάντου) και

2) η έμφαση από το ΕΣΧΑΔΑ στη γενική χρήση «Τουρισμός - Αναψυχή» και στις επιμέρους αναπτύξεις που αυτή επιτρέπει, ως αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά βέλτιστη επιλογή.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω καθώς και σειρά άλλων παρατηρήσεων και αποσκοπώντας παράλληλα στη μεγιστοποίηση του δημοσίου συμφέροντος, αποφάσισε την ακύρωση της τρέχουσας διαγωνιστικής διαδικασίας βάσει των όρων 6.3 της από 20.03.2012 πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και 8.1 της από 14.11.2012 πρόσκλησης υποβολής προσφοράς για την αξιοποίηση του ακινήτου, και την έναρξη διαδικασιών για την προκήρυξη νέου σύντομου διαγωνισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ


Λίγα λόγια για το ακίνητο

Θέση Ακινήτου



Το Ακίνητο αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες και βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Απέχει 20χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο, την πόλη και το Νοσοκομείο Ρόδου. Το ακίνητο είναι πολύ κοντά στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και σε μικρή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες της Τσαμπίκας και των Κολυμπίων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το 2011 η διεθνής κίνηση στο αεροδρόμιο Ρόδου ανήλθε σε 3.473.000, ενώ από το εσωτερικό διακινήθηκαν 673.000 επιβάτες. Στον αριθμό αυτό, προστίθενται και 1.042.000 επιβάτες από το λιμάνι της Ρόδου, κατά την ίδια περίοδο. Η πλειοψηφία των τουριστών προέρχεται από την Μ. Βρετανία, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρωσία και η Σουηδία.

Στην περιοχή της Αφάντου μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα 4 αστέρων, ενώ η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τουριστών της περιοχής γίνεται μέσω ενοικιαζόμενων δωματίων και στούντιο. Ωστόσο, στη Ρόδο έχουν ήδη ισχυρή παρουσία μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως: Sheraton, Aldemar, Acquis, Grecotel και Louis.

Μέγεθος Ακινήτου



Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τμ περίπου. Μέρος της ιδιοκτησίας (450,000 τμ) περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και είναι σε λειτουργία από το 1973 . Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 7χλμ περίπου.

Αξιοποίηση του Ακινήτου



Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών και εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών τουρισμού αναψυχής, γύρω από το υφιστάμενο γήπεδο γκολφ, σε ένα καθιερωμένο τουριστικό προορισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.
Πληροφορίες hradf.com


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/5/13 17:47

    Αντε μήπως διούμε και καμιά ανάπτυξη, γιατί με τους δικους μας "απολίτιστους" πολιτικούς έως σήμερα μόνο μίζα και διαπλοκή είδαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/13 16:27

    Που ειναι οι πρωτοπόροι μηχανικοί ; Γιατί επιτρέπουν να ξαναγίνει διαγωνισμός ; Αστε το έτσι ειναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *