ροή ειδήσεων

Σπάνια πλανητική σύγκλιση Δία, Ερμή και Αφροδίτης το Σαββατοκύριακο

Μία σπάνια συνάντηση πλανητών θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι παρατηρητές του νυχτερινού ουρανού αυτό το Σαββατοκύριακο.... Η πλανητική σύγκλιση θα παρατηρηθεί μεταξύ του Δία, της Αφροδίτης και του Ερμή, με αποκορύφωμα το διήμερο 26 και 27 Μαΐου.

Ηδη οι τρεις πλανήτες πλησιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους στο νυχτερινό ουρανό, ωστόσο το Σαββατοκύριακο οι τροχιές τους θα φτάσουν στο πιο κοντινό σημείο τους. Η τριπλή πλανητική σύγκλιση είναι σπάνιο φαινόμενο και θα παρατηρηθεί ξανά από τη Γη μετά το 2026.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό και με γυμνό μάτι στα δυτικά-βορειοδυτικά του νυχτερινού ουρανού. Σύμφωνα με το Space.com, την Παρασκευή 24 Μαϊου, ο Δίας, η Αφροδίτη και ο Ερμής θα φαίνονται από τον γήινο παρατηρητή μέσα σε ένα νοητό κύκλο διαμέτρου πέντε μοιρών, ενώ τις επόμενες μέρες θα πλησιάσουν ακόμα περισσότερο.

Η Αφροδίτη θα συνεχίσει να λάμπει στον βραδινό ουρανό ως «αποσπερίτης», ενώ ο Ερμής, ο μικρότερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, θα εμφανίζεται όλο και ψηλότερα πάνω από την Αφροδίτη, με αποκορύφωμα στις 7 Ιουνίου, και στη συνέχεια σιγά-σιγά θα εξαφανιστεί από τον ορίζοντα.

Η πλανητική σύγκλιση θα είναι καλύτερα ορατή 30 έως 45 λεπτά μετά τη δύση του ήλιου και οι παρατηρητές θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν το φαινόμενο με τον κατάλληλο εξοπλισμό.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *